• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUÚstav pro dokumentaci a nápravu zločinů školních jídelen
    MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    ZUZKAOU: praxe :-) jde jen o to vychytat dobrý poměr zbylé vody z brambor a mouky a nechat ji dobře propařit. DObré je si i slitou vodu uschovat pro případ přílišné tuhosti :-)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    POLINA: Zbožňuju kapustový karbanátky - ať už jen z kapusty nebo namíchaný půl napůl s mletým masem!
    POLINA
    POLINA --- ---
    nevím, jestli to tu už bylo, ale další nepoživatelná ,,věc,, z jídelny, zatím nepřekonaná averze je KAPUSTA v jakékoliv úpravě
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Článek o nákypu. Ale bojím se že to je příliš mnohakrokové, než aby se mi s tím chtělo piplat
    http://www.tyden.cz/rubriky/apetit/dezert-nebo-sladky-obed_102643.html
    MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    ZUZKAOU: to vypada dobře. Zkusím hodit kostku, ta podravka v receptu mi tam nesedi
    MISHACZEQ
    MISHACZEQ --- ---
    ZUZKAOU: ja mam takovej pocit, ze nam tam ani tu mrkev nedavali.. rozhodne diky a zkusim to. :)
    MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    hmm, ta byla :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MISHACZEQ: tu dělá doma máma, máslo do hrnce, trochu na něm opéct vločky a kořenovou zeleninu, zalít vodou či vývarem a uvařit.

    To husté tam udělá škrob z vloček. 'Tady je dávkování http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=8922, u nás doma se dělá bez vejce.

    Jo - máte někdo představu jak děalt zde zmiňovanou haši? Zbylo mi spousta masa z polévky a recepty dostupné na netu http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=21497 mi přijdou vážně nelákavé.
    MISHACZEQ
    MISHACZEQ --- ---
    mě vždycky ve škole chutnala vločková polívka. nevíte někdo, jak jí udělat, aby mela tu klasickou hustou bilou konzistenci.. proste jako v jidelne :)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    SQUZZA: když tomu chceš říkat hrachová kaše, tak ta JE z hrachu, tedy ze zralého, sušeného hrachu, který je na trhu k dostání ve variantě/odrůdě žlutá a zelená; rozvařeného a rozemletého/rozmixovaného

    z hrášku nevyrobíš hrachovou kaši, ale hráškové pyré... případně vařený a ochucený hrášek, když to nechceš ani rozmixovat a ani z toho rozvařit kaši...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SQUZZA: jo - jsou varianty žlutý a zelený hrách, ale to je dozrálej hrách. Ze žlutého je výsledná barva mimonkovský průjem a ze zeleného infenční.

    Hrášek jsou zelené, nezralé plody. (to co prodávaj mražené a nebo v luskách)
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    MOIRAIN: ale v receptu, co davala ZUZKAOU, je ze bud zlutej, nebo zelenej!

    ne ja se nechci hadat ja si jen nemyslim, ze hrachova kase proste MUSI byt takova a takova. V ramci tematu tohohle klubu navrhuji varit hrachovou kasi ze zeleneho hrasku, kteryzto nerozvarit a rozmixovat a bude potom pozivatelnejsi, nez ta hneda hmota ze skolni jidelny (kterou taky jim).
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    SQUZZA: to je fakt něco úplně jiného, určitě dobré, ale ne hrachová kaše
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    koukam lusteniny mi moc nejdou
    tak navrhuju varit hrachovou kasi z nezraleho hrachu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SQUZZA: hrachová kaše je ze zralého hrachu, hráškové pyré z nezralého zeleného. :-)
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    ZUZKAOU: no ze zelenyho, hrachova kase se dela z toho zlutyho? ja myslela, ze to je tak rozvarenej zelenej
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SQUZZA: Ale ze zelenýho hrášku, ne?
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    ted sem jedla v UK hraskovy pyre a bylo luxusni a nic vic nez uvarenej nahrubo rozmixovanej hrach.. dokonce to bylo jasne zeleny (probehly poznamky, ze to je instantni - podle me ne...)
    SIMSA
    SIMSA --- ---
    ZUZKAOU: Taky nechapu. Koupit si hrach, namocit a potom s nim operovat, nikdy nevznikne takova sracka jako v jidelne. Mozna je dobre nemixovat, nepasirovat, potom ty jidla maji uplne jinou chut... I treba svickova... mam o hodne radsi, kdyz tam je ta korenova zelenina v celku, nez propasirovana, ma to zkratka jinou chut, je to vyraznejsi, lepsi. Sice to nevypada tak pekne, ale...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam