EDERA:  Fazolky? 
Náprava snadná. 
Takové jídlo nesmí obsahovat rozvaření krájené fazolky z mrazáku a nebo z konzervy.
V mrazicích boxech je potřeba hledat celé fazolové lusky a nebo přes léto koupit (natrhat) fazolky čerstvé. Z čerstvých fazolek odkrájet  stopky a popřípadě stáhnout vlákno. 
Dát vařit osolenou vodu s trochou muškátového květu, do vařící nasypat fazolky a pár minut nechat povařit.  Fazolky mají být měkké, ale ještě křupavé.  Hned slít a pořádně propláchnout studenou vodou - tím že se prudce ochladí,  zůstanou jasně zelené a křupavé, protože se nebudou dál "dovářet" zbylým teplem.
Nejjednoduší je pak takovéhle fazolky polít roztaveným máslem, popřípadě  zamíchat s jogurtem a nebo zakysanou smetanou. Plus sůl a čerstve mletý pepř. 
Další varianta je uvařit smetanový bešamel a ten pak okyselit a osladit podle chuti, čímž člověk dostane původní variantu té věci z jídelen - Fazolky na smetaně. 
Skvělá věc je tak vzít uvařené fazolové lusky a opéci je na slanině, popřípadě z nich udělat svazečky, obalené slaninou a takto opéct.
Další varianta - na hluboké pánvi zesklovatět cibulku, pak opéct na kostky nakrájené drůbeží (sojové) maso,  přidat česnek a fazolky (tohle zvládnou i řezané mražené), podlít  vývarem/vínem, přidat muškátový oříšek a dusit.  Na závěr zjemnit jogurtem/zakysanou smetanou.  Popřípadě do toho narvat nějaké kari či podpobnou směs koření
S fazolkama je také 
 Salát nicosie.
Dobře uvažené fazolky jsou příjemné i s dobrou koprovkou.