Na prvním stupni jsem byl chvíli v naší obecní škole - stejná budova jako školka, jen jiné patro - kuchařky byly ženské z vesnice, každá nás za tu dobu pořádně znala (školka, 3 roky základky). Vařily super. Na základní škole, kam jsem potom přestoupil jsme měli jídelnu v jiné budově, takže jsme nikdy nevěděli co budeme mít k jídlu. Tam nás někteří učitelé nutili jíst polévku, která nebyla polévkou a hovězí, které bylo spíš hovězinou. Většinu jídel jsem ovšem jedl rád.
Do dnešní doby mám lehký blok pozřít polévku z mléka (jak je popsaná níže - mléko, slaná voda, nudle nebo rýže) a rýžovou kaši (ten blemcavej hnus bez chuti s trochou cukru a másla). Je zajímavé, že zelňačka (tam je také tuším mléko) mi nevadí a krupicová kaše mi dokonce chutná. Odpor k hliníku postupně zesílil a nevařil bych v něm ani domácí zvěři.
Jinak věci jako jsou libovolné vnitřnosti mám hodně rád, ale musí být vše správně připraveno. Je jen málo věcí odpornějších než ledvinky na smetaně, které jsou na 30m cítit močovinou.
Fakt je ten, že mi chuťové pohárky doma vždy někdo napravil - všichni v rodině jsou dobří kuchaři, pravidelně máme i ryby, zvěřinu a poslední dobou i mořské potvory (můj přínos).