Tak teď mě dostala paní kuchařka v takové jedné veřejné jídelně, kam občas chodím na obědy. Šla jsem neprozřetelně až o půl jedné, z čehož plyne, že z původní nabídky už nic neměli. Když jsem došla k půltu, dozvěděla jsem se od kuchařky, že za pár minut bude guláš nebo že si můžu dát pangase, kterého mají pár posledních porcí, ale už jenom s hranolkama. Tak jsem zvolila pangase, paní ho nandala a pak se dotázala "Chcete na to omáčku? Mám pepřovou nebo hnědou. Univerzální."
To mě málem složilo, že už tomu tak říkají i sami ti, co to vaří a vůbec jim na tom nepřijde nic divného...
Mimochodem, nechala jsem si dát hnědou univerzální, ježto na pepřovou jsem neměla odvahu. Samozřejmě se k tomu pangasovi ani trochu nehodila. Ale zas chroupat suché hranolky... taky nic moc :-/ Nevíte někdo, proč ve všech provozovnách tohoto typu pravidelně dojde poživatelné jídlo nejpozději ve 12? Proč toho neuvaří víc?