• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    BOO: mne dali ve stepansky v nejakym dermocentru (http://www.prosanum.cz/), kde delaj i tomesu, masticku, namichanou, naprosto hlavni podil vazelina a trochu kortikoidu a pomohlo mi to a mam asi dva roky klid... mazalo se to jednou za cas...
    a na ocich mi zkousela nakou nekortikoidovou novou a taky zabrala.. doporucuju tam zajit.. a potom taky zajit na imunologii - alergologii.... kozni malokdy pomuzou, co jsem tak vypozorovala.



    PISKOT
    PISKOT --- ---
    PISKOT: jeste je teda diabetik na inzulinu, takze vsechny rany se mu hoji hur :(
    PISKOT
    PISKOT --- ---
    mela bych dotaz, tatkovi pred rokem se objevil atopicky ekzem - nikdy predtim na to netrpel (ani alergie, koprivka apod),
    min. zimu byl asi mesic na koznim, ale nic nenasli - zadna alergie na nic, biopise nedativni... to se mu trosku zpravilo a ted se to znova objevilo

    ma strasne silnou reakci - dlane ma uplne popraskany az do krve, ruce, zada uplne rudy - a jeste chodi k tomu do barokomory na lecbu kyslikem kazdy den, kam bude chodit do pulky cervna a tam se musi odmastit :( uz je nervama uplne na dne, tak se snazim pomoct, co se muze zlepsit.

    od doktorky dostal neaky masticky, ale vicemene to se nelepsi a zhorsuje.
    da se proti tomu bojovat?

    zbezne jsem to tu procitala a vetsinou teda mazat, sprcha, nejist agresivni jidla?
    HALUCINKA
    HALUCINKA --- ---
    je to tady! podelte se o tipy & triky jak vesele zit s lupenkou.. [ lupénka - psoriáza ]
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    tyjo nějak to všechno moc kvete, léta jsem měla pokoj a poslední dobou nějak zase se objevuje :o(
    GREGI
    GREGI --- ---
    HALUCINKA: ho zaloz... myslim ze lupnku take trapi dost lidi na nyxu...
    HALUCINKA
    HALUCINKA --- ---
    Zdravim.. nenasla jsem zadne auditko konkretne o lupence, tak zkusim tady.. ted cerstve jsem zacala pracovat v Brne a posledni dobou se mi rozbehla lupenka v mire, jako nikdy predtim (predtim jen lokty/ted komplet cele telo) a nestiham jezdit sem tam za svou doktorkou v C. Budejovicich.. nedoporucil by nekdo dobreho lekare v Brne?
    DANCE_GIRL
    DANCE_GIRL --- ---
    RETESKA: BOO: Díky za tip. Mam pocit, že už jsem právě o Avene někde četla, že je dobrá, tak uvidíme, jak sedne mně a co to s tim očnim okolím udělá.
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    RETESKA: takhle vypadá

    RETESKA
    RETESKA --- ---
    DANCE_GIRL: na různý olezliny na obličeji mi před rokem alergoložka doporučila mastičku CICALFATE od Avéne (nemají ale v každé lékárně). měla jsem svědivou červenou pleť kolem pusy, někdy mám naopak spíš suchý a svědící čelo, a tohle zabírá dobře, je v tom zinek a další látky a Avéne jsou snad výrobky z lázeňskýho pramenu. vyzkoušej, neobsahuje kortikoidy, je mastná, bez parfému, ne úplně levná, ale pomáhala mi dobře. nebála bych se to dát na oči, leze mi taky trošku ekzém z čela až na oči a promazání pomůže (jsem alergik ekzematik a na ruce taky používám kortikoidy).
    DANCE_GIRL
    DANCE_GIRL --- ---
    Nemáte tip na nějakou dobrou mastičku, krém nebo jakejkoli jinej přípravek bez kortikoidů na ekzém na očních víčkách a kolem očí? Podařilo se mi nějak uspat ekzém, kterej jsem dřív mívala i na čele a kolem pusy, ale s těma očima si nevim rady. Nepřijde mi, že by ta kůže byla nějak moc vysušená, spíš prostě jen červená a často i svědivá. Doktorka mi na to naposled co jsem tam byla (cca 9 měsíců zpátky) dala kortikoidní Opthalmo Hydrocortizon a jinak že to mam promazávat třeba normálnim Opthalmo Septonexem, ale žádný dlouhodobý zlepšení jsem nezaznamenala (kortikoidům zrovna moc nefandim a používám je jen v nejnutnějších případech)... A moc nevim, co si kolem těch očí můžu dovolit dát, protože ta kůže je tam daleko tenčí a citlivější, než jinde, tak abych to ještě nezhoršila...
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    Dnes večer jde na nově-22 hod. Vizita - atop.ekzémy
    NELINKAPRALINKA
    NELINKAPRALINKA --- ---
    To máš absolutní pravdu :D
    GREGI
    GREGI --- ---
    NELINKAPRALINKA: kazdej doktor je uplne jinej... jako clovek... doktory musi clovek hold hledat no:) a to ze sou to matlaci se za ty platy ani neda divit:)
    NELINKAPRALINKA
    NELINKAPRALINKA --- ---
    GREGI: ne to bych si vůbec nemyslela. Jen jsem se chtěla poradit i s někym jinym. Často se stává, že soused mi toho řekne víc a ochotně poradí než doktor, kterej kouká aby mě vykopnul a zařval "další". Nebo aspoň u nás to tak máme.
    GREGI
    GREGI --- ---
    doktorem nic v tomhle pripade nepokazis!!!
    GREGI
    GREGI --- ---
    NELINKAPRALINKA: to ti takhle nereknu... kazdopadne mliko je na to prej hodne spatny... na vsechny tyhle vyrazky a plet
    NELINKAPRALINKA
    NELINKAPRALINKA --- ---
    kouřim a mám hodně ráda mlíko mno. Hlavně to nemám dlouho a nejvíc mi to vyskočí když se zpotim třeba. Myslíš že je to třeba alergie? Já si k tomu doktorovi zajdu...
    GREGI:
    GREGI
    GREGI --- ---
    NELINKAPRALINKA: jedinej kdo ti v tom muze pomoct je doktor... jakou zijes zivotospravu?? kouris jist ckoladu hodne mlecnejch vyrobku?
    NELINKAPRALINKA
    NELINKAPRALINKA --- ---
    Ahoj, poslední asi 2 roky se mi dělá v podloktí ošklivý ekzém. Nemám tušení co to je, nenávidim nemocnice, tkž ke kožnímu nechci. Máte to někdo? Co to je? Co s tim?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam