• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém
    5THELEMENT
    5THELEMENT --- ---
    OUBI: ten mi vyhovuje jen, když je ekzém naprosto uklidněný – resp. téměř není. to je pak na promazávání dobré, jinak mě hrozně dráždil... každý zkrátka reaguje jinak...
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    V poslední době pravidelně užívám B-komplex, aby mi nepraskaly rty (hlavně koutky) a mám pocit, že se mi tím zlepšil i ekzém. Myslíte, že to má nějakou spojitost? Mohlo by mít, ne?
    ANEJET
    ANEJET --- ---
    OUBI: mně to rozříznout nešlo, a to nám zepter nože :D
    OUBI
    OUBI --- ---
    ANEJET: to pak rozříznu ;) jinak tu niveu taky zkusim, ten obycejnej krem od nivey v modrym plechovym ovalu taky neni vubec spatnej, treba na ruce. A neobsahuje parabeny..
    ANEJET
    ANEJET --- ---
    OUBI: taky jsem používala.... super. Ale vadilo mi, že ho hodně zůstalo uvnitř a ta pumpička to nevytáhla. Teď používám od Nivey krémové tělové mléko a kupodivu ho má kůže snáší :-)
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    UMIAKI: je to docela chemie, měla sem obličejovej peeling a bylo to peklo. navíc se testuje na zvířatech
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    OUBI: Já si ho koupil - štípalo, pálilo a měl jsem na něj alergii ;) Přišlo mi to hrozně chemické :( Je to prostě individuální...
    OUBI
    OUBI --- ---
    Ahoj, jen takove male info. Nedavno jsem si koupila krem od Neutrogeny - hloubkové hydratacni tělové mléko na suchou a citlivou pokožku, je neparfemovane, nestipe,nepalí a super hydratuje, takže mužu jen doporucit. 250 ml stoji okolo 110 korun.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    UMIAKI: mně se v lékárně onehdy ptali, jestli to chci proti suchým nebo mastným lupům
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    UMIAKI: Jemu to poradila kožařka na ezkém v hlavě, tak nevím, třeba v tom je i něco zklidňujícího... U něj je hlavní spouštěč stres a zimní období.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    RYBKA: Já nevím, mám to napsané proti lupům a to nejsou lupy. Lupy je přesný opak, příliš mastná pokožka, která tvoří lupy. U mě to je fakt suchá pokožka, potřebuju něco hydratujícího nebo nejlíp fungovat nějak globálně, výživou. Pořád jsem nepřišel na co to reaguje...
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    UMIAKI: Manželovi pomáhá šampon Kertyol S + když to měl nejhorší, měl nějakou kortikoidovou vodičku, ale název už si nepamatuje (ale bylo to na recept).
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Ekzém je stabilizován až na pokožku hlavů - dry scalp. Co s tím? Používám organické šampony a březovou vodu, žeru tabletky na vlasy a furt nic :(
    Máte někdo zaručený recept? Plácat si na hlavu olej mi nepřijde rozumné a kožní je v tomhle ještě neschopnější než normálně...
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    LABRUJA: Pravému chlebu stačí jen čtyři ingredience, cokoli více je navíc. Žitná mouka, pšeničná mouka, voda, sůl. Kvásek je jen z vody a žitné mouky.

    Už před lety jsem zjistil, že abych si poradil s ekzémem, tak se taky musím stát odborníkem na výživu ;)
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    SOCONUSCO: Aby to mělo nějaký efekt, tak to chce několikrát do týdne - aspoň třikrát, takže asi nikdo nemá čas na to, aby to opravdu zkusil :(
    SOCONUSCO
    SOCONUSCO --- ---
    Máte někdo zkušenosti se solnou jeskyní? Asi je to taky jenom dočasný řešení, ale docela mě to láká...
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Možná jsem objevila Ameriku, ale znáte tohle? http://www.atopickyekzem.org/ Je tam spousta užitečných informací, srozumitelně podaných, docela mi to pomohlo se zorientovat.
    OUBI
    OUBI --- ---
    LABRUJA: Taky jsem s tím měla ze začátku docela problém a nemohla uvěřit, že jsem opravdu alergická na chleba. Ale vzdycky potom co jsem to teda nevydrzela nasledovala skoro 3 denni silená alergická reakce, ze si na to davam opravdu pozor. Je to jen o zvyku. Ted sem objevila libanonskej chleba a hned se mi otevrely nové možnosti :) třeba že si opet muzu dát nakladanej hermelín, ale i s maslem a marmeladou je to docela dobry :)
    Jinak stále užívám ty detoxikacni veci na streva a myslim ze to opravdu pomáhá. Ekzém se mi dost zlepsil, jen teda ta suchost kuže je teda asi horsi. Nezbývá nic jiného než mazat a mazat..
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    LABRUJA: Všechno pečivo se dá nahradit kváskovým chlebem. Ten je zásadotvorný.
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    OUBI: zajimave:O diky za odpoved
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam