• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    OUBI: Mléčné věci jsou asi klasika u všech ekzematiků. Rozhodně nedělá dobře ve velké míře lepek a tučná masa. Moje alergoložka říká, že kůže je obrazem střeva. A sedí to...
    Taky v poslední době pozoruju, že mi nedělá dobře ani obyčejný pepř, takže nesolit, nepepřit, nekořenit a nesladit bílým cukrem...
    OUBI
    OUBI --- ---
    U me to bude asi mlecnyma vyrobkama..protoze ted vubec ale vubec nejim. A to jsem driv zila na jogurtech. A vcera jsem si dala sklenicku bileho vina a zaclo me svedit cele telo takze taky uz ne. A dal se vyhybam olivam a olivovemu oleji..nevim jesi to s tim nejak souvisi, ale na podrobnym alergologickym rozboru mi vyslo ze jsem alergicka na olivovy pyl..tak radsi nic z oliv.
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    GREGI
    GREGI --- ---
    BOO: zacinam prichazet na to ze exem je u me nejspis zpusobeny hlavne kyselejma potravinama.... nejhorsi je VINNY OCET! ten kdyz si dam na salat a snim ho do pul hodiny mam na rukou pod kuzi takove vodnate pupinky ktere popraskaj a dal to zname zeano... takze ne plisen ale ty rajcata!
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    OUBI: když jeden člověk napíše, že mu zabírá krém XY a druhý se pro potvrzení přidá, bude to taky blbě? :-)
    OUBI
    OUBI --- ---
    TERRYNKA: Diky že jsi to po mne zopakovala :D :D
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    VERONIKA22: To mívá dítko, když se mu to rozjede hodně. Zabírá mu to propíchat, hmus vymačkat a vysušovat hypermanganem, slabým roztokem, jen růžovým. Když se to přestane nalejvat, tak Sudocrem lokálně jen na místa, kde byyl puchýře.
    OUBI
    OUBI --- ---
    VERONIKA22: zkuz treba slaby roztok hypermanganu...nebo sudocream
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    díky všem, taky jsem to zkoušela propíchávat a efekt mizení žádnej. aha takže při hojení jde o vyšušení. eloCom mi došel a zítra pro něj musim k doktorce doletět. naštěstí zatím zabírá. vyskytuje se mi to též na ruce
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MOIRAIN: podotýkám, že jednou za pár měsíců
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    VERONIKA22: tohle stadium jsem vždycky zarazila jen kortikoidy, stačilo mazat dva, tři dny
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    OUBI: Syrový brambory byly pro mě taky vždycky za trest...
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    VERONIKA22: Pomáhá mi na to lopuchová mast (lepší je od Grešíka) anebo si dát lázeň v solené vodě - používám mořskou sůl, nebo mrtvomořskou. Jak je v té vodě vycákám, tak je opláchnu, osuším a něčím namažu.
    OUBI
    OUBI --- ---
    VERONIKA22: To je bych rekla klasicky projev ekzemu..Tvorba puchyrku, ktery si nasledne rozskrabes..Mam i pocit ze se to tou tekutinou siri. Kdyz se to stane me, tak vetsinou na rukou. A me to proste neda a ty puchyrky nasilim vymacknu a asi me ta bolest uspokojuje nebo nevim. Mazala bych to kortikoidem nebo necim co to vysusi.

    Jinak jsem zjistila novou alergii nejspis na nevareny brambory. Kdyz je loupu a nasledne krajim. Tak me pak vzdycky desne svedi ruce. Asi jak tam mam naky iderky a skramabce tak se tam dostane naka stava, trochu zrudnou a udelaj se tam koprivkody pupinky. No tak aspon jsem to konecne definovala a budu loupat v rukavicich..
    Dalsi vec je, ze se mi to ted neuveritelnym zpusobem zlepsilo. Byla jsem 2 mesice v zahranici, kde to nebylo moc dobry.Ale kazdopadne jsem si odpocinula od skoly a od byvalych vztahu a celkove se hodila do klidu. Vratila jsem se pred mesicem a zazracne se mi to vsechno zahojilo a nesvedi me cely telo a to bez kortikoidu. Tak radsi delam furt to stejny co jsem delala pri prijezdu. Nejim olivy,olivovy olej,mleko a zadne mecne vyrobky a pecivo v minimalnim mnozstvi skoro vubec.. Je to super pocit se vyspat bez celonocniho skrabani nebo moci jit treba do bazenu. Modlim se aby to takle zustalo naporad. :)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    nevím jak se to správně jmenuje a tak jsem ještě nepoužila filtr

    ale máte někdo ekzém typu, že normální pokožka najednou celá zduří neboť pod povrchem se objevilo desítky "bublinek/puchýřů" plných vody?
    nevím čím to svědění mírnit a jak to léčit.
    bambucké máslo vůbec nepomáhá, jen eloCom zabírá ale přece nemůžu si toho patlat kila týdně :o(

    je to hnus i na pohled :o/ jak je to plné tekutiny :o/

    předem díky za nějaký výraz nebo jak se tomu říká abych když tak mohla použít i google. díky!
    PLACHTA
    PLACHTA --- ---
    Já mám atopický ekzém od narození po celém těle zkombinovaný s alergií snad na celou přírodu. A čím jsem starší, tím je lepší, ne sám od sebe věkem, ale protože jsem si objevila režimní opatření, který mi pomáhají. Když je nedodržuji, tak jsem tam, kde jsem byla v deseti letech.
    1) Piluji si nehty až "do masa", abych se s nimi opravdu nedalo nic rozškrábat.
    2) Sprchuji se ráno (kůže je po spaní suchá a zpocená) a pak se celá namažu. Je mi v podstatě jedno čím, teď mám třeba tělové mléko Balea Med, vyhovuje mi i Garnier, Nivea nebo Neutrogena. Mám vyzkoušené všechny "lékárenské značky", ale výsledky byly spíš horší než lepší.
    3) Nosím co neupnutější oblečení - nedostanou se pod něj alergeny, kůže se o něj při pohybu neotírá a vlastně funguje jako obvaz.
    4) Pokaždé, když přijdu zvenku nebo po nějaké špinavé práci (třeba po luxování), tak si vyčistím pleť na obličeji a krku (teď používám odličovací mléko Garnier bez barviv a parfému). Když to neudělám, tak je kůže napnutá, svědivá a červená. Pak se namažu modrou Indulonou.
    4) Na obličej a krk mám Protopic (už od té doby, co se objevil na trhu), mažu se tak jednou týdně, když cítím, že už se ekzém vrací. Na tělo používám podle potřeby Elocom zředěný tělovým mlékem, v zimě mi stačí tak jednou za měsíc, v létě o dost častěji. Do vlasů mam Triamcinolon lotio.
    Žádná mastička ve volném prodeji mi nikdy nepomohla, bez Protopicu, kortikoidů a prášků Aerius se prostě neobejdu. Nepomohli ani homeopatika, imunosupresiva, akupunktura, bylinky, diety, moře a všelijací šarlatáni.
    EWOKK
    EWOKK --- ---
    KENKA: díky..zatím to zkusím rozehnat dehtovým šamponem a chemkou a budu sledovat co se bude dít :)
    KENKA
    KENKA --- ---
    EWOKK: taky jsem měla mokvavé strupy v hlavě, řešila jsem to takovou domácí patlaninou - olivový olej, žloutek a med. (smícháš v takovém poměru, aby to mělo hustší konzistenci- méně oleje víc medu, jinak ti to poteče všude :))
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    IKSIK: jj vim ted jen jeste aby me chteli :o)
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    KACHNY: Ty destičky jsou taky k dispozici ostatním. A možná jsou potřeba i víc. A jestli nechceš prachy, tak ti za každej odběr daj dvě dazítka do průkazky. To se to pak sbíraj medaile za záchranu životů! ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam