• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém
    GREGI
    GREGI --- ---
    BOO:
    DALIBOR: imho to neni mestem ale zmenou prostredi... kdyz clovek zije nekde dlouhodbe na jednom miste zacne se zanaset urcitejma latkama... myslim ze kdyby clovek bydlel nejako udobu jinde tak za chvilku bude mit exem taky:) ale jen hadam...
    DALIBOR
    DALIBOR --- ---
    mně zabrala velmi jednoduchá věc - 20 let jsem měl ekzémy na rukách, poslední léto jsem doslova prodrbal a proškrábal. Od října žiju v Berlíně a ekzémy po měsíci úplně zmizely...za dva měsíce se vracím do Prahy a jsem zvědavej jestli se mi vrátí. Takže na ekzémy doporučuju Berlín )
    GREGI
    GREGI --- ---
    DARUMA: u me to same.... ale sem si jistej ze mi to vyvolavaji kysela jidla... nejvic nejhorsi je balsamikovej ocet! a rajcata asi taky nic moc... kazdopadne ocet sem vysadila snazim se to kyselel omezovat
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    UMIAKI: Jo, ja jo. Ja uz to pomalu vzdavam a jim a dela vsechno, protoze IMO tu pricinu neni proste mozne vystopovat. :-)
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Taky máte ekzém cyklický? Po několika dnech vždycky zlepšení, pak zase zhoršení? Já teď měl třídenní fází zlepšení o 95%, skoro dozdrava. Rád bych věděl proč. Poslední dobou jsem akorát jednou udělal šanku, pak beru zelený jíl a vlákninu, ale jinak si teď jídlo nijak extrémně nehlídám a denní režim mám normální jako vždy. Máte to taky tak?
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    STANDART: to zni fajn ale bala bych se aby me neobarvila
    STANDART
    STANDART --- ---
    Pro zajímavost - včera mi můj Vietnamský kamarád dal kus Kurkumy, abych si jí na noc potíral a dělal zábaly. Dále hovořil o nějaké speciální bylině, která se máčí cca 2 týdny v alkoholu a následné pití pomáhá detoxikovat tělo.

    Info o Kurkumě prozatím potvrzuje článek tu http://www.chempoint.cz/kurkuma-a-nanotechnologie (Kurkumin je také studován pro jeho léčebný potenciál na kožní problémy jako atopický ekzém, lupénka, akné, kožní mykózy a záněty. Jeho aplikace ve formě lipidových nanočástic zvyšuje jeho prostup přes kůži (perkutánní absorpci) i jeho účinek.)

    Uvidíme, budu pravidelně referovat.
    SANDRI
    SANDRI --- ---
    Zdravím,,mám doma navíc 4 kusy krému Likangshuang,,tak kdyby měl někdo zájem,,kus za 200.Možnost předání Praha 2
    na ekzem je opravdu geniální,,sama mám v lednici dva schovaný a když jde do tuhého,,použiju :-)

    Více info se dá vyčíst zde,,včetně složení
    http://skin-expert.eu/product/likangshuang.html




    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    DALEEN: Je. Ale prádlo pak není měkčí než po použití jen prášku a není nijak parfemované. Teďka když přijdu k někomu domů, kdo má třeba ručníky prané v aviváži, tak mi připadají nečisté a smradlavé.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    UMIAKI: Co vím tak sliz ucpává pračku. A není náhodou v Bonuxu 2v1 přidaná aviváž? (nevím jen se ptám, dělá to tak Persil)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    UMIAKI: na výrobu pracího slizu jsem zas moc sexy, mi stačí, že dávám zlomek doporučeného množství a pak to tak nečpí
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MOIRAIN: Na praní se dá používat mýdlový sliz z mýdla s jelenem nebo moje žena používá Bonux 2v1, který voní prostě jako čisté prádlo a nepoužíváme žádnou aviváž. Normální prášky i aviváže mimo toho Bonuxu jsou mi dost nepříjemné...
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    DALEEN: jo, parfemace mi vadí taky, kéž by se dala běžně koupit nepředražená kosmetika, prací věci a tak bez parfemace
    u mne se na příčinu ekzému nepřišlo, přešel postupně sám
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    MOIRAIN: Jo, tuhle informaci vím. Peru v nich, protože mi u běžných prášků vadí parfemace. Ocet používám.
    Dneska kožařka potvrdila atopický ekzém, takže už jen přijít na to co mu vadí...
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    DALEEN:podle nezávislých testů mýdlové ořechy neperou lépe, než samotná voda, klidně normální prášek (stačí i 1/4 doporučované dávky) + už klasika do máchací vody dávat deci octa
    (jako samozřejmě, kkyž ti to vyhovuje, proč ne, že, ale je to imho spíš pro dobré svědomí, než cokoli jiného - viz zcela nezávislý test http://www.ptacek.name/Zachyceno-v-letu/mydlove-praci-orechy-miron-vs-cista-voda-nebo-praci-prasek.html)
    (btw já měla ekzém od šesti týdnů)
    PFAUST
    PFAUST --- ---
    ahoj, mohl bych sem s drobnou prosbou? chystám text o alergii do tohoto tohoto časopisu a rád bych udělal krátkou anketu o daném fenoménu. Byl byste někdo ochotný mi pomoci, prosím? Jednalo by se o pár otázek v poště. Napište. Moc děkuji :)
    JOHNY115
    JOHNY115 --- ---
    BALAENA: o tehle teoriich se muzu nekde neco vic docist? alergii na brizu mam extremni ... o souvislosti s jablky nic nevim
    STARF
    STARF --- ---
    BALAENA: ok, diky za vysvetleni :) nerikam, ze neci pristup je spatny, protoze kazdy clovek je jiny, me momentalne vyhovuje tohle a jsem rad, ze mam po letech cisty telo (byl jsem posledni roky osypanej skoro od hlavy az k pate)

    jinak alergii na brizu zjistenou mam, ale celer mi, zda se, nevadi
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MEDOULKA: ono tak kolem tří měsíců vylezou taky ekzémy na věci, které vadily od začátku, jen ještě tělo neumělo udělat ekzém :)

    STARF: podívej, mně je vcelku jedno, jak se v Číně chová celer. každopádně miříkovité (celer, petržel) mají termostabilní bílkovinu, takže se ani varem nerozpadne na tvar, který by nevadil (na rozdíl od většiny rostlin; naopak velká část živočišných bílkovin je termostabilní), a celer je zkřížený alergen k pylu jarních stromů (mají podobný tvar bílkoviny, takže kdo reaguje na břízu, bude pravděpodobně reagovat i na celer a syrová jablka - jablka jsou termolabilní, takže po uvaření nevadí). takže zejména teď, kdy začíná sezóna pylu jarních stromů (dneska bylo v pylovém zpravodaji, že v nížinách začíná líska a olše), je podávání celeru jen zbytečné dráždění kobry bosou nohou.
    a mimochodem, syn, poměrně těžký atopik, musel naposledy použít imunomodulancia nebo kortikoidy vloni v dubnu. a to od té doby absolvoval se školou dvě sady lekcí plaveckého výcviku v chlorovaném bazénu. takže na mém/našem přístupu k věci asi taky něco bude :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam