• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    BEBERA: ahoj, preju hodne sil! k tomu, co je napsano nize, me jen napada, podle ceho jsem se u dcery "ridila" ja a to je bobek, nemeni se mu nejak?
    (moje dcera fleky od 3 m, z krve jen alergie na bilek, ale reakce exemu prudke na brambory a bram skrob, mliko, mouku, dyne, banan). Nic a nikdo nam nejak moc nepomohlo, jen zkoumani a promazavani, u nas konop ani indulona nefungovalo, pouzivame linola fett krém a když byla malá, tak s úspěchem i linola koupel. Pomáhalo jí také domácí sádlo. Bohužel každej to má jinak, no, držím moc palce!!!
    MARI
    MARI --- ---
    BEBERA: a nepouzivate doma (kdokoli na cokoli) spreje? moje byvala kolegyne mela neco podobneho a nemohla se toho porad zbavit a zjistili ji alergii na hnaci plyny ve sprejich (freony apod.).
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    BEBERA: Klidně to může být měsíc po dobrání antibiotik. A taky se to může hojit třeba rok. Ale taky to může být úplně něčím jiným. :-/
    Až mu bude doktor příště předepisovat antibiotika, tak ať vám zkusí dát nějaký jiný.
    Každopádně ta příčina nějaká je a u každýho je jiná. Například já můžu pít mléko po litrech na ex ještě mi to udělá dobře a jinej sotva to vidí, už má ekzém. A naopak to takhle já mám s arašídama a někdo jinej s pomerančem, čokoládou, atd...
    Jediný rozumný řešení je asi to vyšetření na všechny možný alergeny, jak psal UMIAKI a ne si jen nechat předepisovat mastičky. Ty jsou jen pro zmírnění následků.

    Ale hlavu vzhůru! Já býval taky těžkej exematik. Modrá indulona u nás mizela po kilech a maminka sháněla v lékárnách podpultovej Flucinar, když bylo fakt nejhůř a teď jsem šťastně úplně bez ekzému. :)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    BEBERA: Předně, drž se a přeju hodně trpělivosti. Mě se dítko osypalo ve třech měsících. Byl plně kojený. Začalo to malým flíčkem na hrudníku, pak se to trošku rozlezlo a jednoho dne se probudil celý rudý a opuchlý a olezlý. Na kožním dostal kortikoidy a něco na promazávání. Ze začátku to bylo strašné. Do jeho šesti měsíců se nic nelepšilo a strašně se drbal, pak začal dostávat příkrmy a mám pocit, že čím víc potravin má zavedených, tím je ekzém lepší. V současné době je mu 14m a jí všechno včetně citrusů.
    Vyzkoušela jsem spoustu mastiček, pominu-li kortikoidy, která jsem dávala fakt s nechutí a velmi málo, dobře zabíral CutisHelp (aspoň ze začátku, první tuba dvě), Excipial U Lipolotion, Bioderma pro atopická miminka, i Carun neni špatný. V poslední době na rozmokvané části Sudocrem a zbytek tělíčka něčím namastit (klidně modrou indulonou). Ale všechny krémy a masti fungují jen jednou, tedy střídám a točím tak čtyři varianty.
    Zatím jsem nepřišla na to, z čeho exkém má. Z jídla to není. Zkoušela jsem opakovaně vysadit lepek i mléko a nic. Ale všichni mi tvrdí, že to musí být jídlem, podle mě fakt není.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    BEBERA: To je mi jasné, že on žádnou kosmetiku ani parfém nepoužívá. Ale ostatní osoby v domácnosti třeba jo ;)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    UMIAKI: diky. Mame s detskou domluvenou zadanku na alergologii, v utery si ji jdem vyzvednout, snad nebudou cekaci doby extra dlouhe. Jidlo uz ma omezene prakticky všechno, ji varenou mrkev, trochu oleje, kruti/kureci maso, ryzi a brambory a chleba. Na lepek je opakovane testovan i jsem dělala během jeho života ruzne pokusy s vysazovanim lepku a bez viditelne zmeny. Praci prasek mame porad stejny, ale i ten jsem tak před 14 dny zrusila a peru mu v marseillskem mydle, avivaz jsme nikdy nepouzivali, parfem ani jiné kosmeticke pripravky nepouziva, jsou mu 3 roky.

    MAKU: Mel antibiotika koncem listopadu, muze se to projevit az mesic po dobrani?
    MAKU
    MAKU --- ---
    BEBERA: a nebral v nedávné době třeba antibiotika nebo nějaké léky? To taky může slušně rozjet... (A mně osobně se třeba exém nejvíc zhoršuje a rozšiřuje na jaře, když to venku začne kvést, to pak mám zesílenou alergii i na potraviny, které třeba přes zimu vcelku i jíst můžu. No a jelikož je venku místo zimy docela teplo (teda v Praze) a ledaskde kvetou kočičky, minulý týdsen mi opuchly oči a exém zhnusněl... tím chci říct, že i různé kombinace alergií se různě zesilují a zeslabují v projevech na základě dalších podnětů.)
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    BEBERA: Mně je z těch kožních, jak to slyším, fakt na blití :(( Jediné, co umí je předepsat mast. Pak jinou a pak jinou. Nic jiného je nezajímá.
    Takhle rychlé rozšíření mi přijde spíše jako něco jiného než ekzém. Ale tak jako tak určitě doporučuju to řešit s dobrým alergologem/imunologem, natestovat u něj IgO testy, kožní požádat o epikutánní testy kontaktní alergie a vysadit všechno jídlo, co může být potenciálně nebezpečné. Taky to může být z nového pracího prášku, aviváže, parfému...
    Držím palce.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Mam dotaz. O ekzemu toho moc nevim, ted to jen pomalu studuju na netu. Syn mel tak pul roku dva male flicky, nijak nesvedily, občas jsme to namazali a vic neresili. Najednou před koncem roku mu vyskakaly fleky přes cely oblicej, na obou zápěstích, na tom jednom to ma rozpraskane az do krve. Když se to nelepsilo, zasli jsme na kozni, dostal kortikoid Locoid a nejakou ocni mast na vicka s pokynem mazat 2 dny. Pote mu všude po brise a zadech vyskakaly pupínky a dva dny, tri dny po domazani Locoidu zas všechny vybledle fleky zrudly a objevily se nove. Zas jsme zasli na kozni a dostal na oblicej Protopic a na zapesti nejaky jiny kortikoid s antiseptickou slozkou. Ted ma rude fleky na predlokti, ekzemove fleky se rozlezly uz i na zadek a na nohy a zada a bricho ma jak od koprivky. Promazáváme podle doporuceni Excipialem, dodržujeme všechna rezimni opatreni, doma nic nového nemame, stravu uz ma silne omezenou, matlame ho kortikoidy a imunomodulatory a presto se ekzem neuklidnuje, naopak se vcelku rychle siri a rozleza po celem tele. Je takovyto prubeh normalni? Mam z toho strasne spatny pocit, prestavam verit tomu, ze delame dobře a přitom nevim, co jiného bychom měli delat :(
    MARI
    MARI --- ---
    PETRA_CHATEAU: mám exém na nohou, někdy na tváři a na rukách. carun mast mám a docela mi pomohla, exém zeslábl a kůže už není tak vysušená a ne tak šupinatá. rozhodně lepší účinek než od cutishelp (první tuba masti paráda, ale u druhé už si kůže jakoby zvykla a ekzém se dál rozšiřoval). mám v plánu vyzkoušet jejich mýdlo. taky mi pomohlo tuhé mýdlo oilatum a protex (to růžové, kupovala jsem si ho kvůli čerstvému tetování a zjistila jsem, že moje pokožka ho snáší dobře). s mýdlem jsem mívala problémy, vždycky mě po koupání strašně svědila kůže. teď je klid.

    jo a taky mi hodně pomohla slézová mast z justu:
    Just Slézový krém 60 ml -- Zboží-kosmetika.cz
    http://www.zbozi-kosmetika.cz/Just-Slezovy-krem-60-ml-g7573.html
    je dost drahá (dostala jsem ji od mámy loni k vánocům a byla jsem k ní zprvu dost skeptická), ale hodně příjemná a pupínky na ruce mi po ní taky začaly pěkně mizet a kůže nesvědí. mám ho v práci a když mi oschne kůže (ze zimy) nebo mě chytne svědivá, tak hned natřu a je za chvíli klid.
    jinak celkově výrobky z justu zvládám bez svědění a exémů. běžné krémy z drogérie třeba vůbec nesnesu a normální pěna do koupele nebo různé soli mi hned osypou kůži a můžu se pak udrápat k smrti, ale z justu úplně v pohodě a navíc mě i to svědění v koupeli často přejde.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    JASMINOVA: kamarádka má dermatitidu na obličeji, hodně psychickou, a k tomu migrény. nicméně naštěstí poznala z čeho migrény má - z kakaových bobů. může jíst maximálně hodně nekvalitní čokošky, kde je malý obsah kakaa :)
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    MOIRAIN: Kožařka mi tvrdila, že jsou tyhle dvě věci často propojený a nabízela mi lázně. Byla asi první, kdo tyhle dvě věci začal propojovat.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    JASMINOVA: ekzematik jsem, toho času v klidu, na migrény trpím
    JASMINOVA
    JASMINOVA --- ---
    Je tu někdo, kdo má krom ekzému i migrény?
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    BOO: A co až ty injekce jednou vysadíš?
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    tak už jsem objednaná na alergologii, nakonec teda hned naproti v baráku, lenost vyhrála, tak doufám, že pomůžou... díky
    WOODY_
    WOODY_ --- ---
    taky muzu doporocuit zajit si na ambulanci imunologie a alergologie do Motola k doktorce Eve Vernerovy, snad nejlepsi lekar, kterej me kdy s ekzemem lecil
    +420 224 435 983
    eva.vernerova@fnmotol.cz
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    Nemel byste prosim nekdo doporuceni na nejakou dobrou kozni, idealne Praha Vinohrady, Nusle a okoli? Zda se, ze muj pes se zbavil exemu diky desenzibilizacni autovakcine na miru z Imunologickeho ustavu a rada bych zkusila stejnou proceduru na sebe, tudiz ne nekoho, kdo mi da kortikoidy a posle me domu. Dekuji za kazdy tip
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    zároveň se chci zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s výrobky firmy carun?
    Konopná kosmetika - Carun
    http://www.carun.cz/produkty/kosmetika
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    neprodáváte někdo prosím domácí konopnou mast?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam