• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    STANDART: aha, ok. a dá se to mazat na celý tělo? já mám na rukou postižený jen jeden prst, ale jinak celý tělo...
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    STANDART: můžu se zeptat který krém konkrétně? od sebamedu je toho hodně :/.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    urea je zrovna dost kontroverzi a nekoho muze dost drazdit....
    STANDART
    STANDART --- ---
    BALAENA: S Excipialem mam (prekvapive) taky zkusenosti a castecne pomahal,jen se dlouho vstrebaval a bylo potreba ho pouzivat denne (idealne vicekrat),aby kuze nevyschla. Se Sebamedem staci 2-3 tydne.
    LUCKYSWEETY
    LUCKYSWEETY --- ---
    mne ted pomohl zabal - namazat locoidem, na to oblect tricko namocene do teple vody a pres to jeste suchy tricko, nechat do uschnuti (nerealne, nechavam to pul hodiny).. mam ekzem hlavne na rukou, ramenou, krku a tohle mi pomohlo, prestoze locoid skoro vubec
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    tak urea je protizánětlivá, to je známá věc. a je v ledasčem, v známém Excipialu U Hydrolotio a U Lipolotio to U znamená právě ureu :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    STANDART: k urea, ja si svoje vyrazky resil urinoterapii potiranim a dobry. od jedne vynikajici kozarky mame na syna doporucenou Atoderm-u. muj otec exematik doporucuje jak Sebamed, tak taky Penaten. jsou to zavedene znacky. plus ichtamol v polysanu.
    koupani ve vode s kokosovym olejem, nebo Oilatem, Linolou etc.
    :)
    STANDART
    STANDART --- ---
    Takový postřeh z posledních let - já jsem (byl) ekzematik od narození, 30 let jsem žil v Praze a kůže mi po sprše (vanu jsem uplně zrušil) uplně zrudla, často mě ruce začaly hned svědit a nepomohlo nic jiného než kortikoid a svědění odeznělo. Poslední 4 roky jsem žil na vesnici na Slovensku, kde jsem používal rovněž městskou vodu, příznaky zpočátku byly stejné, ale postupem času se mírnily až uplně odezněly (to ale mohlo být i čistějším vzduchem, domácí stravou - v Praze jsem byl singl a na SK mi vyvářela žena a i menším stresem, nepočítám-li občasné výměny názorů s tchýní, se kterou se teď už zase milujeme).

    Co je ale velmi pozoruhodné, posledních 6 měsíců žiji ve Francii/Luxembourgu rovněž na vesnici, příznaky nejsou vůbec žádné, ale vždy když jedu na služebku do Prahy/Budapešti, mám po použití tamnější městské vody uplně stejnou dráždivou reakci jako kdysi - zarudnutí, svědění.

    Každopádně jeden zázrak ohledně promazávacích mastí, o který bych se rád podělil - po té, co jsem za celý život vyzkoušel snad všechny hand creams (indulona, nivea - největší shit, těžko se vstřebává a ruce mi více dráždí než uklidnuje, měsíčkové masti, konopné masti, Neutrogena, Dove...) jsem před 3 lety objevil v DMku německou značku Sebamed, která je totálně dokonalá - výborně se vstřebává, ruce uklidňuje, dlouho hydratuje (v zimě nejsou už ani tak náchylné k popraskání) a hlavně vůbec nesvědí. Obsahuje 5% složku Urea, fakt vyzkoušejte - já ted používá už kompletní řadu i s tělovým mlékem, sprchovým gelem a krémem na ruce.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    CMLKA: S ou UL souhlasím :-) Schválně to píšeu takhle. Ale ta kamarádka je fakt reálná, z první ruky.

    Bezlepková strava mi pomáhá. V únoru jsem byl u nového kožního v Ostravě. Podíval se na mě a řekl, že "to nejde, to musíme vyléčit aspoň o 90%". Dal mi sérii kortikoidů, po týdnu jsem byl úplně v pohodě a přestal všechno brát. Teď jsem pořád ve víceméně stejném stavu, beru jenom xyzal a jím bezlepku. Ale je důležité, že to u mě začalo fungovat až utlumení rozsáhlých zánětů pomocí kortikoidů.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    UMIAKI: teda ta sestra kolegyně mamy zni trohcu jako UL
    hmm neznam....verila bych spis eliminaci cukru nez gluten-free
    TERRI
    TERRI --- ---
    UMIAKI: dělají to i v Praze.. Docela hodně jsem o tom četla a musím říct, že jen pozitivně... Myslela jsem, jestli nenarazím tady na někoho, kdo to zkoušel osobně :)
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    TERRI: To je to co dělají někde na klinice v Brně? Že vezmou vzorek a podle toho namíchají nějakou speciální vakcínu?
    Jestli je to tohle, tak jsem slyšel, že sestra kolegyně od mamky tohhle zkoušela a kombinace gluten-free a tohle ji vyléčilo. Od své kamarádky zase vím, že jí to vyléčilo seborhoickou dermatitidu.
    TERRI
    TERRI --- ---
    Zdravím,
    nevím jestli to tady už bylo nebo ne. Máte někdo zkušenosti s autovakcínou na atopický ekzém?
    díky
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    NICKIE: ona ta zeď vlhne odspoda, jenže to je jí podřezat a na to zatím nejni.. já uvidim za pár měsíců jestli to jsou fakt hormony...
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    DIABOLUS: to je blby no.. Me staci kdyz prsi a je to horsi jak je plisen ve vzduchu.. Ja se musela ze vsech vlhkych domu vystehovat, muzu existovat jen v suchych bytech.. Co nejaky silny odvlhcovac?
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    LUCKYSWEETY: tak to trochu zachrańuju kalciovkou, ale teda už je to hrozný, už mam moc vetchou kůži :(
    NICKIE: bydlíme ve starym baráku je tu jedna vlhká zed v obýváku. po mym zásahu neplesniví, ale vlhká je pořád :(
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    NICKIE: jo m.mliko funguje i na holky skvele, akorat tem odsaju a dam jim ho i pit, a pak to mizi jeste lip, ale teda odmitam si udrzet mliko do jejich puberty :o)))
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    DIABOLUS: tak me se exem podarilo nakonec obratem vyresit odhalenim priciny- udelala se mi totiz na plastovym okne trochu plisen..savo a vetrani a exem rychle zmizel. Plus me napadlo mazat mlikem a zabralo hned.
    LUCKYSWEETY
    LUCKYSWEETY --- ---
    jinak taky mi bylo navrzeno, abych aspon na 6 tydnu vyradila zivocisne produkty, ze je organismus prekyselenej, pokusim se to omezit, ale uplne to urcite nedam
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam