• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIEkzém

    Pomohla vám tato diskuze při léčení exému?

    22 hlasy od 22 respondentů
      Trápí vás tato nemoc? Chcete pomoct nebo poradit? Jste tu správně...

      Pošlete prosím pozvánku do klubu (vedle spřízněných) všem přátelům, ať je nás tu co nejvíc a můžeme si navzájem poradit:)



      1) Vyloučení dráždivých látek
      čistící prostředky, které jsou dráždivé
      vodní sporty, koupel v horké a studené vodě
      oděvy ze syntetických materiálů a vlny
      omezit pocení

      2) Omezit kontakt s alergeny
      vytvořit bezprašné prostředí – odstranit tzv.lapače prachu, koberce, závěsy
      domácí zvířata
      pyl z rostlin

      3) Péče o kůži
      sprchování vlažnou vodou
      pečlivé promazání kůže, šetrné mycí přípravky
      rozbalit záhlaví
      STANDART
      STANDART --- ---
      DIABOLUS: to bych potom volil asi tenhle krém, já ho používám i jako krém na ruce a nevidím žádný rozdíl - http://ecx.images-amazon.com/images/I/31-9dXyNZhL._SY300_QL70_.jpg

      Ale jak říkala CMLKA, nejdříve je třeba vyzkoušet, jestli to vůbec má na tebe Urea pozitivní účinek a to bych zkusil hand cream (menší balení). Pokud zabere a budeš cítit sklidnění, potom si toho nakup víc, měla by fungovat celá produktová řada.
      DIABOLUS
      DIABOLUS --- ---
      STANDART: aha, ok. a dá se to mazat na celý tělo? já mám na rukou postižený jen jeden prst, ale jinak celý tělo...
      DIABOLUS
      DIABOLUS --- ---
      STANDART: můžu se zeptat který krém konkrétně? od sebamedu je toho hodně :/.
      CMLKA
      CMLKA --- ---
      urea je zrovna dost kontroverzi a nekoho muze dost drazdit....
      STANDART
      STANDART --- ---
      BALAENA: S Excipialem mam (prekvapive) taky zkusenosti a castecne pomahal,jen se dlouho vstrebaval a bylo potreba ho pouzivat denne (idealne vicekrat),aby kuze nevyschla. Se Sebamedem staci 2-3 tydne.
      LUCKYSWEETY
      LUCKYSWEETY --- ---
      mne ted pomohl zabal - namazat locoidem, na to oblect tricko namocene do teple vody a pres to jeste suchy tricko, nechat do uschnuti (nerealne, nechavam to pul hodiny).. mam ekzem hlavne na rukou, ramenou, krku a tohle mi pomohlo, prestoze locoid skoro vubec
      BALAENA
      BALAENA --- ---
      tak urea je protizánětlivá, to je známá věc. a je v ledasčem, v známém Excipialu U Hydrolotio a U Lipolotio to U znamená právě ureu :)
      PALEONTOLOG
      PALEONTOLOG --- ---
      STANDART: k urea, ja si svoje vyrazky resil urinoterapii potiranim a dobry. od jedne vynikajici kozarky mame na syna doporucenou Atoderm-u. muj otec exematik doporucuje jak Sebamed, tak taky Penaten. jsou to zavedene znacky. plus ichtamol v polysanu.
      koupani ve vode s kokosovym olejem, nebo Oilatem, Linolou etc.
      :)
      STANDART
      STANDART --- ---
      Takový postřeh z posledních let - já jsem (byl) ekzematik od narození, 30 let jsem žil v Praze a kůže mi po sprše (vanu jsem uplně zrušil) uplně zrudla, často mě ruce začaly hned svědit a nepomohlo nic jiného než kortikoid a svědění odeznělo. Poslední 4 roky jsem žil na vesnici na Slovensku, kde jsem používal rovněž městskou vodu, příznaky zpočátku byly stejné, ale postupem času se mírnily až uplně odezněly (to ale mohlo být i čistějším vzduchem, domácí stravou - v Praze jsem byl singl a na SK mi vyvářela žena a i menším stresem, nepočítám-li občasné výměny názorů s tchýní, se kterou se teď už zase milujeme).

      Co je ale velmi pozoruhodné, posledních 6 měsíců žiji ve Francii/Luxembourgu rovněž na vesnici, příznaky nejsou vůbec žádné, ale vždy když jedu na služebku do Prahy/Budapešti, mám po použití tamnější městské vody uplně stejnou dráždivou reakci jako kdysi - zarudnutí, svědění.

      Každopádně jeden zázrak ohledně promazávacích mastí, o který bych se rád podělil - po té, co jsem za celý život vyzkoušel snad všechny hand creams (indulona, nivea - největší shit, těžko se vstřebává a ruce mi více dráždí než uklidnuje, měsíčkové masti, konopné masti, Neutrogena, Dove...) jsem před 3 lety objevil v DMku německou značku Sebamed, která je totálně dokonalá - výborně se vstřebává, ruce uklidňuje, dlouho hydratuje (v zimě nejsou už ani tak náchylné k popraskání) a hlavně vůbec nesvědí. Obsahuje 5% složku Urea, fakt vyzkoušejte - já ted používá už kompletní řadu i s tělovým mlékem, sprchovým gelem a krémem na ruce.
      UMIAKI
      UMIAKI --- ---
      CMLKA: S ou UL souhlasím :-) Schválně to píšeu takhle. Ale ta kamarádka je fakt reálná, z první ruky.

      Bezlepková strava mi pomáhá. V únoru jsem byl u nového kožního v Ostravě. Podíval se na mě a řekl, že "to nejde, to musíme vyléčit aspoň o 90%". Dal mi sérii kortikoidů, po týdnu jsem byl úplně v pohodě a přestal všechno brát. Teď jsem pořád ve víceméně stejném stavu, beru jenom xyzal a jím bezlepku. Ale je důležité, že to u mě začalo fungovat až utlumení rozsáhlých zánětů pomocí kortikoidů.
      CMLKA
      CMLKA --- ---
      UMIAKI: teda ta sestra kolegyně mamy zni trohcu jako UL
      hmm neznam....verila bych spis eliminaci cukru nez gluten-free
      TERRI
      TERRI --- ---
      UMIAKI: dělají to i v Praze.. Docela hodně jsem o tom četla a musím říct, že jen pozitivně... Myslela jsem, jestli nenarazím tady na někoho, kdo to zkoušel osobně :)
      UMIAKI
      UMIAKI --- ---
      TERRI: To je to co dělají někde na klinice v Brně? Že vezmou vzorek a podle toho namíchají nějakou speciální vakcínu?
      Jestli je to tohle, tak jsem slyšel, že sestra kolegyně od mamky tohhle zkoušela a kombinace gluten-free a tohle ji vyléčilo. Od své kamarádky zase vím, že jí to vyléčilo seborhoickou dermatitidu.
      TERRI
      TERRI --- ---
      Zdravím,
      nevím jestli to tady už bylo nebo ne. Máte někdo zkušenosti s autovakcínou na atopický ekzém?
      díky
      DIABOLUS
      DIABOLUS --- ---
      NICKIE: ona ta zeď vlhne odspoda, jenže to je jí podřezat a na to zatím nejni.. já uvidim za pár měsíců jestli to jsou fakt hormony...
      NICKIE
      NICKIE --- ---
      DIABOLUS: to je blby no.. Me staci kdyz prsi a je to horsi jak je plisen ve vzduchu.. Ja se musela ze vsech vlhkych domu vystehovat, muzu existovat jen v suchych bytech.. Co nejaky silny odvlhcovac?
      DIABOLUS
      DIABOLUS --- ---
      LUCKYSWEETY: tak to trochu zachrańuju kalciovkou, ale teda už je to hrozný, už mam moc vetchou kůži :(
      NICKIE: bydlíme ve starym baráku je tu jedna vlhká zed v obýváku. po mym zásahu neplesniví, ale vlhká je pořád :(
      KACHNY
      KACHNY --- ---
      NICKIE: jo m.mliko funguje i na holky skvele, akorat tem odsaju a dam jim ho i pit, a pak to mizi jeste lip, ale teda odmitam si udrzet mliko do jejich puberty :o)))
      NICKIE
      NICKIE --- ---
      DIABOLUS: tak me se exem podarilo nakonec obratem vyresit odhalenim priciny- udelala se mi totiz na plastovym okne trochu plisen..savo a vetrani a exem rychle zmizel. Plus me napadlo mazat mlikem a zabralo hned.
      LUCKYSWEETY
      LUCKYSWEETY --- ---
      jinak taky mi bylo navrzeno, abych aspon na 6 tydnu vyradila zivocisne produkty, ze je organismus prekyselenej, pokusim se to omezit, ale uplne to urcite nedam
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam