• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AILASGamebooky - Sci-fi & fantasy
    DARKMAREK
    DARKMAREK --- ---
    Citadela chaosu od Persea se dá ještě koupit v knihkupectví Valhalla na netu.
    DARKMAREK
    DARKMAREK --- ---
    A co říkáte na překlady Čaroděje z Ohňové hory, a Citadely chaosu od Mytaga?
    JAASE
    JAASE --- ---
    DORIAN: No, měl jsem docela štěstí, že jsem to komplet sehnal ... začal jsem kdysi dávno se 4. dílem (Rokle zkázy), semtam nějaké pořídil (mimo mála peněz jsem měl ještě problém, že u nás ve městě bylo jen jedno knihkupectví, kde se SF&F alespoň trochu věnovali, a tam holt měli věci co zrovna pořídili) ... a až když jsem se dostal do Liberce, tak se mi podařilo si sbírku doplnit.


    Ad nová edice - teď jen, abych nemátl, když jsem myslel komplet v češtině, tak myšlena ta stará, co u nás vycházela nějak cca 1994 - 2000, novou vůbec neznám. A asi ani nevím, jestli bych chtěl ... bojím se, aby mi to nezkazilo ten krásný nostalgický pocit, kdy tyhle věci pro mne byly něco nového a naprosto úžasného.
    DORIAN
    DORIAN --- ---
    JAASE: Co se LW týče, tak nebudu lhát, že máš mou tichou závist. Mě chybí Prokletí Ruelu :)

    Samozřejmě, že jako pravověrný LW fan kupuji i novou edici. Pár věcí sice bolí (jako třeba překlady anglický jmen, takže už nejsi Lone Wolf, ale Osamělý Vlk), ale pár je naopak o něco málo lepší - například se vůbec nevyskytuje vykání (což je historicky více odpovídající). Opravdu zklamaný jsem byl zatím jen z prvního dílu - Útok ze tmy a to proto, že byl přepsaný (nevím, co k tomu Devera vedlo, jestli se pokoušel o Renesanci nebo mu přišla první kniha příliš nelogická - což opravdu na několika místech byla :)). A tak se z knihy pro dospělé, při jejímž čtení jsem měl celou dobu pocit, že mi někdo kouká přes rameno (ano bylo mi dvanáct let) stala kniha pro mládež, kde jsem po přečtení úvodu získal dojem: "Vítejte na Kaiské střední"
    Ale krom téhle jediné je nová edice velice pěkná. Sice preferuji ilustrace od Garyho Chalka, ale to je spíš ze zvyku a nostalgie než že by byli lepší.
    JAASE
    JAASE --- ---
    Ech, ani jsem netušil, jaké poklady to Nyx skrývá :)



    Nebojové gamebooky si pamatuju, sice jen 2, co byly u nás v knihovně, ale tak nějak jsem se díky nim dostal ke gamebookům vůbec (a díky nim zase k DrD a tak dále :)). Názvy jsem si sice nepamatoval, ale google pomohl - Vesmírný upír a Mistr ve skateboardingu.

    Ze série Steve Jackson a Ian Livingstone taky jen dva, Město zlodějů a Raketoplán poutník (ten už jsem si sám koupil :))

    Ve službách krále Reginalda - super věc, a skvělý humor (dodnes si pamatuju, na sekci s popisem "Obávám se, že toto číslo Vašemu lordstvu na kostách padnout nemohlo ... vrať se na XX a zkus to znovu").

    Lone Wolf - moje "srdcovka", dnes by mě to asi už tolik nechytlo, ale tehdy jsem se u toho ohromně bavil a ta nostalgie je tu dodnes ... a doma mám komplet, co vyšlo v češtině.
    MISERY
    MISERY --- ---
    Jj, hraju to ze Steamu, ono to bylo jeden čas i v bundle za pár šupů :-)
    AILAS
    AILAS --- ---
    DORIAN: Tak to zkusím :-)
    DORIAN
    DORIAN --- ---
    AILAS: Jo a je v HD na Steamu. Jakmile se tam objevila, musil sem ji mít :)
    Při srovnání s "opravenou a přepsanou" verzí první knihy LW - Útok ze tmy - Dever pochopil, že dělat z Lone Wolfa exalta v době, kdy je to ještě učedník není úplně dobrý nápad.
    Vřele doporučuji.
    AILAS
    AILAS --- ---
    MISERY: Na iPhone myslíš takovou tu 3D hru?
    Joe Dever's Lone Wolf by Bulkypix
    https://appsto.re/cz/XwI8N.i
    MISERY
    MISERY --- ---
    Mimochodem víte, že Magie vyšly zatím 3 díly i pro Android a Ajfoun a je to moc povedené?
    A taky teď hraju Lone Wolfa na PC a taky super!
    SLAVIDAN
    SLAVIDAN --- ---
    Nejlépe si za každý odkaz bez boje udělej čárku. A až by došlo k boji či ztrátě KB, tak to celé sečti.
    DARKMAREK
    DARKMAREK --- ---
    Jak to udělat když hraju Lone Wolfa a mám schopnost léčitelství abych si nezapomínal přičítat 1 bod kondice za každý odkaz? Co poradíte?
    KEB
    KEB --- ---
    AILAS: Vypadá to celkem dobře na první pohled.
    AILAS
    AILAS --- ---
    KEB: Jestli to je projeté ocrkem tak bys to mohl hodit třeba na uložto a sem odkaz :-)
    Je to lepší než nic.
    SLAVIDAN
    SLAVIDAN --- ---
    Tak Kharé je hezké, i když je samo. :)
    KEB
    KEB --- ---
    Mám všechny čtyři magie v papíru (ten nikomu nedám :P) a pak jako skenovaný ebook v docu. Má někdo zájem?
    FORGE
    FORGE --- ---
    SLAVIDAN: Mně se podařilo jen úplnou náhodou natrefit v antikvariátu na Kharé a právě že za přijatelnou cenu (oproti jedné nabídce celé série Magie za 1 600,-, kterou jedinou jsem byl schopen najít, což považuji za vydřidušství). Ale na Korunu králů jsem tedy nenatrefil.
    SLAVIDAN
    SLAVIDAN --- ---
    Tak to je hezké. :) Jinak samotný čtvrtý díl Magie co jsem se koukal tak je i samostaně k sehnání i jako nový za přijatelnou cenu, na rozdíl od prvních tří.

    Jo čtvrtý díl Magie, to je snad jediný gamebook, o kterém se mi zddálo, že jsem na místě hlavního hrdiny. :) Ale byla to After story.
    YASHAMARU
    YASHAMARU --- ---
    nooooo tak jsem od gf a jeji rodiny dostal dost epickej darek. sadu gamebooku z UK prvnich 20 dilu fighting fantasy :) tak to sem cumel. prez ebay nekdo se toho zbavoval. v super stavu, spravne smrdijou a vsechny z jedny serie, takze do sbirky super :) uz se tesim jak to rozehraju. a konecne po 14 letech zjistim jak dopadne serie magie, protoze ten ctvrtej dil sem proste nemoh nikde sehnat :D
    GRUZO
    GRUZO --- ---
    SLAVIDAN: ja jsem FF pred casem zkompletoval, ale cca posledni tri knihy jsem shanel treba rok. krom antikvariatu je fajn obcas mrknout na aukro nebo databazeknih.cz do bazaru. hodne stesti :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam