RUPRECHT_M29: Ale postavíš. Pár borců znám, kteří to dokážou, a viděl jsem to na vlastní oči. :) A se srovnáváním nesrovnatelného jsi začal ty, ne já. :)))
Já prostě odmítám přijmout premisu, že v ceně e-booku nemá být zakalkulovaný překlad, redakce, korektura, obálka a fixní náklady na výrobu knihy. Ve chvíli, kdy přijmeš to, že každý prodaný kus knihy (ať už tištěný nebo elektronický) se na ceně za výrobu podílí stejně, je rozdíl mezi výrobou tištěné a elektronické knihy pouze tisk, který dělá v ceně tištěné knihy cca 15%. U mě je to postavené tak, že elektronické knihy jsou na 50-70% cen knih tištěných. Vzhledem k tomu, že distribuční rabaty jsou u e-knih nižší než u tištěných, ale honoráře pro autory pro změnu vyšší, je vše vykalkulováno tak, že jak já, tak autor máme z jednoho kusu knihy zhruba stejně, bez ohledu na to, jestli se prodá papír nebo jedničky a nuly. Prostě není pravda, že si elektronickou knihu z tiskových podkladů vyrobí každý jouda podle knihy a že jsou to jediné náklady, které s tím jsou. Nejsou.