MARECEK - Tady neco ke stazeni sotva najdes. To musis jinam.
MUM - Jsem rad, ze tu je i nekdo z druhe strany, co chape, jak to vidi zakaznik ;-)
ROBERT_PILCH: Já tomu teda stále nerozumím. Primárně se knihy stále ještě vydávají papírově. Pokud tedy mám sazbu, autorské poplatky apod. již zakalkulované do ceni knihy a náhle se v pominutí smyslů coby vydavatel rozhodnu knihu vydat ještě doplňkove elektronicky, musí být e-kniha výrazně levnější, nebo ne? Proč ne? Nechceš mi snad tvrdit, že s elektronickou verzí vydavatel počítá už od začátku, že ne?
Zeptám se z jiného (trochu) soudku, proč je problém knihy distribuovat přes iTunes? Majitelé příslušných zařízení sice nejsou dominantní na trhu, ale na druhou stranu to nejsou žádní chudáci a jsou zvyklí a ochotní si za "své" věci platit, což není zrovna typické pro uživatele otevřených systémů. Stále si myslím, že pokud nějaký titul bude k dispozici snadno a rychle a za akceptovatelnou cenu, bude to pro uživatele schůdnější cesta, než několikadenní hledání po undeground serverech s nejistým výsledkem a kvalitou (i když i zde je to podobné jako s filmy, kdo to chce hned v den premiery, tak bere i kinorip, kdo si počká na kvalitní vydání, ten má DVD kvalitu).