• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    MICANA
    MICANA --- ---
    LADY_MYSKA: Ještě nevyšel ani v originále, ale má snad vyjít někdy brzy, a je modrej :)
    DELKI
    DELKI --- ---
    SEBIEN: Deníkk malého poseroutky, třeba.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    Prosím, co tak dneska čtou dvanáctileté holky? Třeba dobrodružného. (Prababička shání tip na knížku pro pravnučku).
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Se mi podarilo objevit tyhle leporela a vypadaji zajimave. V ruce je zatim nemam

    https://www.booktook.cz/p/pojd-si-hrat-maly-kutil/ a https://www.booktook.cz/p/pojd-si-hrat-maly-hasic/
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ....když se tu nedávno řešilo téma smrti - teď jsme v nějaké sbírce pohádek narazili na klasiku, Bambiho, a dneska holky viděly i film. Za mě taky dobrý.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    Myslím, že Červené klubíčko se tu už zmiňovalo - včera jsme otevřeli a.... jedním dechem přečetli. Boží. Moc mě baví jazyk, úprava, všechno. Děti byly zaujaté od první věty, na správných místech spolupracovaly s knížkou, krása.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Jsem si myslela, ze letos vyjde dalsi Warren XIII a ono nic, nevite nekdo, jestli se pripravuje?
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: jéé, tak to mají moje děti asi smůlu - miluju Endeho, takže tohle jim vnutím, chca nechca :-) Díky za tip!
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Nejspíše pro větší, ale komu se líbil film, tak doporučuji Hvězdný prach. Čarodějnice, láska, piráti, kouzla...pohádka, jak má být.
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    Ahoj, minulý týden na Jarmarku jsem si prohlížela knihu o Snožroutovi: http://www.malvern.cz/domains/malvern.cz/obsah/michael-ende-o-sno%C5%BEroutkovi je to krásné. Uvádí se pro děti od 4let. Koupim pro 3,5letou je to boží :)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    jeden tip pre starsie deti 6+, na citanie pre mna je to tazke same "Ř" v kazdom druhom slove, ale julca si to cita aj sama

    https://www.instagram.com/p/B5YB05HH8CG/
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Pokud hledáte nějakou knížku k Vánocům pro dítě ve věku od cca 4. až 7. třídy, moc doporučuju Tajemství oblázkové hory. Mám trochu problém s některými ideologickými implikacemi románu, ale je to knížka, která je velmi dobře napsaná, z hlediska konstrukce postav, jazykových prostředků i fikčního světa. V zásadě je to dobrodružnej román, kterej staví na snové logice a tezi, že děti na hranici puberty by měly ještě využít možnost vrátit se do světa pohádek. A hlavní postavy (a ti, skrze koho příběh vidíme) jsou kluk a holka, každý se specifickým hlediskem, což činí knížku univerzálně čitelnou pro holky i pro kluky. (Teda ne že by kluci nemohli číst ženský postavy a naopak, ale u některých čtenářů to způsobuje nechuť si knížku vybrat, rozumíme si.)
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    PISISKVOR: Kluci měli rádi Jakuba a Jáchyma.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    PISISKVOR: u nas v tom obdobi 4-5 let byly nejoblibenejsi knizky se zviratky - Pucalkovic Amina, Ja Baryk, Z deniku kocoura Modroocka, Kociciny kocourka Damiana, Doktor Bolito, Ferda mravenec apod. Od Petisky Birliban, od Vani Byla jednou kotata. A nejvetsi hit bylo cokoli od Kahouna, toho mame komplet a kluci to maji radi doted.
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    PISISKVOR: Lego má takové komiks sešity s figurkou, není to žádná literatura, ale moje podobně orientované dítě to v tomto věku milovalo. Taky existuje kniha návodů co postavit z lega. Z knížek bych klidně šla do Jak postavit... Je tam spousta technických věcí, ale příběh je v pohodě i pro tak malé dítě.
    HOJ_TY_STEDRY
    HOJ_TY_STEDRY --- ---
    Všem moc děkuju za odpovědi! určitě něco vybereme.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    HOJ_TY_STEDRY: jo a Myši patří do nebe známe jako audio od Loutek v nemocnici. Je to pěkný, ale od skutečný smrti trochu odstřižený, což může být výhoda i nevýhoda. (Jakože to vyznívá, že smrt není definitivní)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    PISISKVOR: to je těžký, můj 4,5 je spíš mírumilovnější a má rád Kocoura Modroočka, Pejska a kočičku, Dobrodružství pana Kolečka (výborná knížka mimochodem, ale nevím, jestli "pro každého"), knížky s příběhy Tlapkové patroly a Disney Cars.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    HOJ_TY_STEDRY: my opakovaně čteme Kamzíkův velký skok, to mají dcery rády, četli jsme Je smrt jako duha? Tam holčičce umře babička, to by bylo asi odpovídající situaci. Ještě ted máme zrovna pujčeno Návštěva malé smrti, ale ještě jsme nečetli.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam