prosim vas, poradite mi neco napinaveho pro bezmala petiletou? zadne absurdni scifihaluze, nejaky realismus, neco ze zivota.
za posledni rok si nejvic ze vseho oblibila Deti z Bullerbynu a Deti prerie, hlavne pak druhy dil Cunksi, vrat se (ma rada dramata a thrillery, klidne muze byt tema smrti a tak).
od Lindgrenove toho mame vic a casem mi to zacalo lezt krkem (na muj vkus se tam hodne casto opakuji stereotypy jako "kluci jsou hloupi" apod., takze me to nuti byt napred a improvizovat,vadi mi to).
je blbost zkusit Hochy od bobri reky? cetli jste to nekdo male holcicce? ja uz totiz nevim co, lovim z pameti z detstvi (treba Gabra a Malinka, kterou jsem cetla nekdy v prvni tride, ji docela zaujala, ne ze by na tom uplne visela, ale dalo se to; ona pak moc rada jede roleplay podle postav z knihy, takze pokud je ustredni postavou holcicka, asi to nemuze zklamat).
trochu ji podeziram, ze ten pribeh vnima, jen kdyz se tam deje nejakej mord, jinak se mi zda, ze se nechava unaset detailama a zatimco ji cteme, pluje na vlnach fantazie a doslovne ten pribeh az tak nevnima.
takze kvuli ni na tom az tak moc nezalezi, jde hlavne o me. me z nekterych tech detskych pribehu uplne boli mozek a nectu to uplne rada. nedavno jsem prinesla Hildu a u toho jsem se fakt natrapila (ze je to komix, to jsem prehledla - nevadi, obrazky hezke, ale ten pribeh me osobne dost mucil a decko v te druhe polovine uz taky ztratilo trpelivost)