• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ANNNA: dcera ma profil na DK, ale uz si tam nic nezaznamenava ( drive tam mela knizky, co chce cist a nebo si koupit, tak ted uz mam smulu). Jak jsem psala, syn neni moc velky ctenar, tak to u nej ani neresim
    Ale objevila jsem tenhle a treba by mohlo deti zaumout
    https://od-berusi.wixsite.com/blog/post/ctenarsky-denik-zaznam-o-knize
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Teď čteme s prostřední Písečníky a bludný asteroid, je to napínavý a strašidelný dost, strašně se držím, abych nečetla napřed, a jsem napjatá jak struna :-D

    Teď jsme si právě s prostřední sedmiletou na problematiku samostatného čtení sáhly zase jinak. Ona má čtení "zadarmo" - naučila se velmi lehce samostatně číst, čte samostatně od předškoláka, celkem plynně od pololetí první třídy. Takové ty jednoduché knížky s odstavce na stránku jsou dávno pod její úroveň, samostatně a nesmírně hrdě přečetla prvního díl Harryho Pottera (děj znala z audioknihy a z filmu).

    Jenže pak ouha, vytáhla jsem na ní ty Písečníky, suverénně to chňapla a četla... ale najednou zjistila, že ta knížka je tlustá a napínavá a písmenka jsou malý a zálusk má na tisíc dalších knížek... tak jsme se pokorně vrátily ke společnému čtení. Tak uvidíme, jaký najedeme režim.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Ještě k té strašidelnosti - nedávno jsem po čase narazila na citát svého oblíbeného Maurice Sendaka (autora Tam kde žijí divočiny): "In reality, childhood is deep and rich. It’s vital, mysterious, and profound. I remember my own childhood vividly. I knew terrible things. But I knew I mustn’t let adults know I knew. It would scare them."
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    PAKOBYLKA_: Kluky na samostatné čtení bavil David Walliams a teď čtou Klub tygrů od Brzeziny. To mi přijde fajn, je tam dobrodružný příběh, hlavní hrdinové jsou děti a i se něco málo dozvědí. Mladšího (8 let) baví Jirka ve vesmíru, nebo tak nějak, od Stephana Hawkinga. Je to příběh o klukovi a holčičce, prokládaný výkladem o vesmíru a s reálnými fotkami planet, měsíce a tak... Taky je celkem bavila Správná pětka a ná mám ráda pohádky a příběhy Roalda Dahla
    GORMIE
    GORMIE --- ---
    MAR_TINA: Za mě tam nic tryskajícího není, natož erotika. :D Mně se zdá, že si to tam někteří mermomocí projektují.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ANNNA: neboj se a čti, užiješ si to i dospělá
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    QUANTI: Když jsme četli především my, psala jsem jim to do takového pevného sešitu... teď už by si to měla dělat spíš sama a přesně znechucení se bojím ;)

    Já sama si jen vedu seznam na Goodreads... furt se odhodlávám napsat ke každé knížce alespoň odstavec, ale musím zjistit, jak si to nastavit, abych to viděla jen já ;)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANNNA: ještě ne, ale přemýšlím, jak začít (abych jim to neznechutila).
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Safra, já bych chtěla být zase malá!!! Takových hezkých knížek... ;)

    Vedete s dětmi něco na způsob čtenářského deníku? Papír? Goodreads?
    PUKPUK
    PUKPUK --- ---
    My jsme teď půjčili v knihovně knížku Elementi od Zory Cejnkové. Měla pěkné ilustrace, tak jsem ji vzal a říkal si že to třeba bude šestiletou bavit i když má hodně stran. A úplně ji to pohltilo a chtěla to číst pořád a teď si to vzala i na prázdniny k Babičce aby jí to přečetla podruhé.
    Sazba je docela velkými písmeny, takže by se to mohlo malým čtenářům dobře číst.

    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    JANISKA: Jeste ne, taky jsou nekde na seznamu.

    Hele, me doted desi Rosulkova a jeji skripavy: “Kdopak to spi a kdo bdi?!” A mladej na Mrnouse a carodejnici kouknul bez bazne a hany a zadny stopy to nezanechalo.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ATUARFIK: já jsem Stínadla četla tak nějak v tomhle věku (druhá, třetí třída?) a odnesla jsem si z toho, že si nemám hrát na schovávanou v proutěných koších :-)
    syn četl Záhadu hlavolamu loni (8/9) a taky ho to nijak extra nevzalo... oni vůbec mají takové jiné pojetí děsivosti než my dospělí.

    mmch v tomhle mě hodně překvapilo, s jakým klidem loni všichni zkoukli ten seriál Válka a já - já o tom ani nedokážu mluvit, aniž by se mi lámal hlas, pro ně nic děsivého. Asi že jim chybí to zasazení do událostí a světa a to dohlídnutí důsledků a že je to realita...
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    JANISKA: (knihu si vybrala podle lebek a dalších strašidelných symbolů na černé obálce)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    PAKOBYLKA_: Lichožrouty už jste četli? Je to napínavý, dobře napsaný, ale ne strašidelný. Mladší má trochu problém s počtem postav (pletou se jí všichni ti Čangové a Tulamorové), ale pokud jste dali HP, bude tohle pohoda :)

    Jinak moje ani ne šestiletá dcera, která se nedávno klepala u Kahounovejch Včelích medvídků, včera odpoledne ukořistila v jedný krabici "vše za pět korun" hororovou sešitovou novelu no name autora a pak mě za vydatného smíchu nutila číst o příšerách požírajících mozky. Nikdy mě nepřestane udivovat, jak rozdílné parametry děsivosti mezi jedinci existují.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Edudanta a Francimora v tom výčtu máte?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PAKOBYLKA_: Hoši od Bobří řeky ... pokud ti nevadí ta tryskající junácká erotika.


    PAKOBYLKA_: Pinochia sem nesnášela a vlastně nevím proč.


    SEVERINE: Alenka je úplně super, zrovna cvičím základy ruštiny na seriálu. :))
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    SEVERINE: Grimmove prosli. Ma rad i myho neoblibenyho Pinochia, ale toho taky nechtel pred spanim. Zkusim i povesti (cesky, recky). Zbytek si znacim, diky za tipy.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    PAKOBYLKA_: Nevím, jestli to není úplně mimo, ale takový pohádky bratří Grimmů jsou taky celkem drsný a přitom jasný. Jinak mi přijde dobrej níže zmíněnej Waliams, kterej je plnej vtipů a přitom hraje na sociální notu. Nebo je báječná Alenka od Kira Bulycova.
    GORMIE
    GORMIE --- ---
    ATUARFIK: V Hoších je pouze - pozor, spoiler - větev trčící z močálu, která vypadá jako lidská ruka.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    PAKOBYLKA_: Jo, ten seriál je ještě docela čajíček proti té trillogii. Na Hochy od Bobří řeky se syn teprve chystá, ale tak nějak předpokládám, že to bude ok. I když po té zkušenosti se Stínadly bych se nedivila, kdyby se tam v trampské osadě nenašla mumifikovaná mrtvola křečovitě třímající kytáru nebo tak něco. :)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam