• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    GORMIE
    GORMIE --- ---
    JANISKA: Zajímalo by mě, jaký je druhý a třetí díl toho Edwina Lindy. My jsme četli jen první díl, který působí jako dlouhý úvod k něčemu, co se možná stane v dalších dílech ...
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Pro jak velké děti asi by mohla být Koralina od Neila Gaimana?
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    FIFI: Jen doplním, že mně subjektivně připadají lépe napsané ty díly Mimi a Lízy, na jejichž tvorbě participovala Alexandra Salmela. Ale tematickou relevanci této knížky samozřejmě uznávám, taky jsme ji teď nedávno doma četli :)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    FIFI: Jen doplním, že mně subjektivně připadají lépe napsané ty díly Mimi a Lízy, na jejichž tvorbě participovala Alexandra Salmela. Ale tematickou relevanci této knížky samozřejmě uznávám, taky jsme ji teď nedávno doma četli :)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    ATUARFIK: A Toybox tam vyšla nová knížka!
    REONA
    REONA --- ---
    LADY_MYSKA: Děkuji za tipy, podívám se.
    FIFI
    FIFI --- ---
    GOLDBERRY: dneska vyslo Nechteli jsme na more:
    https://www.kosmas.cz/knihy/500921/nechteli-jsme-na-more/ 5.vydani.

    Vzpominate jak, mela Zuzana morskou nemoc?
    Jinak je tu cely klub: [Arthur Ransome]
    FIFI
    FIFI --- ---
    LADY_MYSKA: u te Mimi a Lizy se hodne (vzhledem k blizicicm se vanocum ) prodava
    https://www.kosmas.cz/knihy/252583/mimi-a-liza-zahada-vanocniho-svetla/ (
    FIFI
    FIFI --- ---
    TINA: a co neco strasidelnelneho od Priestleyho? To by bylo pro tenhle vek, ted na podzim vysly Moldankovske veze, tady je rozhovor s autorem: https://www.kosmas.cz/oko/rozhovory/509583/pozdravujte-vsechny-moje-ceske-ctenare-rozhovor-s-chrisem-priestleym/ - to ale strasidelne asi neni.

    U nas se cetlo https://www.kosmas.cz/knihy/208326/priserne-pribehy-vanocni/ Coz je vlastne vanocni… skoda, ze neni doba na potkavani a autor zase neprijede
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    REONA: co druhacce nabidnout Mimi a Liza ( jsou tri dily) a na na pomezi druhe/treti tridy mi dcera cetla Barin kouzelny atlas, coz se nasledne hodi i do dalsich hodin
    Bářin kouzelný atlas
    https://www.kouzelnyatlas.com/
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    LORAIN: ja jsem si hranicarova ucne poslouchala na audiu a posledni dil tu ceka asi pod strom pro nejstarsi, ktera se na nem pekne rozecetla
    TINA
    TINA --- ---
    Plus na mě v knihkupectví vypadlo https://www.databazeknih.cz/knihy/sifra-mistra-leonarda-vydani-pro-mladez-320986 taky to dostanou kluci pod stromek. Znáte někdo tuhle verzi?
    TINA
    TINA --- ---
    Mám syna, čerstvě 13, taky je pro mě záhada co ho baví. Komiksy miluje, všechny díly Poseroutky má přečtený aspoň čtyřicetkrát. Rychlý Šípy komiksy miluje, knihy Stínadla se bouří a Záhada hlavolamu se mu líbily, teď ho čeká pod stromek Velký Vont, tak uvidíme. Fotbaláci ho bavili (hraje fotbal), i když ten pátý díl dočetl asi jen ze setrvačnosti. Hrozně ho ale bavilo tohle https://www.databazeknih.cz/serie/michael-vey-8648 už to čte podruhé. Jinak Doctor Proctor nebavil, Williams taky ne, Roalda Dahla nebo nebo Geralda Durrella jsem ani nezkoušela. Mikulášovy patálie celkem prošly, mně se v dětství moc líbil Jirka postrach rodiny, ale to je moc nebralo.
    Teď čtem spolu Stopařova průvodce a to ho baví dost. Ale se mnou, no.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    REONA: Nejsem si jistá, jestli pro bojující druhačku nebude Prašina moc velké sousto. Ale každopádně do domácnosti je to stejně potřeba, takže to kdyžtak přijde na řadu později. :)
    REONA
    REONA --- ---
    ATUARFIK: OK, Prašina it is :-D

    Druhačka se čtením pořád trochu bojuje. A já jí hledám věci, co jí budou bavit - i za cenu toho, že je bude číst déle a bude mít méně zápisů ve čtenářském deníku. Nějak si myslím, že Prašinou bych mohla bodovat...a sama se na to dost těším :-D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ATUARFIK: nedík :))))
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Právě mi přistálo na sítích: https://www.paseka.cz/ má do půlnoci 10.prosince 30 procent slevu na vše (mají narozeniny).
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    JANISKA: Zmizení Edwina Lindy jsme četli, kluky to celkem bavilo, mě to spíš rozčilovala nelogičnost Edwina a hlavně způsob, jakým to Žák napsal, ten jazyk byl fakt divný, přišlo mi to jak póza a při čtení nahlas jsem si to musela upravovat, aby mi to šlo do pusy...ty ostatní knížky neznám, díky za tip, podívám se na ně...
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    BEBERA: Přihazuju k tipům ještě David Jan Žák: Tromby (třídílná dobrodružná série, první se jmenuje Zmizení Edwina Lindy). Mě osobně rozčiloval autorův jazyk (připadá mi, že kdyby někdo z knihy vyňal pasáže, v nichž vypravěč charakterizuje jednotlivé postavy, a odevzdal je v páté třídě jako slohovku, dostal by přinejlepším trojku), ale asi i kvůli jednoduchýmu, hodně přímočarýmu stylu, kterym je to napsaný, jsem zaznamenala, že je ta série dost oblíbená mezi laxnějšími čtenáři, respektive čtenáři, kteří jdou vyloženě po příběhu.
    Možná by se mu mohli líbit i Cílovníci?
    K sekci "humor" mě kromě zmíněného Proktora napadla ještě knížka Safíroví ledňáčci a Glutaman - je to podle mě zamýšleno asi pro trošičku mladší čtenáře, ale je to vyloženě vtipné, dobře napsané, mixující velmi chytře realitu a fantazii, taky s dobrodružnou zápletkou a partičkou.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    BEBERA: Po Hraničářově učni se můj syn vrhl jak slepice po flusu, prvních sedm nebo osm dílů ho úplně pohltilo. Pak si dal pauzu s nějakým jiným čtením a už se k Učni nevrátil.

    Ještě mě napadá k tomu kratšímu čtení, znáte tohle? U nás to mělo úspěch.

    Příběhy pro kluky, kteří se nebojí být výjimeční - Ben Brooks | Databáze knih
    https://www.databazeknih.cz/knihy/pribehy-pro-kluky-kteri-se-neboji-byt-vyjimecni-387171
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam