• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    HANELA
    HANELA --- ---
    Z_RYBY_KOST: jj, to jsou oblíbené knížky mých vnoucat. Můžu doporučit.
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    Ještě vymýšlím dárky pro dcerku (rok a čtvrt), které by mohla dostat od rodiny. A zaujaly mě zvukové knížky. Ale nedostanu se nikam si je vyzkoušet. Máte tu někdo dobrou zkušenost s knížkami od Axiomy, třeba Rokenrol, bejby, Moje hudba k tanci, Kouzelná flétna,atd? Nebo doporučíte něco jiného? Dcerku kromě knížek teď baví i hudba, vypadá to, že by mohla být po manželovi muzikální, tak bych chtěla, aby ty knížky vyluzovaly opravdu hudbu a ne nějaké zpitvořené zvuky.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    SPIRA: Moje dcery taky doporučují, už několik let u nás doma polohy odpočinku koček slouží jako oblíbený inside joke.
    "Ty už si zase čteš v poloze chleba?"
    SPIRA
    SPIRA --- ---
    Doporucuji, skvela kniha, bavi 3letou i rodice, a to sme ji cetli nespocetkrat.
    Objevuj s úsměvem: Kočky - Nikola Kucharska | Databáze knih
    https://www.databazeknih.cz/knihy/objevuj-s-usmevem-objevuj-s-usmevem-kocky-429882

SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Pokud máte bilingvní děti nebo jen chcete svým ratolestem pořídit něco v angličtině… Guardian má pěknou rubriku pro inspiraci.

Children’s and teens roundup – the best new picture books and novels | Young adult | The Guardian
    https://www.theguardian.com/books/2024/nov/22/childrens-and-teens-roundup-the-best-new-picture-books-and-novels
    ILTU
    ILTU --- ---
    Z_RYBY_KOST: Mám to úplně stejně :-)
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    Z_RYBY_KOST: už jsem radši odeslala a zaplatila objednávku, už teď mi to tam naskákalo skoro za 4 tisíce jen za dětské knížky :D Já prostě neumím odolat, tolik krásných titulů. Těším se, až ten balík dorazí :)
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    JANISKA: tak Krtčí sestry mají docela úspěch. Takže jsem do košíku v knižním klubu přihodila většinu tebou zmíněných knížek, dostane je pod stromeček, tak uvidíme, jestli už bude čas na větší příběhy.
    Už to musím objednat, zatím mi obsah košíku jen roste :D
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    SPIKE411: Zajímavé je, že v Čechách se ten trend častěji predcitajicich otců zatím nepotvrzuje.
    Nicméně v Čechách se také na častost otcovského předčítání dotazujeme - prekvapko - matek :)))
    Zajímalo by mě, jestli by se výsledky shodovaly, kdybychom se taky ptali přímo dětí.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Při čtení nechceme jen poslouchat, říkají děti. Jak je naučit empatii, vysvětluje odbornice na čtenářskou gramotnost — Deník N
    https://denikn.cz/1551030/pri-cteni-nechceme-jen-poslouchat-rikaji-deti-jak-je-naucit-empatii-vysvetluje-odbornice-na-ctenarskou-gramotnost/

Odemčeno:
    [MAFO @ Za Paywallem? 🔐🗝️ Odemčeno. 🔑🔓]
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Z_RYBY_KOST: Náš případ je specifický v tom, že mimino má starší segry na prvním stupni ZŠ, kterým taky čteme a které samy milujou, když můžou batoleti číst. Takže příběhům bylo mimino vystaveno víceméně od narození, ehm, ale třeba v roce bylo vidět, že když čteme starším, chce se taky aktivně zapojit, lezla k nám a cucela dlouze i do knih, kde bylo relativně dost textu. Nicméně tyhle příběhové knížky, které jsem doporučila, jsou fakt batole-friendly, jde vlastně o jednoduchý bilderbuchy, kde je často kauzalita velmi průhledná :) takže bych prostě zkusila, jak bude mimino reagovat. A když bude reagovat nezájmem, prostě bych je odložila na později. Ale teoreticky nikdo není příliš brzo na to začít.
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    JANISKA: tak už mám v košíku Rok v lese a rovnou i Rok v lese drobečci, Knížku a Mám tě ráda. :)
    V kolika jste začali číst ty příběhové?

A vzpomněla jsem si, že tu mám knížky o Krtčích sestrách od Roslyn Schwartz, mají krásné ilustrace a jednoduché příběhy pro děti od dvou let. Tak ty zkusím už zařadit.
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    JANISKA: děkuji za tipy. Ze zmíněných znám jen Rok v lese, tak jdu rovnou kouknout na ty ostatní :)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Z_RYBY_KOST: Vida , to jste už slušní čtenáři;) Obrovský oblíbenec je u nás z "ukazovacích" knížek Rok v lese, moc doporučujou všechny mé děti :)
    Taky už batolecí dceru baví z interaktivních knížek Herve Tullet (Knížka), z příběhových třeba Pták Noh a pták Nožička, Zubr hledá hnízdo nebo miluje knížky od Astrid Desbordes (Mám tě ráda, Co mi řekl táta...).
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    JANISKA: mohla bys, prosím, zase dát tipy na knížky, které u vás s batoletem frčely?
    Na tvé doporučení jsem pořídila Jeje jeje je od Robina Krále a Dešťovky, to má/mělo obojí úspěch. Plác, tác, bác nás nezaujalo, to jsem rovnou poslala dál.
    Dcera má rok a čtvrt. Miluje knížky. Velmi si teď oblíbila od Robina Krále Ela jde spát, to čteme každý večer. Pak série o Péťovi, to jí taky moc baví. A velký úspěch mají všechny knížky s odklápěcími/pohyblivými okénky, těch máme hromadu, nejen od Svojtky.
    Chystám se na vánoční objednávku v Knižním klubu. Klidně i tipy na knížky pro starší, když jsou za dobrou cenu, tak už jí je schraňuju na později ;) Už na ni čeká série Jaro, léto, podzim, zima a Hurá, příroda.
    ILTU
    ILTU --- ---
    ALONSIA: U nás frčely knížky Kniholap a Rytíř, který nechtěl bojovat.

ALONSIA
    ALONSIA --- ---
    Dcera, 3 roky, si před spaním oblíbila knížky 365 medvědích příběhů a 365 králičích příběhů a nechce nic jiného. Bohužel už jí to nudí, ale v jiných knížkách podle ní nejsou tak hezké obrázky. Ilustrátorka je Elena Mellano, ale nic dalšího použitelného u nás nevyšlo. Neznáte nějaké knížky s podobně líbivými obrázky? Nemusí být krátké ani jich tam nemusí být tolik, jde hlavně o ty obrázky.
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    ATUARFIK: to mi tehdá ve 12/13 poradil škodolibý fotr. Díky, tati :)
    SANIAINEN
    SANIAINEN --- ---
    JANISKA: Je to trochu mimo téma knih, ale když tu padla poznámka o Jobovi v kontextu třináctiletých konzumentů biblických témat, mám k doporučení jedno divadlo:
    Good job :: Jan Horák
    https://www.jan-horak.cz/good-job/
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Co Černošský pánbůh a páni Izraelité, šlo by pro nezletilé?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam