• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCCHADětská kniha
    FIFI
    FIFI --- ---
    QUANTI: [FIFI @ Terry Pratchett - Uzasna Zemeplocha]

V prime u mejo syna Pratchetta cetli.

Barva kouzel 292 stran

https://www.kosmas.cz/knihy/107129/barva-kouzel/ Ale treba moje mladsi dite Pratchett vubec nechytil 🤷‍♀️
    FIFI
    FIFI --- ---
    QUANTI: Taky mne napadla pratrchettovka. Ale spise Carodejky
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    QUANTI: Dobře se podle mě čte taky Legenda o Podkinovi Jednoouškovi (216 stran).
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    HANELA: Jasně, je to subjektivní. Mě dřív děsily nebo spíš hodně znepokojovaly ilustrace Daisy Mrázkový, dospělá si na nich ujíždím.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ALEXIS: Haha, ten jsem teď dočetla a mluvu Nac Mac Fíglů by teda dozajista nedala :)))
    HANELA
    HANELA --- ---
    TRISSIE: také jsem příznivkyně Zmatlikove, naopak současne ilustraci dětských knih nerozumím. Občas mi ta současná přijde přímo děsivá 😀
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    QUANTI: Co nějakou prattchettovku? Třeba Svobodnej národ mi připadá docela krátký.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    TRISSIE: mně se už teď nelíbí, ale jako dítěti mi připadala roztomilá a nijak mě neděsila ani tehdy ani teď. :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE: 272. +/-20 je pod mou rozlišovací schopnost :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jinak se přiznávám, že Zmatlíkové naivní kresba se mi (pro danou věkovou kategorii) líbí a až z nyxu jsem zjistila, že někoho může děsit :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: co ta https://www.databazeknih.cz/knihy/felikracie-566778 ?
    má to 251 stránek, tak nevím, jestli je to "krátký", ale čte se dobře.
    ANCHIE
    ANCHIE --- ---
    QUANTI: Co Mesto Ember?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Když už jsme u fantasy.

Třináctiletá dcera potřebuje přečíst něco do čtenářského deníku, žánr sci-fi nebo fantasy. Má rozečtenou knížku, sama si ji vybrala, ale je relativně dlouhá a má strach, že to neučte. Poprosila mě, jestli nevím o něčem kratším. Napadá vás krátká a čtivá sci-fi nebo fantasy pro tuhle věkovou kategorii? (Narnie i Hobita jsme četli.)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    CORWEX: To jsem určitě četla v dětství a creepy mi to nepřišlo. Nikdy by mě nenapadlo, že by to byl živý šašek, prostě vyřezaná postavička jako kůň nebo jiné zvíře :))
    VOY
    VOY --- ---
    CORWEX: Tohle je creepy as hell.
    FIFI
    FIFI --- ---
    CORWEX: Boze?? Co to je? 🤦🏻‍♀️za prasaka?!
    CORWEX
    CORWEX --- ---
    JANISKA: Ve mně Zmatlíková určitě budí příjemnou nostalgii po dětství, ale často mě znepokojuje její podání rostlinstva, zvlášť vrb, to jsou takoví shoggothové. (Přijde mi, že kdekdo kreslí vrby jako odkaz na Ladu a málokomu se to daří.)

Taky nevím, jak přesně popsat svoje pocity z šaška na tomhle obrázku, ale vůbec se nedivím, že ho Hrubín do básničky radši nezařadil:

JANISKA
    JANISKA --- ---
    BEBERA: já znám dost lidí, kteří se jejích ilustrací báli:)))
    VOY
    VOY --- ---
    BEBERA: souhlas. Její ilustrace se mi teda nelíbily nikdy. Jako dítěti ani jako dospělému.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    BEBERA: Jsem si tu knihu teď vygooglila a ty děti na vazbě prostě vypadají jako dvou-tříleté…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam