• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HIJACKERCompany of Heroes -- Nejlepší RTS všech dob
    HIJACKER
    HIJACKER --- ---
    HADES: tak kritizoval sem prave tenhle balance hlavne na vetsich mapach, kvuli tomu se to tady takhle rozjelo, to mam najednou zmenit nazor? .) 8p/6p mapy hraje hodne lidi, ne kazdyho bavi automatche a starani se o nejaky victory pointy. Nebo maly bitvy na 2v2 mapach kde je nejdulezitejsi se naucit mapu a pak delat porad to samy dokola. od tebe zas porad ctu nadavani na allies , si nevyberes .)) Ale ono to bude hlavne tim , ze sem tu pomalu jedinej kdo hraje nejvic za tu kladnou stranu ;)
    HADES
    HADES --- ---
    HIJACKER: preco len ja ja ja ja ja.. a 4vs4 4vs4 4vs4 .. nic ine od teba necitam :D
    HIJACKER
    HIJACKER --- ---
    jinak hraju prave nejvic 4v4 mapy s par znamejma a tam je ta prevaha v tomhle hodne znat .)
    HIJACKER
    HIJACKER --- ---
    2. stuka vs strafing. to ez je slysim mi nepomuze rychle sbalit MG,mortar a AT a uhnout. prave kvuli stukam casto vznikaj ty spamy kdyz vsechno malo pohyblivy spalej na miste. By ses divil co dokazou udelat za skodu 3 stuky , a co prit nim? najit je s rychlym tankem nebo airborne a znicit, ale to se lehce rekne, maji dostatecnej dosah an to aby je chranil nejakej panther/panzer a MG na jejich dobre zakempenym uzemi. Strafing run byla prave spravna svinarna proti temhle stukam, kdyz nedokaze udolat lehky vozidla a zakempeny vojaky tak aspon nici spamy pechoty...
    HIJACKER
    HIJACKER --- ---
    1. airborne vs spam PE grenadiers. nevim vcem jsou PE granadiers tak diskriminovany? ze jich neni 6? 4 myslivci staci na udolani jednich paraganu. Paragani snad skacou z nebe uz s recoiless a 3ma rankama? Muzes schodit jen jeden squad a pak cekat dlouho na dalsi, bez vybavy sou jen o neco silnejsi nez riflemen. Pe gren. muzes mit nekolik druhu z kterejch se da poskladat efektivni blob, mp44, panzershrecky, myslivci k tomu si muzes dokoupit spoustu bonusu, zapalny granaty,bonus kdyz jsou pohromade, vetsi houzevnatost a rychlejsi veteranstvi diky sergeantovi, sprint.. kdyz se potka spam airborne se spamem PE tak na tom nejsou paragani zrovna dobre, naloz je dobra tak na MG a zaterasy, kazdyho snad napadne uhnout , ma na to dost casu. PE si to musi pekne povolat ze zakladny a mit na to patricny baraky , ale to je ten nejmensi problem, jeste aby skakali spamy PE gren. z nebe .) Krom toho tu mas fallschimjager ktery muzou vylezt z jakyhokoliv neobsazenyho baraku a dokoupit si utocnou pusku s kterou jsou na stredni vzdalenosti doslova vrazedny, jeste se kamufalzujou v krytu, maji panzerfaust a protibarakovy zapalny granaty, jejich spam je taky pekne vrazednej.
    GIGABITE
    GIGABITE --- ---
    a ja to hlavne beru z pohledu 2v2 kdy si s kolegou vzajemne pomahame

1v1 me nebavi, na 3v3 nam vetsinou chybi kamos ale kdyz se objevi tak vzdy zahrajem a 4v4 je hw narocne a nemame 4 kamose se kterym bychom to hrali

a hrat to sam a prichazet o super moznosti tymove hry..eee..to si radsi zahraju jine hry ktere me samotneho bavi vic

stuky nam nikdy problem nedelali..vzdy je slysis, vzdy musis reagovat a vymyslet nejakou kulisarnu jak je dostat

kdyz hraju za spojence tak zpocatku delam snipery s inzenyrama a pomaham nejakemu spoluhraci a casem delam 57mm AT a posouvam je tam kde je treba a pozdeji delam tanky kdyz je fuel a nebo pokracuju v predchozim - aiborny nedelam, rangery taky ne..nejvic mi sedl armor a nebo standart US s podporou bonusovek od nejake doctriny..
    GIGABITE
    GIGABITE --- ---
    a proc by meli dostavat nejake penalty kdyz nejsou tak schopni jak airborni

airborny si muzes povolat kdekoliv, doplnovat je v poli, maji sprint, muzou hazet bombicku a popripade i granaty a daji se hned po shozu vylepsit o AT - jedine co je stoji nejake vylepseni v budove jsou granaty..zbytek maji v zakladu a ve squadu jich je 6

PE si musi stavet budovy, musi do toho cpat fuel aby si vubec neco odemkli a ano jsou levni ale je jich taky mene

a spam airbornu holt neni proti pechote, na to si muzes delat snipery, M8, plamenometciky, Shermany, Crocodily, riflemany a posovout s pechotou MG atd..moznosti je spousta
    HIJACKER
    HIJACKER --- ---
    krasne to vidis jen z jednoho uhlu pohledu. A co spamy PE grenadiers? Pomalu kazdej druhej PE hrac dela tyhle spamy a zadny penalty za to nedostavaji, to samy delaj na velkych mapach wehr s knight kross, grenadiers a plamenometcikama, o to vic to maji zjednoduseny kdyz si koupi vet3 , pak je spam airborne nema sanci ohrozit , uz pred patchem strafing run jen omracil spam knight kross, ted uz ani to ne, k tomu maji nove assault granatovej utok.To ze axis udelaji 3 stuky a nicej tim vsechno co chvily zustane na miste je fer, ale jakmile se objevi strafing run tak je zle .) Se hezky mluvi o nutnosti pouzivat vic podpurny jednotky, kdyz allied nemaji obdobu stuky za vsechny doktriny. Airborne jsou nejvic narocny na ammo prave kvuli temhle utokum, 150mp strafing ,250mp bombing, 125mp recoiless, k tomu nejaky plamenomety,50.cal pro shermana, armor kit pro m8 a ses rad ze muzes 3x za hru pouzit nejakej bonus. Si neuvedomujes jakej vliv ma na hratelnost kdyz je jedna strana nucena kupovat za 200f trochu normalni rating mp a druha strana tohle resit nemusi . Kdyz das tolik paliva do tohodle nucenyho upgradu tak nemci uz maji davno tankovou prevahu, to ani nemluvim o stukach na ktery maji o to vic casu. Kdyby tohle byla realita tak nemci vypalej stukama amiky z Normandie a hitler se nemusel sebevrazdit .) btw simcity jedou dal a to jeste ve vetsim stylu nez predtim, kdyz ted bunker vydrzi min tak jich o to vic kempari postavej. A ne kazdej dela spam airborne/rangers ale nejspis jich ted pribyde kdyz jsou takhle omezeny suroviny na jiny veci.
    GIGABITE
    GIGABITE --- ---
    je docela skoda ze kdyz je neco hodne nevyvazene ze to lidi hned vyuzivaj a chteji vyhrat za kazdou cenu..sveho casu byla arty bonusovka u infantriho s dopadem za necelou sekundu po objeveni koure..to se to pouzivali..a pouzivala to vetsina hracu..bloby rangeru a kdyz byl problem tak sekundovku

pred timto patchem zas kazdej druhej brit delal simcity s podporou churchillu nebo i bez nich..proste jen stavel budovu na budove a podporoval ho nejakej amik nebo brit..pohoda
    natoz vyuziti comandos kteri uz pri dropu pokosili pechotu nebo znicili AT..krasa

je fakt skoda ze coh nemuze korespondovat s realitou, protoze pak by to bylo nehratelne
    strafing by mel rozsekat pechotu na prouzky ci ctverecky, Sherman by nemel delat nic Pantherovi atd..
    vubec to tem vyvojarum nezavidim..chteji dobrou hru a zaroven hratelnou
    GIGABITE
    GIGABITE --- ---
    jde spis o to ze US maji snizenou tezbu MP a vyrovnas to tim upgradem..takze pokud neupgradujes tak mas mensi tezbu..rozhodnuti na kazdem

toz jeste aby airborni meli nejake smg..fuj..to by bylo
    na ammo je narocna kazda pechota, nejenom airborni

skoda ze strafing nema kazda strana v takove sile jak to bylo pred patchem..to by ani bloby airbornu nemeli sanci..bzzz...a nic by skoro nezbylo

fakt strasna skoda ze to tak orezali:)..urcite to vsechny axis hrace zamrzi ze nemuzou behem par vterin o vsechnu pechotu prijit..cim mensi mapa tim mensi sance na uhyb stranou a zachranu aspon neceho..a samozrejme ze to aliky nastve kdyz nemaji takovou ucinnou bonusovku a ze nemuzou pouzivat jen airborny s podporou bonusovek, jaka skoda..aspon se nauci vyuzivat vic druhu jednotek a nebo si dokonce vzit jinou doctrinu
    HIJACKER
    HIJACKER --- ---
    no tak dat 200f kvuli normalnimu ratingu uz jen kvuli 2-3 squadum airborne je trochu sila, ten lv1 upgrade se da jeste zkousnout ale lv2 za 150f ,to uz se vyplati koupit shermana a wolverine nez se spolihat jen na airborne. Takovy upgrady muzu kupovat az kdyz sem u nich pred zakladnou a ne kdyz je teprv tlacim z jejich pulky. Ale myslim ze tady v tom je nejakej bug, jednou to hodi takovy penale na rating jen za malou hrstku jednotek a nekdy je to zase celkem unosny a uz 1lv v supply to poresi. Strafing run na boty bych vubec nepocital, bot je hloupej vzdycky se nekde sprajcne s blobem pesaku. Navic jak sem psal, na vet2 uz strafing nejak neucinkuje. Hrali sme scheldt proti typkum lv10 ktery nebyli zadny noobove, pekne sem si to sinul s 3x grenadiers vet2 po tom kamenym molu podel reky a strafing mi zabil jednoho vojaka a ani nikoho neomracil ,pritom krasna rovinka bez prekazek .. tohle se mi stalo uz nekolikrat,na nekterych mapach nefunguje pomalu vubec. jediny co se mi dari zabijet strafingem jsou volks a pionyri na vet1 a niz. 100% zabijak pechoty to byl jen kdyz si to stim umel, to se da rict i o stukach, ale ty nijak neorezali .) Za paragany mi to neprislo pred patchem nejak lehky, kdo to umel, nemel problem se spamem, airborne nemaj zadny smg aby porcovali pechotu jako spam assault grenadiers,knight kross a rangers, navic jsou hodne narocny na ammo.
    GIGABITE
    GIGABITE --- ---
    tak samozrejme ze vylepsuju supply, vzdy

strafing jednou rozsekal z cca 20 vojacku 9, podruhe jednoho z zhruba 10 vojacku a posledni dve pouziti jen rozblikali jednotky..toz konecne to neni takovej 100% zabijak pechoty:)

a taky sme zkouseli u armora M26 a konecne je to pouzitelny tank - jak na pechotu tak na vozitka, coz je super

za airborna bych to shrnul tak ze to konecne neni tak lehke jak to bylo..stacilo od par frcek delat airborny, kdyz je potreba tak si shodit supply a 57mm AT a pohoda..kdyz pribihali bloby pechoty tak sup tam strafing a je dokonano a proti blobum airbornu toho zrovna moc nebylo
    HIJACKER
    HIJACKER --- ---
    a vyzkousej si strafing run, to je takova tresnicka na dortu az uvidis jak projede strudlu grenadieru kulometna salva primo pod nohama a ani je to neomraci...
    HIJACKER
    HIJACKER --- ---
    coze? tak to si bud musel mit lv2 v supply nebo nejakej bug ve hre, jak sem psal predtim , 2 squady rifles + par rifles,mg a M8 a rating sem mel kolem 220 a to sme meli kolem 80-90% mapy. Upgrady v supply do toho nepocitam , to je draha sranda dat za trochu normalni rating 200f
    GIGABITE
    GIGABITE --- ---
    toz sme to s Dreedem otestovali

a nemyslim si ze airborni jsou sracky a ze maji diky nim US malo zdroju..

mel jsem 7 squadu techto zabijaku, 3 AT, dve MG a tezba MP byla kolem 250..coz si nemyslim ze je malo
    HIJACKER
    HIJACKER --- ---
    m8 je slusna vyhoda, casto dokaze zvratit rovnovahu sil. Sem zvedavej na ten staghound ,doufam ze to bude dal pokladat miny ..toho si cenim na m8 pomalu nejvic .)
    GIGABITE
    GIGABITE --- ---
    jop tak to jo..sem si to hned neuvedomil..

tak ci onak kdyz ma M8 armor tak vydrzi dve rany coz taky neni problem nejak ukocirovat..
    HIJACKER
    HIJACKER --- ---
    ja nemluvim o panzershrecku ale o panzerfaustu, s tim se neda netrefit, jakmile najede obrnenec do radiusu volks tak ma par milisekund couvnout jinak to koupi .) ja nehraju jen za US a GB , tak to vim z vlastnich zkusenosti .) Navic mas AT driv nez US tak neni problem si ho nekde chytre schovat, tolikrat mi kvuli tomu rush s m8 nevysel. Horsi je to s bugama, mortar strili dost pochybne,casto se zasekne a nestrili vubec, hlavne ten obsazenej anglickej za nemce,. MG ted meni okna v baraku behem vteriny, takze dobit osetrovnu s MG na volnym prostranstvi s partou riflemanu uz neni nic jednoduchyho a AT/AA/Flak/howitzer nejdou opravovat, tommies bezej pri retreatu az k zakladne spojence (vetsinou ty nejdal) kdyz je HQ rozbaleny... uz aby byl dalsi patch
    GIGABITE
    GIGABITE --- ---
    to by ji ale musel tak lehce trefit:)

kdyz dostanu ranu do M8 tak asi nebudu jen tak stat a cekat na dalsi

a 75munice za panzerschrecka neni zrovna zpocatku levna investice

radsi to neporovnavej..strany nejsou stejne..nastesti
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam