• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BASKWolkrovka :: Klub "W10" :: Domácí kočovný klub
    DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    JEZINKA: jo, myslím že jo...
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    DESPERADO123: cimburkova. haha, není to barák jak bejval Zion?
    DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    Jo. Dovolil sem si hodit link na pár nabídek k pronájmu co sem tak sběžně hledal:

    http://sreality.cz/detail/pronajem/komercni/vyroba/praha-malesice-drevcicka/1623938140 - tam sem před časem byl a nevypadá to až tak hrozně jako s fotek. výhoda je, že všude sou jen firmy a hudební produkce by neměla nkoho rušit. 250 m od metra Depo Hostivař a 200 m od tramvaje 7, 11 Černokostelecká.

    http://sreality.cz/detail/pronajem/komercni/jiny/praha-vysehrad-vratislavova/1545483868 - nevím, neviděl, neslyšel ale vypadá to s foto pěkně

    http://sreality.cz/detail/pronajem/komercni/jiny/praha-zizkov-cimburkova/2624345180 - tam sem byl když se hledalo DisCentrum. Fakt nádherný sklepní prostory s bárkem (dřív to byla prodejna barev). K tomu tam je ještě tohle: http://sreality.cz/detail/pronajem/komercni/jiny/praha-zizkov-cimburkova/4268512348 co by se šlo udělat jako sál na koncerty. Už tehdy sme se s majitelem bavili o koncertech a do 22. hodiny neviděl problém...

    http://sreality.cz/detail/pronajem/komercni/obchodni-prostory/praha-letnany-krivoklatska/1464276060 - nevím, neviděl, neslyšel, ale taky to stojí asi za to zkouknout.
    ZAMOTEK
    ZAMOTEK --- ---
    kamarád se svym souborem improvizace a slam poetry hledá nějaký místo, kde by mohli předvést své umění, tak jsem mu říkal, že na wolkrovce by to bylo ideální prostředí. To jen k tomu (staro)novýmu zaměření a koncepci, kdybyste někoho sháněli :)

    ps. okna nerozbíjejí
    EJCZKA
    EJCZKA --- ---
    BASK: sdílím tvůj pohled na věc. Držím palce.
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    DESPERADO123: ok. dlouho sem tam nebyl, tak o aktuální situaci nemám přehled. jen jsem zaregistroval, ze to od jisté doby zaclo jaksi "usínat". cim to, nevim (prerod od aktivisitického v apolitický klub zní jako pravdepodobny vysvetleni), mel jsem za to, ze jim zacli dochazet sili (uz hoodne davno) a ze nejsou schopni naplnit program - a maj tedy castecne volny prostor. na to zjistit jak je to doopravdy by bylo potreba se zeptat nekoho kdo tam ted je aktivni.
    BASK
    BASK --- ---
    Co se mě týče (teď nemluvím za W10), měl jsem rád náboj z Jelení a Unijazzu. Ale taky třeba Bílý vrány v Podbabě, někdy i ten Slamník.. Osobně je mi vize kavárenského prostředí příjemnější a za naší zlatou éru považuju 1. patro ve Wolkerově. Tam tomu přidávalo, že nás tam ve ville spousta bydlelo a tvořilo - a do klubu jsme chodili jako do obýváku.. Bylo to daleko komunitnější. Ale to je pryč.

    Teď řešíme co dál. Jedno je jistý. Výstupem bude nová Wolkrovka a ať už tak či onak to pár lidí nasere... Rozhodně by to nemělo znamenat krok ke komerci.. Chceme se spíš vracet k původnímu konceptu - tj. upřednostňovat aktivní kreativitu před pasivní zábavou. Zkvalitnit produkci, rozjet větší osvětu mezi hosty o tom, co jsme zač. Myslim, že omezovat alkohol na baru by taky nikam nevedlo. Možná bude rozumnější zkrátit zavíračku. Asi je nejlepší zachovat formu samoživenýho soukromýho podniku, i když pak třeba často nejsou prachy na vybavení atd.. Ta nezávislost je víc než hajzl s pisoárem, ne ? (i když...;-)

    Každopádně moc děkujeme za podnětné reakce - sveřepě to všichni pročítáme a diskutujeme o tom.. Do dvou týdnů by měl vzniknout nový fungující koncept, tak budeme rádi za každou další zpětnou vazbu. Za W10 Bask
    DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    BERUNA: super.
    JINDRICH: hele, já utopii pamatuju od začátku. od dob kdy to byla kavárna exladronkářů (s jasným politickým názorem), který pak šli dělat Krtkovu kolonu, i to jak najednou se z utopie stal apolitický klub plný prostátních nevládkářů. jestli se situace změnila, tak to jedině vítám, protože utopie byla ze začátku moje srdeční záležitost a pak sem byl dost sklamanej s toho co se tam dělo...
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    DESPERADO123: hele sorry jako ale je to na tech webovkach.
    DESPERADO123: "fakt nesnáším démonizování kohokoliv " - jestli mas nejakou internejsi info a nejde jen o pomluvu sem s ní.
    BERUNA
    BERUNA --- ---
    DESPERADO123: celkem aktualizovany profil na fcbk
    http://www.facebook.com/group.php?gid=39298571715&ref=ts

    uzce spolupracuji s strahovskou 007 a s klubem Final na zizkove
    DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    BERUNA: aha, tak to se netušil. tak to je fajn. krom správným směrem.
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    DESPERADO123: o tom nic nevím. měli to určitě párkrát pronajatý či tak něco. ale že by to platil či měl na starosti, tomu nevěřim.
    BERUNA
    BERUNA --- ---
    utopie je ted pod umenim....je tam umelecka skupina AM180 jakuba a anezky hoskovych...je to ted ve stavu ze tam robihaji vernisaze, vystavy a promitani....s malym obcerstvenim....a je to v takove nejake rekonstrukci...
    DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    JINDRICH: utopii má na starosti člověk v plísni ne? nebo ji platí...
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    vývoj této debaty mi připoměl klub utopie, který sídlí na bělehradské. je to koncept, který více méně funguje již mnoho let.

    Tedy můj návrh je, stát se jednou z skupin/iniciativ/nezávislých aktivit/whatever využívajících tento prostor. (návrh B1?)

    Status soukormého klubu vede k poměrně elegantnímu vypořádání se s prudou s autorskými právy u promítaných filmů, živnosťáky a jinejm byrokratickejm překážkám.

    Pro ty, kteří jsou kategoricky proti uzavřeným klubům s členstvím, bych chtěl zdůraznit, že členem utopie se člověk stává zápisem do mailinglistu - tedy žádné kartičky (kdo neví, není členem - kdo přijde tak je buď členem, nebo byl přiveden členem - žádná buzerace, žádné výhody - krom informací o programu).

    výhodou/nevýhodou je nutnost řešit jen část programu pro dané místo.
    a jednoznačnou výhodou je sdílení nákladů na provoz místa.

    http://www.utopiaklub.cz/

    repost ze stránek utopistů

    "KDO A CO JSME?
    Otevřený prostor Utopia založila v roce 1997 skupina lidí z prostředí autonomního centra Ladronka. Založili jsme občanské sdružení původně za účelem rozvoje a podpory alternativní kultury.
    K tomuto účelu jsme získali od Prahy 2 prostor na rohu ulic Wenzigova a Bělehradská na pražských Vinohradech zahrnoval informační centrum, kavárnu, čítárnu, knihovnu, prodejnu knih a archiv. Zrušená sklepní truhlárna byla svépomocí proměněna v místo otevřené alternativní kultuře.

    Plán se nám podařilo do jisté míry uskutečnit a po deset let probíhalo v prostorách Utopie množství kulturních akcí za podpory stovek lidí a za tu dobu si místo vytvořilo originálního a nezaměnitelného ducha.

    Je víceméně zázrakem, že prostor stále funguje, protože se během let potýkal s množstvím potíží které hrozily zánikem Utopie. Již 13 let fungujeme bez jediného grantu či příspěvku od veřejných či soukromých institucí jen za podpory členů a přátel prostoru, za což všem děkujeme.

    Po dobu fungování se vize prostoru stále měnila a vyvíjela. Od aktivistického náboje pozdních devadesátých let se Utopia vyprofilovala jako prostor otevřený všem druhům aktivit s důrazem na nekomerční autorskou tvorbu. Z původně úzce vyhraněného okruhu radikální alternativní mládeže je dnes Utopia šířeji otevřena všemožným aktivitám jak konzervativnějšího tak neortodoxního rázu. Smyslem a náplní je umožnit prostor pro šíření myšlenek ekologicky a společensky udržitelných.
    JOHY
    JOHY --- ---
    B_ART: DESPERADO123: ad jelení a podobný kluby: jely z grantů a měly normálně placený zaměstnance


    a nehrotil bych slovo "komerční" - všechno, na čem se vydělá, tzn braník koupíš za deset, prodáš za dvacet z toho pět jde na prostor a pět na kapelu je u vás komerční?
    literární kavárna je komerční stejně jako café café?
    hlavně v zyanově větě :" A zase masovější a více komerční "klub", tedy pokračování stávajícího směru, vede k zvýšení nákladů (proč pracovat v komerčním podniku zadarmo)"
    ZYAN
    ZYAN --- ---
    Sakra, čím dál tím víc mě štve, že zrovna v jelení jsem nikdy nebyl :-/
    DESPERADO123
    DESPERADO123 --- ---
    B_ART: jelení skončilo trochu z jiných důvodů než peníze co sem pochopil. jelení byl asi nejodvážnější projekt v tomto směru...
    B_ART
    B_ART --- ---
    jestli se můžu taky zapojit do diskuse, ač jsem ve wolkrovce nikdy nebyl (i když jsem se skoro při každý návštěvě prahy chystal):
    u modelu B1 je skutečně riziko krachu imho dost vysoký, ale dalo by se snížit těsnějším propjením s někym, kdo bude dodávat pravidelnej obsah - najít aspoň jeden divadelní spolek, kterej bude hrát aspoň dvakrát-třikrát do měsíce (a třeba bude shánět a tahat i další divadelníky, třeba mimopražský amatéři si vždycky rádi zahrajou v praze), udělat dohodu s nějakym výtvarnym spolkem nebo fakultou, že bude pravidelně obměňovat výstavy, partnerství s nějakejma neziskovkama, co by tam chtěly dělat workshopy, ideálně třeba i napojení na nějaký podobný objekty v bližším či vzdálenějším zahraničí a ostatních českejch městech (v brně třeba jolanda, skleněná louka, možná washclub, koneckonců i ta trojka.. najde se něco), který by mohly taky tu a tam někoho vyslat... pokuď chceš ubrat na punkovejch koncertech a kalicích akcích, tak je musíš nahradit něčim jinym, jinak imho energie rychle dojde a malej organizační tým ztratí motivaci furt něco vymejšlet (znáte to - dokuď je to v pohybu, tak to funguje, ale jakmile se přejde na to, že se budou dělat akce "občas", tak se začnou pauzy mezi tim "občas" velmi rychle prodlužovat a pak si někdo vzpomene "ty jo, vždyť mi už sme půl roku nic neudělali..."). Pokud se tým w10 bude skutečně zaměřovat hlavně na dodávání platformy/prostoru a místo aby obsah sám organizoval se spíš zaměřoval na hledání někoho, kdo to udělá za něj, připadá mi to udržitelnější.

    osobně by mi byl asi nejpříjemnější model někde mezi A a B1, trošku náhrada za zmíněnou Jelení nebo třeba už moc provařenej Unijazz, ale klidně trošku punkovější (ve vybavení atd.) a hlavně s posílenym "nekalicím" rozměrem... (ale je fakt, že to je asi dost podobnej koncept, jakej stál zrovna za Jelení a jak dopadla.. ale držela se dlouho a bylo to fajn místo..)
    ZYAN
    ZYAN --- ---
    Pravda, prostě by to byla druhá "modrá opice" trošku víc do undergroundu.. :-/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam