JOHY a další: podle mě je varianta klubu pro úzkou skupinu přátel model nefunkční a to z důvodů, který tady už padly a rovněž pro to, že pokud chci dělat různorodé akce, nějaký tvůrčí srazy a seance, tak musím vymýšlet a vymýšlet nové věci, snažit se oslovit různý skupiny lidí, který přijdou a potenciálně se stanou pravidelnýma návštěvníkama - upřímně konkurence v praze pro vyžití tohodle typu je docela vysoká.. navíc si myslím, že prostorů, kde se můžete sejít s partou kámošů, opít se, pokecat a popřípadě si pustit film, je v praze až dost..
oproti tomu podle mě není na škodu snažit se vytvořit multižánrovej prostor, kde budu něco tvořit, vzdělávat se, diskutovat apod. - když o tom teď tak přemýšlím, tak se prostě třeba snažit vytvořit něco jako kc zahradu, ale pro dospělý lidi a ne pro děti a teenagery..
pokud W10 srovnám třeba s projektem UMAKART, který pořádá jednou za měsíc na různých místech v Praze už druhým rokem workshopy s mladými umělci a já na ně ráda chodím a chodí tam čím dál tím víc lidí, tak problém není v tom, že nejsou lidi, který by nechtěli něco dělat, jen je podle mýho k nim potřeba najít cestu a tím podle mě je např.:
- vytvořit prostor, kde se budou cítit bezpečně, uvolněně, kde to bude prostě hezký (a upřímně to tam třeba nebude vypadat jako teď na wolkrovce nebo v disscentru - první a zřejmě poslední dojem z disscentra pro mě byl, že první co uvidim, když tam přijdu je nějakej týpek, co sedí před barem a bleje si na bundu a pod sebe)
- sortiment alka/nealka rozhodně rozšířit
- rozhodně jsem pro placení vstupu na akce a 50 kč rozhodně není vzhledem k současným cenám moc - pokud si zaplatím, chci taky něco dostat (poslechnout si něco, vidět apod.)
- rozšířit hudební produkci o další žánry (!!!), nesoustředit se jen na punk a folk (to je třeba osobně největší překážka mého navštěvování wolkrovky)
- lokalita, ale to není podmínkou
(hodně jsme se teď o tom doma s ijou bavili a já dlouho přemýšlela, jaký k tomu mám postoj a nevím, jestli se mi ten matnej pocit podařilo nějak vyjádřit, takže tak..)