• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STRATILSOMSACORPORATE DESIGN ll mam logo co s nim
    DANNIEL
    DANNIEL --- ---
    LENDULIK: jjo, tu sem tusim prolistoval v luxoru, nebo neco hodne podobnyho... obvykle sem z toho ponekud frustrovanej ;)
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    Tak pravni serie :-)

KEPASO
    KEPASO --- ---
    LENDULIK: jep, zajima to vsecky. kdyz sme u toho hazeni, tu se to rozjizdi [ Magazines & eBooks (Casopisy a dalsi tiskoviny v pdf) ] . jestli mateneco zjaimaveho, hodte to tam ;).
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    mam tu knizku s logama Logo design od Taschenu. Zajima Vas to? ze bych Vam to sem po kouskach hazela??

Je tam par CID, jako:

Ale hlavne loga jako:

DANNIEL
    DANNIEL --- ---
    LENDULIK: no o tom se nepru, taky netvrdim ze to neudelam ;-)
    ctu pripominky a zvazuju kudy s tim dal, zeano
    KEL
    KEL --- ---
    a vetsinou pomze kdyz si to obratime vzhuru nohama, vime :)
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    DANNIEL: ale proklady mezi pismenama nejsou nemenne. Naopak, vetsinou to pomuze trochu s nima pohnout.
    DANNIEL
    DANNIEL --- ---
    jo tak tomu uz rozumim a s necim i souhlasim
    font to teda je stejnej, ale popravde jen "nastavenej", krome otocenyho e zadny ladeni
    pixlovy pismo dole je tam z duvodu dalsiho "vyvoje" ...momentlane je to trochu jak lesbicka seznamka a je potreba to nekam hnout ;)
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    DANNIEL: tak za me
    - je to necitelny
    - vadi mi rozdilna sirka (mozna i font) Me a You
    - vadi mi www tim hranatym rozpadlym fontem, ktery se k tomu zdobnemu patkovemu nehodi a je necitelny (O = D? nebo ne)
    - prijde mi jako by kazdy pismeno bylo z uplne jinyho fontu, a prostrky mezi jednotlivymi komponenty jsou kazdy jinak. neni to kompaktni.
    - jedine bys to dal do obdelniku
    STRATILSOMSA
    STRATILSOMSA --- ---
    vratim sa este k teorii, myslim, ze to moze byt prinosne.
    Na inom fore sme pred nejakym casom diskutovali na temu, co by malo formalne splnat dobre logo. V podstate sme dosli k tomuto:

,,Peta Stefankova:
    - dobrá čitateľnosť pri rôznych veľkostiach,
    - musí byť použiteľné aj v ČB variante,
    - typografia musí byť kompatibilná a do určitej miery variabilná z hľadiska umiestnenia (i keď je to individuálne prípad od prípadu),
    - farebnosť obvykle max. 2 farby (ale sú aj dobre vyzerajúce výnimky),
    - ďalšie doplnkové farby lepšie rieši prípadný podklad (napr. farebný papier) alebo ostatné kompozičné prvky (layout), do ktorých sa logo vo finále zasadzuje
    - musí byť čo možno najviac originálne, jedinečné, nesmiete si ho popliesť so žiadnym iným
    - musí mať obsah viazaný na jeho nositeľa (skrytý obsah síce môže byť, ale mal by byť aspoň do určitej miery dedukovateľný aj pre nezasväteného)
    - štylizácia musí mať vytríbený rukopis a zvládnuté proporcie

dobré logo nie je len jednoduchý geometrický tvar, to by sme potom veľmi rýchlo vyčerpali všetky možnosti
    ,,
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    PAN_CAU: je mi líto, ale tohle není logo :) Ostatně ani jako ilustrace to není žádná velká sláva :/
    KEL
    KEL --- ---
    PAN_CAU: Česká republika je podle Chipchase první zemí, ve které se Tesco do nového konceptu obchodních domů pustilo. "Bude to nová generace obchodních domů“, konstatoval Simon Threadkell ze studia Fitch, které vypracovalo systém členění a uspořádání jednotlivých oddělení.
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    PAN_CAU: Máj a Ještěd jsou právě ta centra, která sice patří Tescu, ale hostí i jiné obchodníky. Pokud vím, tak Letňany Tescu nepatří, ale naopak je tam hostem Tesco... Ale nejsem z Prahy, tak mě kdyžtak opravte.
    PAN_CAU
    PAN_CAU --- ---
    mmch nevite nekdo o nejakem webu na pastovani obrazku, ktery by vkladal .pdf?
    PAN_CAU
    PAN_CAU --- ---
    BINARY_PARANOIC: no a ted babo rad.:o) v tom clanku bylo neco o tescu v maji a v liberci, ale uz nic o treba letnanech a tak. to jsou veci, cloveku v tom delaji bordel.:o))
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    PAN_CAU: Tesco by snad mělo zůstat Tescem, pouze obchodní centra patřící Tescu (ale hostící i jiné prodejce a obchody) by měla nést označení my’. Alespoň tak jsem to pochopil já, ale do ohně za to nedám ani malíček :)
    PAN_CAU
    PAN_CAU --- ---
    ted jsem z toho jelen, tesco se stava my vsude, nebo jen u nas? ja myslel, ze to je celosvetove prejmenovani a zmena image. a, ze teda my jako moje bude jisto jiste prezentovano. opravte me jestli kecam blbosti.
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    KEL: toto je výborné :)

Ad Tesco → My’... (omlouvám se, ale do vedlejšího klubu jsem ztratil chuť jakkoli přispívat)
    Obávám se, že většina lidí bude číst jako [my] nikoli jako [ma:j]. Samotné logo neurazí, ale nějak zvlášť ani nenadchne. Tvar je sice možno dobře aplikovat (od visaček až po prostorové aplikace), žel ve vizualizaci nového interiéru obchodního domu se to nijak neprojevuje.

A propos ten „vtip“ má smysl jen v Parze, Hubáčkův liberecký obchodní dům (ve kterém Tesco zatím ještě sídlí než bude objekt zbořen a z Tesca se stane My’ v novém neinvenčním architetonickém výplodu dnešní doby) nesl název Ještěd. Liberečané tedy už vůbec nebudou mít důvod číst My' jako Máj. Na druhou stranu „MY jsme ti o které jde, VY nám to zaplatíte:)“, jak kdosi vtipně poznamenal v diskuzi, v Liberci platí dvojnásob.

KEL
    KEL --- ---
    KEL
    KEL --- ---
    ad pespi

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam