• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STRATILSOMSACORPORATE DESIGN ll mam logo co s nim
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    KLAARKA: coz mi prave prijde divny... hlavne treba urad pro prumyslove vlastnictvi u ochrannych znamek zkouma jako hlavni kriterium pro registraci nezamenitelnost loga.....
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    Dneska jsem náhodou viděla logo unileveru a praštila mě do očí podoba z logy od studia machart: LENDULIK:

Prohlídla jsem si pak jejich stránky- motiv, který použili na loga zoo a dobříše, pak opakují ještě na několika dalších logách...
    DANNIEL
    DANNIEL --- ---
    jotojo, u toho druhyho to je vlastne koncept z jinyho loga pouzitej pod ty papriky, s tim sem si taky nebyl jistej
    H3AD3AD
    H3AD3AD --- ---
    DANNIEL: prijde mi ze u toho druhyho se ten cistej tvar fakt nehodi do pixelu, desne se to tluce, ale chapu ze rozostrit papriky aby byly poznat bude asi orisek :)... u prvniho je skoda ze to neni mezi sebe umisteny nejak rovnomerne, takle se to docela naklani napravo tak nejak... a mozna bych mel problem s barvou pisma
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    DANNIEL: uz to vidim :-), to prvni jo, to ni prijde dobre. tp druhe nechapu
    DANNIEL
    DANNIEL --- ---
    LENDULIK: no, ne ze by si o neco prisla, ale vidis aspon na domenu http://www.danielhauser.com ? ...jestli je to konektivitou nebo formatem obrazku
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    ja vidim krizky.... :-(
    DANNIEL
    DANNIEL --- ---
    BINARY_PARANOIC: aha, sorry, no vicemen jako prve, ponekud volnejsi, webovy projekt, v tomhle pripade spis komunitni, ja se to teda bojim rict, ale znate peprnet? zena-in? partyplanet? libiseti? a ja? ja teda samozrejme ne, protoze jsem intelektual, ale tak nejak naznacuju cilovy vektor
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    DANNIEL: btw může autor říci něco o subjektu, pro který je tvůrčí záměr tvořen? :)
    DANNIEL
    DANNIEL --- ---
    btw, muzu jeste plenum poprosit o kritickou pracku dalsiho tvurciho zameru?

DANNIEL
    DANNIEL --- ---
    LENDULIK: jjo, tu sem tusim prolistoval v luxoru, nebo neco hodne podobnyho... obvykle sem z toho ponekud frustrovanej ;)
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    Tak pravni serie :-)

KEPASO
    KEPASO --- ---
    LENDULIK: jep, zajima to vsecky. kdyz sme u toho hazeni, tu se to rozjizdi [ Magazines & eBooks (Casopisy a dalsi tiskoviny v pdf) ] . jestli mateneco zjaimaveho, hodte to tam ;).
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    mam tu knizku s logama Logo design od Taschenu. Zajima Vas to? ze bych Vam to sem po kouskach hazela??

Je tam par CID, jako:

Ale hlavne loga jako:

DANNIEL
    DANNIEL --- ---
    LENDULIK: no o tom se nepru, taky netvrdim ze to neudelam ;-)
    ctu pripominky a zvazuju kudy s tim dal, zeano
    KEL
    KEL --- ---
    a vetsinou pomze kdyz si to obratime vzhuru nohama, vime :)
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    DANNIEL: ale proklady mezi pismenama nejsou nemenne. Naopak, vetsinou to pomuze trochu s nima pohnout.
    DANNIEL
    DANNIEL --- ---
    jo tak tomu uz rozumim a s necim i souhlasim
    font to teda je stejnej, ale popravde jen "nastavenej", krome otocenyho e zadny ladeni
    pixlovy pismo dole je tam z duvodu dalsiho "vyvoje" ...momentlane je to trochu jak lesbicka seznamka a je potreba to nekam hnout ;)
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    DANNIEL: tak za me
    - je to necitelny
    - vadi mi rozdilna sirka (mozna i font) Me a You
    - vadi mi www tim hranatym rozpadlym fontem, ktery se k tomu zdobnemu patkovemu nehodi a je necitelny (O = D? nebo ne)
    - prijde mi jako by kazdy pismeno bylo z uplne jinyho fontu, a prostrky mezi jednotlivymi komponenty jsou kazdy jinak. neni to kompaktni.
    - jedine bys to dal do obdelniku
    STRATILSOMSA
    STRATILSOMSA --- ---
    vratim sa este k teorii, myslim, ze to moze byt prinosne.
    Na inom fore sme pred nejakym casom diskutovali na temu, co by malo formalne splnat dobre logo. V podstate sme dosli k tomuto:

,,Peta Stefankova:
    - dobrá čitateľnosť pri rôznych veľkostiach,
    - musí byť použiteľné aj v ČB variante,
    - typografia musí byť kompatibilná a do určitej miery variabilná z hľadiska umiestnenia (i keď je to individuálne prípad od prípadu),
    - farebnosť obvykle max. 2 farby (ale sú aj dobre vyzerajúce výnimky),
    - ďalšie doplnkové farby lepšie rieši prípadný podklad (napr. farebný papier) alebo ostatné kompozičné prvky (layout), do ktorých sa logo vo finále zasadzuje
    - musí byť čo možno najviac originálne, jedinečné, nesmiete si ho popliesť so žiadnym iným
    - musí mať obsah viazaný na jeho nositeľa (skrytý obsah síce môže byť, ale mal by byť aspoň do určitej miery dedukovateľný aj pre nezasväteného)
    - štylizácia musí mať vytríbený rukopis a zvládnuté proporcie

dobré logo nie je len jednoduchý geometrický tvar, to by sme potom veľmi rýchlo vyčerpali všetky možnosti
    ,,
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam