• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STRATILSOMSACORPORATE DESIGN ll mam logo co s nim
    ADAM84
    ADAM84 --- ---
    BINARY_PARANOIC: no nerikej, ze se ti libi jiri svetlik? jak s ohledem na svou dobu? vzdyt je skoro stejnej rocnik jako robert v. novak nebo petr babak...
    martin dyrynk je grafik, u kteryho je patrnej odkaz na "zlatou eru" ceske typografie, ale svetlik...
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    MARG: s ohledem na svou dobu ano ;)
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    BINARY_PARANOIC: eee...AUG, ne UGD, samozřejmě :)
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    :))
    SAMUEL
    SAMUEL --- ---
    no aspoň to zapadá do kontextu teď to nové logo technického muzea. Tvůrce byl takhle jednou na návštěvě ve studiu u svého kolegy z AUGu, pana Fellera, a po několikáté sklence italského vína konečně našel inspiraci pro logo se kterým si už dlouho nevěděl rady - prostě kouknul na zeď:)))
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    SAMUEL: ale jo, to nebylo přímo proti tobě :) Esli to tak vyznělo, tak se omlouvám, ale bylo to myšleno spíše jako obecné rozohnění :)

Jen prostě vím, co všechno za aktivity UGD dělá (např. to, že přes hodně klacků pod nohama kope za doporučené ceny honorářů, čímž se snaží alespoň trochu narovnat trh zdegenerovaný logy za 3000 Kč), některé ty lidi znám osobně a tak mě dycky trochu zamrzí, když někdo vytáhne ty nejméně šťastné práce autorů UGD a vyvozuje z toho nějaké obecné závěry (zase – tohle se netýká přímo tebe, ale náznak tam trochu cítít byl). Na druhou stranu je samozřejmě otázka, zda tam takové práce mají co dělat, zda by si neměla UGD svoji prezentaci trochu hlídat. Nu, měla :)
    SAMUEL
    SAMUEL --- ---
    BINARY_PARANOIC: hele o tom se vubec nepru, nepochybuju ze jsou to skveli pedagogove, kresliri, maliri, sochari atp. Nechtel jsem nijak degradovat jejich schopnosti ale prezentace na tech strankach, kde opravdu maji 4 ze 6 aktivnich profilu vyobrazene v portfoliu veci, ktere proste v te oblasti, kam se radi (ted mluvim o tech logotypech hlane), nejsou nijak moc kvalitni, pak to proste pusobi ze je to to nejlepsi, cim se cele spolecenstvi muze pochlubit.
    Nemluvil jsem o jine tvorbe a pusobeni, ani slovem jsem nezminoval jejich lidske kvality/zapory... jsem v auditku corporate design || mam logo co s nim a o tom jsem se taky bavil.

To, ze te vytaci, ze nejakej "fofrgrafik" na internetech si v pohodli pseudo-anonymity dovoluje snizovat kvality lidi, kteri na poli tveho oboru neco dokazali, neni muj problem, protoze to predevsim neni pravda. Nepsal jsem to nijak utocne proti nim, resil jsem tu prezentaci.
    Taky me vytaci kdyz nekdo sam nic nedela a pokud, tak sracky, a jen proto, ze obcas ukoristi nejakej melouch - diky tomu jak je levnej - se citi byti profesionalem a kybycuje a rozhazuje kategoricky nazory vsude okolo...

Dyztak posta..
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    SAMUEL: ale prdlačku, co třeba
    http://www.augdesign.cz/clenove/martin_dyrynk/index.htm
    http://www.augdesign.cz/clenove/jiri_svetlik/index.htm

A kdo se trochu v grafickém designu pohybuje, pak u mnoha dalších jmen ani nepotřebuje portfolia, protože jejich práce tak nějak zná a o kvalitách nemůže být pochyb.
    Často je také jejich přínos větší v teoretické činnosti, resp. v činnostech s grafickým designem souvisejících okrajověji. Třeba takový Ludvík Feller – sice se s ním úplně nemusím, ale přesto si nesmírně cením jeho pedagogické a teoretické činnosti na poli sémiotiky (v oblasti jeho snah vzdělávat v životních hodnotách už si ho cením o poznání méně). O volném umění a grafice ani nemluvě (je to výborný kreslř, mimochodem).
    http://www.dialog.stred.org/clanky/ludvik-feller/

Samozřejmě že spousta autorů združených v AUG už je poněkud za zenitem své tvorby (pročež by se někdy s ohledem na všeobecné dobro ani neměli do některých soutěží hlásit), ale pořád rozumí užitému umění více než dost a např. jako pedagogové či porotci v soutěžích jsou nenahraditelní, přinejmenším proto, že více než jiní znají kontext současného českého grafického prostředí.

To, že je dneska každý fofrgrafik, co jede strašně in věci nakoukané z internetů je sice fajn (kecám, není), ale trocha pokory k práci ostatních (neřkuli starší generace) by někdy neuškodila.
    SAMUEL
    SAMUEL --- ---
    GHITU: jsem proklikaval ty odkazy ostatnich clenu asociace uzite grafiky a samy lepsi veci teda...

http://www.augdesign.cz/clenove/jaroslav_faigl/index.htm
    http://www.augdesign.cz/clenove/radek_froulik/index.htm

verim ze tam budou i sikovnejsi, ale u nich chybi profily. Takze toto je vlastne veskera prezentace uskupeni skryvajiciho se za timhle:

LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    STRATILSOMSA: :-) no dyt ja ti pritakavam :-)
    STRATILSOMSA
    STRATILSOMSA --- ---
    LENDULIK: no a ved v tom to je. Nakoniec sa vyprofiluje a prezije, to najviac zivotaschopne... v tomto pripade Font. Nerozumiem kam smerujes. Ja len tvrdim, ze Font je najlepsi z ceskych casopisov, co sa venuje grafickemu dizajnu. Ze je subjektivny, ano je. Podla mna prirodzene. Tak ako hovoris, kazdy moze skusit urobit lepsi a neni to prdel. A preto ,,nic jineho neni,,...
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    STRATILSOMSA: proc neni deset casopisu o vcelarstvi? A co na to Jan Tleskac?
    A nebo zacni, kazdy muze, ale neco udelat, vest a udrzet neni zase takova prdel. Kor kdyz to delas pro lidi, kteri z pulky kerujou v kazdym prispevku....
    STRATILSOMSA
    STRATILSOMSA --- ---
    LENDULIK: ano :) a preco nie je nic ineho? :)
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    STRATILSOMSA: mno... a je zavedeny? a je dobry? a neni to tim, ze nic jinyho neni?? :)
    STRATILSOMSA
    STRATILSOMSA --- ---
    ABBE: otazka znie. Preco je Font zavedeny casopis? Nebude to nahodou aj tym, ze obsah je dostatocne kvalitny, samozrejme aj ked subjektivny. Neviem si predstavit, ako by vyzeral Font, robeny formou strohych novinovych sprav.

K samotnemu logu technickeho muzea. V prvom rade ho zabija typo. Inac trochu mimo nejakych sucasnych trendov, takze ,,kole oci,,. O rok moze byt vsetko inac.

Docela ma dostava, v explikacii spomenuta freza, bez ironie.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    PAN_CAU: DANNIEL: My co máme v hlavě trojúhelník (alegorie pro nasráno) po tom zoufale prahneme!

Ale jako jsou tam asi i "lepší" kusy. Kdyby tohle nebylo tak ironické svým určením, řekl bych, že je to z té méně hrozné části :)
    PAN_CAU
    PAN_CAU --- ---
    tak do sdruzeni dobreho designu, by me nikdo nedostal, ani kdybych mel cely zivot delat uz jenom v corelu a paintbrushi.
    DANNIEL
    DANNIEL --- ---
    DAN_F: au
    GHITU
    GHITU --- ---
    DAN_F: slusny blitky ty jeho veci =]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam