• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLACKXMicrostock - prodáváme fotky
    AMATI
    AMATI --- ---
    BLACKX: Tu su nejake starsie statistky (vektory) http://www.graphicgravy.com/

    Tak ClipartOf si skrtam, chcu aspon 1000 vektorov v portfoliu ;-)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    BLACKX: Tak korekce: Envato je australská firma (a její microstock stránka je PhotoDune) ... s něčím jsem si to spletl. Ale mám asi nový cíl :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    AMATI: To by mně taky zajímalo. Já nahrávám do šesti, kromě těch základních ješte CanStockPhoto a 123rf. Na CSP zatím nic extra, na 123 taky, ale zrovna minulý měsíc tam někdo koupil nějakou XXL TF licenci, takže se to zlepšilo... nevím přesně, co to je, ale znamená to pro mně asi 25 USD :) Ale do obou se tuším nahrává strašně snadno, takže proč to nezkusit.

    Chtěl jsem taky na Envato, protože mají už obrovskou distribuci, ale bohužel je to Evropská firma a prodej služeb do jiného státu EU znamená povinnost stát se plátcem DPH, což by mně dost komplikovalo účetnictví. Takže zatím se držím zahraničních velmi vzdálených fotobanek.

    Taky jsem zkoušel Alamy a měl jsem tam jeden prodej, ze kterého jsem měl asi 70 USD, ale to bylo asi před dvěma lety a od té doby je takový boom microstocku, že i Alamy už radikálně snížila ceny a není to taková sranda. Už velmi dlouho jsem tam nic nenahrál, ale asi bych tam dával hlavně rights-managed fotky... nevím, jestli se má cenu drbat s royalty-free.
    AMATI
    AMATI --- ---
    Do ktorych fotobank sa mi oplati investovat cas? Mam zatial tie top 4 (FT, DT, SS, iS), plus BigStock, kde mam asi 4$ takze tam nove veci ani nedavam, strata casu. A Nemam tych fotiek/vektorov tak vela, vacsinou tak okolo 100-120. Takze zarobky nic moc, ale sem tam nejake peniaze pridu. Kedze momentalne fotit nestiham, rozmyslam, ze aspon dam tie stare fotky aj niekam inam.

    Ako to vyzera na DepositPhotos? A 123RF? A co Zazzle?

    A na vektory? Tych zatial nemam vela... Rozmyslam nad ClipartOf a StockVectors, nejake ine?

    Do kolkych fotobank uploadujete??
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    SOFTA: u mne dobrý. preventivně jsem to hned zkontroloval :-)
    počítám, že jsi měl registraci jako prodejce, že?
    měl jsi vyplněný daňový formulář?
    SOFTA
    SOFTA --- ---
    Mam dotaz , asi po mesici jsem se zkusil prihlasit na Shuttestock a pise mi to ze muj profil neexistuje a dokonce i muj email v databazi . Ma s tim nekdo podobny zkusenosti ?
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    ORSON: bylo jich tam asi 50 ale uz jsem vetsinu smazal a mozna zazadam o zruseni uctu a zaslani tech 20 dolaru co tam mam. teda jeslti mi to poslou.

    Jinak tech necelych 30 dolaru asi nepujde ziskat co?
    ORSON
    ORSON --- ---
    Pokud vím, tak to jinak než po jedné nejde. Možná tak leda napsat na support a zažádat o zrušení účtu. Kolik tam máš fotek?
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    BLACKX: no ja uz jim dal seznam veci co se mi prodalo na ty bance tak at si vyberou radsi neco jinyho nez abych ja z toho mel pak nejaky problemy. Jinak nejakej tip jak hromadne smazat fotky z shutterstocku? :) po jednom se mi to delat nechce :) a uz nebudu otravovat :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MIKEKT: Nejaka pravdepodobnost tam je. Zalezi na tobe, jestli ti to stoji za to riziko.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    BLACKX: no tak ted jsem mluvil s tema nove kupujicima a tam bude mozna problem. oni maji ve smlouve, ze fotky co odeme koupi nesmi byt nikde jinde publikovany po dobu jednoho roku od nakupu :) a to ja ted nemuzuz zarucit ne? kdyz si jich par lidi uz koupilo :) nebo myslis ze to je mala pravdepodobnost? :)
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    BLACKX: dik za informace
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    BLACKX: Tak na dreamstime mam u vsech vlevo licence RF a exclusively tam nevidim :) ale tam mam prodeje za 2dolary :D no nebudu to resit stahnu to z bank a tomu co to chce koupit reknu ze je vse ok :)
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MIKEKT: U Shuterstocku asi byt exclusivni nejde (krome "Red Carpet" programu, ale to je pro fotografy filmovych hvezd) - opravte me, pokd se mylim.

    NaDreamstime mas u kazdeho souboru jednak zaskrtavatko "I upload this image exclusively on Dreamstime.com....", takze se muzes podivat, jestli to nemas nekde zaskrtle a druhak je tam moznost zaskrtnout "Sell the rights (SR-EL, SR-EL 1, SR-EL 3)", ale u toho druheho mam za to, ze pokud ta prava opravdu neprodas, tak to muzes kdykoliv stahnout a prodat jinde. Toho prodeje by sis asi vsiml, jsou to nejake stovky dolaru :)
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    BLACKX: a kde poznam ze tam mam ty fotky jako exkluzivni? :) ja uz se v tom nevyznam. daval jsem to tam pred rokem a ted vim prd .)
    No mozna tam ten uceet uplne zrusim. uvidim. Nejak na to neni cas tam pridavat a asi ani nemam to co by se kupovalo :)

    mam fotky tady. jde to z toho poznat jestli tam jsou nejaky jako exkluzivni nebo ne? .) dik
    http://shutterstock.com/g/mikekt
    a
    Mikekt - Photographer profile
    http://www.dreamstime.com/Mikekt_info
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MIKEKT: Ok, tak hodne stesti. S temi vybery to ma kazda fotobanka jinak, ale mam pocit, ze nikde nebyl limit mensi nez 50 dolaru, takze to bude asi tezsi. Vyjimka by nejspis byla, kdybys uplne rusil svuj ucet, pak by ti to pravdepodobne vyplatili (ale nezkousel jsem :) )
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    BLACKX: aha tak to by neměl být problém od té nové firmy. já se spíš bál u těch fotobank. stejně to tam smazu. mám tam asi jen 26 dolarů. dá se nechat vybrat tak malá částka nebo je tam to minimum myslím 75? no dneska to s nima zkusím domluvit. dík. za reakce
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MIKEKT: Ne, myslel jsem text te nove nabidky na odkoupeni. Ze strany fotobank asi mit problemy nebudes, leda, ze bys to uz predtim u nejake dal jako exkluzivni fotky (to bys o tom ale vedel, musel bys to explicitne zadat).
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    BLACKX: díky za reakci. jakej myslíš text nabídky z těch fotobank? koukal jsem tam různé a exclusive tam asi není. jinak jsem jim rikal že se ty fotky prodali ale právě nevím abych pak neměl nejakej problém že strany těch fotobank? zkusím sem hodit nějaký výpisy stažení až budu u kompu. musím to vyřešit dnes.
    BLACKX
    BLACKX --- ---
    MIKEKT: Nejjednodussi by bylo, kdybys sem mohl dat ten text nabidky.

    Jinak bych v tom hledal slovo "exclusive", pak bys to nesmel nabizet nikde jinde. Jnak mozna muzes, ale zalezi na smlouve. Jinak bych jim ferove napsal, ze uz se to parkrat prodalo, takze at zvazi, jestli to i presto chteji. Potom samozrejme, ze bys to z fotobanek pro dalsi prodeje stahl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam