• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATESISKOKettlebell - ultimátní posilovna do ruky
    TCHAJ
    TCHAJ --- ---
    Quick : jestli zacinas, bud si na prvnich par hodin najdi nejakeho instruktora / skolu, kde KB uci, nauci te spravne zaklady. Nebo si precti ENTER THE KETTLEBELL od Pavla Tsatsoulina .)
    PMPM
    PMPM --- ---
    "Nový" Ipud! Low-tech - high concept!

    Navždy verze 1.0 - protože dokonalost vylepšit nelze :-)


    QUICK
    QUICK --- ---
    Diky za informace. Zkusim si priste s kettlebellem vice vyhrat :)
    PMPM
    PMPM --- ---
    Mrkni na tento program (kettlebell TGU, swing, dřep + cviky s vlastní váhou): http://www.kb5.cz/2012/04/otazky-a-odpovedi-program-na-kettlebell-tgu-swing-drep-cviky-s-vlastni-vahou/


    RADAR_PIBTL144
    RADAR_PIBTL144 --- ---
    Quicku, pridej jeste TGU, idealne na zacatek treninku, 1-5 na kazdou stranu, stridej strany po kazdem opakovani.
    QUICK
    QUICK --- ---
    Tak jsem dneska poprve zkusil zapojit do treninku swingy s kettlebellem a mam z toho dobrej pocit. Je to zajimavy cviceni :) Muzete mi doporucit nejake dalsi zakladni cviky s kteryma zacit a v jakem objemu? Pripadne ceho se vyvarovat, na co si dat pozor a tak. Diky :)
    RADAR_PIBTL144
    RADAR_PIBTL144 --- ---
    Dneska mi přišel do mailu dobrej fór, tak jsem hned přidal třetího panáčka :)



    TCHAJ
    TCHAJ --- ---
    Pratele zkuste si tohle. Maxwell 300 kb challenge.
    Tohle je prvni cast :)
    Attempting maxwell's 300 kettlebell workout - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=auNpjy2Y94k

    Docela HC trenink. Osobne mi delaj nejvetsi potize Cossac curls
    RADAR_PIBTL144
    RADAR_PIBTL144 --- ---
    Nějaký nový počteníčko pro všechny železomilné gireviky :)

    Zvedej těžké věci. Progresivně. | Železná Koule .CZ
    http://www.zeleznakoule.cz/zvedej-tezke-veci-progresivne/
    RADAR_PIBTL144
    RADAR_PIBTL144 --- ---
    Železná Koule přeje všem dámám mnoho síly k Mezinárodnímu Dni Železa :)



    RADAR_PIBTL144
    RADAR_PIBTL144 --- ---
    10/10 snatchů s bestií, velmi slušný výkon!

    Beast Snatch 20 Reps 10/10 (Paul McIlroy) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=df7fDZ4DyxI
    PMPM
    PMPM --- ---
    BBAN4N: Vítej v klubu :-)
    PMPM
    PMPM --- ---
    YGGDRASSIL: Ale jo, i bez železa by se člověk obešel, s jednou vyjímkou - deadlift/swing, prostě big hinge, de facto ten nejdůležitější cvik. Osobně zastávám minimalismus v silovém/kondičním tréninku životě vůbec, ale argument beru.
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    Dneska první cvičení s koulí a je to bomba, mám fakt radost! :-)
    YGGDRASSIL
    YGGDRASSIL --- ---
    PMPM: kdyz to budeme brat takhle, tak se obejdeme i bez kettlebellu:)
    je jasny, ze to neni absolutne klicova pomucka, bez ktery by to neslo, ostatne bejvaly doby, kdy jsme meli akorat svoji vahu a jedny lapy a taky to slo.. nicmene prisly pneumatiky, kettlebelly, mediky, expandery, cinky a milion veci, ktery nejsou nezbytny, ale jsou uzitecny.
    mluvil jsem kdysi stejne jako ted ty, ze mam prece knowhow a nepotrebuju komercni pomucky pro blbecky. pak jsme si par bosu poridili a zjistil jsem, ze jsou vlastne super, a ze nas vsechny bavi a rozvijeji. takze jsem prestal delat z nouze ctnost, prehodnotil jsem nazor, a proto nyni kvuli pocitu moralniho dluhu vuci bosu citim potrebu se te gumove picoviny zastavat:)
    PMPM
    PMPM --- ---
    YGGDRASSIL: jasně, napadá mě x způsobů, jak Bosu využít, jasně, když jsem na nestabilním povrchu, bude cvik těžší, ale - "garbage in, garbage out". Jednoznačně preferuji méně nástrojů, se kterými udělám více práce, než být gym zaplněný garbage, který využiju jen na to či ono. Bez Bosu se rozhodně obejdu, core natrénuju s tím co mám, a vlastně mnohem lépe. Last but not least, kromě silového a kondičního tréninku cvičíme u ná v gymu čínský box a MMA, víc než 50% mojich účastníků seminářů jsou lidi z bojovek, silový a kondiční program pro bojovky máme hodně, hodně dobře poladěný :-) Simple is good.
    YGGDRASSIL
    YGGDRASSIL --- ---
    PMPM: no, ehm, co se tyce toho bosu, pokud ho vy kettlebellari neumite docenit, tak je to vas problem, a ne problem bosu:)
    i kdyz odhledneme od stabilizacnich a rovnovaznych veci, ktere se napriklad nam fighterum dost hodi, a zabrousime do cviku, na kterejch vy si tak zakladate, tak treba drep - na drep+varianty je bosu uplne genialni. pro zacatecnika je to super pomucka, spravna prace s tezistem pri drepu se na bosu uci daleko rychlejc nez na zemi. bosu mi jako trenerovi uz usetrilo fakt spoustu ukazovani a vysvetlovani:)
    a kdyz se budeme bavit o pokrocilejch, tak treba veci jako front squat, lunges, snatch balance, overhead squat.. na bosu to ma uplne jinou dimenzi, zejmena pro praci s kotniky a core+rovnovahou.
    ja mam bosu rad, vlastne cvicit nohy bez bosu uz me moc nebavi:) takze ne-e, odmitat bosu jako modni kravinu, hrube nesouhlasim. jedine, v cem souhlasim je, ze originaly jsou kvuli patentove ochrane absurdne predrazeny:)
    PMPM
    PMPM --- ---
    HOBORG: závisí, ci je cílem - kupř. Radarovou poslední comicsové meme je vtipné, to předposlední (jez jako chlap, cvič jako chlap) možná kontroverzní, ale poučí jasně a stručně ohledně stravy a cvičení (náborovka na jeho školu? Ale jo. Poskytuje TOP služby? Ale jo, takže u mě jen dobrý). Přivede-li to někoho k tomu, aby začal uvažovat o tom, co jí a co cvičí, fajn, dobře investovaný čas - a je jedno kde začne cvičit či nakupovat maso a zeleninu, důležité je že to nebude balancování na bosu s tříkilovou činkou, 3x10 na strojích nebo rohlík s marmeládou.

    Pro sebe dělám co do doalšího sebevzdělávání x jiných věcí, jednou si vyšplhat nahoru (byť na zajímací a chválihodné event) mě fuckt o nic neobohatí. Kurz oly-šplhání na laně, s jasnou metodikou, progresí, programem? Nuže, to by byla jiná. Strávím-li skupinovou výukou 6 hodin denně, plus hodina mojeho vlastního cvičení, plus klienti na FMS screening, plus žáci na soukromé lekce, psaní článků, překlady, plus sobota 5 hodin seminář, plus neděle 5 hodin seminář (minulý týden), věř mi že pečlivě vážím co s volným časem - aneb čaj, kočka na klíně etc. Vo to go.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    PMPM: Díky, až na tu vzdálenost od domova to vypadá velmi dobře, otestuji.
    RADAR_PIBTL144
    RADAR_PIBTL144 --- ---
    HOBORG: Ale ja se taky nebavim o Tobe, ale o kolegovi veganovi. Radsi investovat cas do obrazku nez nesmyslejch diskusi na internetech.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam