• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATESISKOKettlebell - ultimátní posilovna do ruky
    Kettlebell nebo také girja je tradiční ruská litinová činka vzhledem připomínající dělovou kouli s držadlem. Používá se jako tréninkové nářadí k získání síly, kondice, ke ztrátě tělesného tuku a k posílení všech svalových partií. http://en.wikipedia.org/wiki/Kettlebell http://www.youtube.com/watch?v=Lwme8rkzetg http://www.youtube.com/watch?v=gy5uU7ku-Lo
    rozbalit záhlaví
    YGGDRASSIL
    YGGDRASSIL --- ---
    PMPM: kdyz to budeme brat takhle, tak se obejdeme i bez kettlebellu:)
    je jasny, ze to neni absolutne klicova pomucka, bez ktery by to neslo, ostatne bejvaly doby, kdy jsme meli akorat svoji vahu a jedny lapy a taky to slo.. nicmene prisly pneumatiky, kettlebelly, mediky, expandery, cinky a milion veci, ktery nejsou nezbytny, ale jsou uzitecny.
    mluvil jsem kdysi stejne jako ted ty, ze mam prece knowhow a nepotrebuju komercni pomucky pro blbecky. pak jsme si par bosu poridili a zjistil jsem, ze jsou vlastne super, a ze nas vsechny bavi a rozvijeji. takze jsem prestal delat z nouze ctnost, prehodnotil jsem nazor, a proto nyni kvuli pocitu moralniho dluhu vuci bosu citim potrebu se te gumove picoviny zastavat:)
    PMPM
    PMPM --- ---
    YGGDRASSIL: jasně, napadá mě x způsobů, jak Bosu využít, jasně, když jsem na nestabilním povrchu, bude cvik těžší, ale - "garbage in, garbage out". Jednoznačně preferuji méně nástrojů, se kterými udělám více práce, než být gym zaplněný garbage, který využiju jen na to či ono. Bez Bosu se rozhodně obejdu, core natrénuju s tím co mám, a vlastně mnohem lépe. Last but not least, kromě silového a kondičního tréninku cvičíme u ná v gymu čínský box a MMA, víc než 50% mojich účastníků seminářů jsou lidi z bojovek, silový a kondiční program pro bojovky máme hodně, hodně dobře poladěný :-) Simple is good.
    YGGDRASSIL
    YGGDRASSIL --- ---
    PMPM: no, ehm, co se tyce toho bosu, pokud ho vy kettlebellari neumite docenit, tak je to vas problem, a ne problem bosu:)
    i kdyz odhledneme od stabilizacnich a rovnovaznych veci, ktere se napriklad nam fighterum dost hodi, a zabrousime do cviku, na kterejch vy si tak zakladate, tak treba drep - na drep+varianty je bosu uplne genialni. pro zacatecnika je to super pomucka, spravna prace s tezistem pri drepu se na bosu uci daleko rychlejc nez na zemi. bosu mi jako trenerovi uz usetrilo fakt spoustu ukazovani a vysvetlovani:)
    a kdyz se budeme bavit o pokrocilejch, tak treba veci jako front squat, lunges, snatch balance, overhead squat.. na bosu to ma uplne jinou dimenzi, zejmena pro praci s kotniky a core+rovnovahou.
    ja mam bosu rad, vlastne cvicit nohy bez bosu uz me moc nebavi:) takze ne-e, odmitat bosu jako modni kravinu, hrube nesouhlasim. jedine, v cem souhlasim je, ze originaly jsou kvuli patentove ochrane absurdne predrazeny:)
    PMPM
    PMPM --- ---
    HOBORG: závisí, ci je cílem - kupř. Radarovou poslední comicsové meme je vtipné, to předposlední (jez jako chlap, cvič jako chlap) možná kontroverzní, ale poučí jasně a stručně ohledně stravy a cvičení (náborovka na jeho školu? Ale jo. Poskytuje TOP služby? Ale jo, takže u mě jen dobrý). Přivede-li to někoho k tomu, aby začal uvažovat o tom, co jí a co cvičí, fajn, dobře investovaný čas - a je jedno kde začne cvičit či nakupovat maso a zeleninu, důležité je že to nebude balancování na bosu s tříkilovou činkou, 3x10 na strojích nebo rohlík s marmeládou.

    Pro sebe dělám co do doalšího sebevzdělávání x jiných věcí, jednou si vyšplhat nahoru (byť na zajímací a chválihodné event) mě fuckt o nic neobohatí. Kurz oly-šplhání na laně, s jasnou metodikou, progresí, programem? Nuže, to by byla jiná. Strávím-li skupinovou výukou 6 hodin denně, plus hodina mojeho vlastního cvičení, plus klienti na FMS screening, plus žáci na soukromé lekce, psaní článků, překlady, plus sobota 5 hodin seminář, plus neděle 5 hodin seminář (minulý týden), věř mi že pečlivě vážím co s volným časem - aneb čaj, kočka na klíně etc. Vo to go.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    PMPM: Díky, až na tu vzdálenost od domova to vypadá velmi dobře, otestuji.
    RADAR_PIBTL144
    RADAR_PIBTL144 --- ---
    HOBORG: Ale ja se taky nebavim o Tobe, ale o kolegovi veganovi. Radsi investovat cas do obrazku nez nesmyslejch diskusi na internetech.
    PMPM
    PMPM --- ---
    BARA_ONLY_ONE: jednoznačně www.funkcnitrenink.cz :-)
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    a pokud jde o cas tak jak jsem si zezacatku trosku rejpnul - cas na jeden takovej pokus mi prijde podstatne smysluplnejsi nez cas na vymejsleni dalsich vtipnejch obrazku a jejich tvorba v malovani
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    RADAR_PIBTL144: jestli to z toho nebylo doted jasny, tak splh rozhodne neni "moje" disciplina, a ani to nebyla zadna _osobni_ vyzva (uprimne si myslim ze bych urcite prohral)
    spis mi to prijde blizko vasemu zamereni funkcniho silovyho treninku a myslel jsem ze vas to jako vyzva mohlo zaujmout. ocividne ne
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Kam byste poslali úplnou začátečnici, která to chce zkusit? Miluji vůni železa a tohle vypadá dobře :-) Jsem z Prahy.
    RADAR_PIBTL144
    RADAR_PIBTL144 --- ---
    HOBORG: Souhlas s Pavlem, byt ja jsem jeste mladej a akcni, takze bych konkretne tohle klidne zkusil. Spis me fascinujou vyzvy typu "pojd do ringu se sampionem a ukaz, ze jsi chlap". Vyzyvat nekoho na souboj ve svy discipline, to je fakt znamka chlapstvi... Necht vsichni vyzyvatele prijdou ukazat koule na kb5 challenge, to je asi tak stejny... Kazdej, kdo to necvici by tam jednoznacne vyhorel. Coz vsichni vime a proto tam nema smysl nikoho tahat.
    PMPM
    PMPM --- ---
    HOBORG: Zajímá mě milión věcí, rád bych se účastnil miliónu věcí, šplhu fandím všemi deseti, lezení mi vždycky šlo, shybuju bez problémů s více než půlkou svojí váhy navíc, ale - ale! čas je jen jeden, a jak ho využít je otázka priorit. Mám-li být upřímný, raději se posadím na čaj se svojí ženou a kočkou anebo si číst na lavičce a koukat na modrý nebe, prostě nemám důvod PROČ, rozumíš? :-) a na to abych sbíral každou hozenou rukavici jsem už fakt asi starej a línej (upřímně, "fanoušků" má moje práce spoustu, asi bych nedělal nic jinýho).
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    PMPM: ja naposledy splhal prave pred rokem na tom sokolskym schodisti, taky to netrenuju, v posilce nemame ani to 2m lano, navic muj rekreacni split trenink v posilce je urcite z vaseho pohledu funkniho siloveho treninku celej uplne spatne a nefunkcni. smysl v tom pro sebe stejne vidim prave v ty vyzve a zkusit jak na tom jsem. prijit tam a predvest prumernej cas by byl velkej uspech.. navic co jsem te tak videl na nejakech fotkach tak vypadas na ~70kg, hubenej a vysekanej, na splh dobrej predpoklad. pristup "kdyz tam nemuzu rovnou bojovat o prvni mista tak to ani nezkusim" mi pripada proste trapnej
    MARTENX
    MARTENX --- ---
    BBAN4N: taky jsem si myslel, že na kusu železa není co podělat, ale není to pravda. Jde opravdu o kvalitu zpracování. Mám doma 16kg levné provedení a 20kg kvalitu. A je opravdu znát rozdíl. Madlo (a o to jde asi především) je u toho 20kg hladké u toho 16kg hrubé. Když dělám hodně swingů s tím 16kg tak si moje dlaně říkají proč je tak trápím... takže pokud si budeš kupovat něco těžšího, tak opravdu doporučuju připlatit.
    PMPM
    PMPM --- ---
    HOBORG: šplh na laně je imho jeden z top cviků, každopádně naše lano v gymu má 2 metry. co netrénuješ, v tom nebudeš dobrej, funkční nefunkční. nevidím smysl v tom přijíta ukázat že to zvládnu ve srovnání se specialistou v průměrném čase. SAID.
    YGGDRASSIL
    YGGDRASSIL --- ---
    HOBORG: hehe, kdybych najednou vazil jenom metrak, to bych to mozna i vylez:) kdepak, mne se ten sport proste biomechanicky libi, a navic tam mame nejaky znamy, tak se pujdeme podivat, jak vyhraje novak a pilarova:)
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    RADAR_PIBTL144: staci prijit. jeste pred zavodem se to da vyzkouset.. a zitra je od pul7 v tom sokolu trenink

    YGGDRASSIL: bohuzel :( minulej rok jsem byl predposledni, mam 85kilo a nejsem zadnej sportovec, jen chodim rekreacne do posilky.. ale je to super vyzva a bavi me to, jdu se jen podruhe zucastnit :) na zadnym treninku jsem nebyl protoze to ty blazni delaj vetsinou v sobotu dopoledne a to ja spim. jen doufam ze jsem na tom o neco lip nez minulej rok, aspon trosku zlepsim muj mizernej cas

    ty to aspon nezkusis? co si vybavuju z mistnich debat tak ses nejaky 100kilovy hovado :) bez urazky :) to uz asi moc nejde..
    RADAR_PIBTL144
    RADAR_PIBTL144 --- ---
    To je dneska večer rejpalů, nebo co? Vedle ve fitness vlákně to taky vře...

    Ten šplh bych pro tu prdel zkusil, jen mi není jasný, co musím udělat, abych se moh zúčastnit...
    YGGDRASSIL
    YGGDRASSIL --- ---
    HOBORG: "netrenoval jsem vubec" a "jde mi jenom o cas"... to uz jsem nekde slysel. jeste rekni, ze jses ales novak, a poseru se smichy:)
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    YGGDRASSIL: a ja snad nebudu posledni :) doufam ze aspon zlepsim cas z minulyho roku, netrenoval jsem vubec..

    skoda ze to vypada ze se nezucastni nikdo z tech gymu s nejlepsi funkcnim silovym treninkem. tohle mi prijde fakt jako vhodna a zabavna disciplina k nejakymu srovnani, a bylo by to urcite lepsi promo nez pravidelny posilani "vtipnejch" obrazku a vysvetlovani jak vsichni ostatni to delaj uplne blbe :)

    zkusim nalakat obrazkem cernobilyho silaka nahore bez, to zabira. bohuzel Supcik nema knira :(
    YGGDRASSIL
    YGGDRASSIL --- ---
    HOBORG: ja budu v publiku;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam