• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATESISKOKettlebell - ultimátní posilovna do ruky
    Kettlebell nebo také girja je tradiční ruská litinová činka vzhledem připomínající dělovou kouli s držadlem. Používá se jako tréninkové nářadí k získání síly, kondice, ke ztrátě tělesného tuku a k posílení všech svalových partií. http://en.wikipedia.org/wiki/Kettlebell http://www.youtube.com/watch?v=Lwme8rkzetg http://www.youtube.com/watch?v=gy5uU7ku-Lo
    rozbalit záhlaví
    TYPHUS
    TYPHUS --- ---
    YGGDRASSIL: no ja mam normalnu stravu, preto si myslim, ze sa tomu celkom blizim, ale mam okolo 140 kg (ale nevyzeram tucne, som vysoky a necvicim kulturisticke treningy, takze vacsina ludi mi tipuje 110-120 kg ) a neviem si predstavit tolko jedla denne zjest.
    Dakujem za ten hraskovy protein, popozeram si o tom nieco.
    A gram na kilo mi praveze pride celkom dost, skor som myslel, ze ci by mi nestacilo na normalne fungovanie menej.

    PMPM: Vegan niesom, ale hladal som protein, ktory neobsahuje veci, ktore vyslovene nevyhladavam- umele sladidla, farbiva atd.

    A preco chcem protein suplementovat? Nemam nato extra dovod. Mozno mam len vsugerovane z cias, ked som posiloval v klasickej posilovni a hltal casopisy ako je Muscle and Fitness, ze by som pri cviceni mal nieco take brat-z hladiska regeneracie, mozno aj z hladiska chudnutia atd.
    Mozno budem za hlupeho, ale kludne si tento pristup necham vyhovorit, kedze to je aj dovod, preco sa vas pytam na radu.


    RADAR_PIBTL144: Mas s tym skusenosti?
    YGGDRASSIL
    YGGDRASSIL --- ---
    TYPHUS: co takhle neupravenej hrachovej protein? http://www.4fitness.cz/vyhodna-baleni-naplne/hrachovy-protein-80-1kg-p-782/

    1) gram na kilo je prd, to je opatrna norma vyrobena doktorama na zaklade prumerneho nemocneho lenocha, kterej nema ledviny a jatra schopny utahnout poradnou latkovou vymenu. vetsina atletu se pohybuje kolem 1,5 az 2,5 gramu na kilo. kulturisti jedou pres tri gramy, alespon cyklicky, ale to bych neresil, tam je to hodne specificky.
    2) jestli neudelas bez suplementu ani gram na kilo, tak mas z hlediska sportu dost chudou stravu a nejdriv bych vyladil tohle. proteinak je DOPLNEK, ne NAHRADA stravy
    RADAR_PIBTL144
    RADAR_PIBTL144 --- ---
    TYPHUS: Suplementace proteinu imho naprostá zbytečnost.
    PMPM
    PMPM --- ---
    TYPHUS: Abys vypadal jako lulturista, musel bys trénovat jako kulturista. Otázka je, proč chceš vlastně protein suplementovat? Plus - jsi vegan (z přesvědčení, anebo ze zdravotních důvodů)?
    TYPHUS
    TYPHUS --- ---
    Ahojte, mam taku otazku. Cvicim casto Crossfit a aj s Kettlebellom a rozmyslam, ze by som zaradil do svojej vyzivy proteinovy prasok. Ako je to s tou preferovanou hranicou 1g/kg hmotnosti? Mne sa to nezda moc dobre, nechcem vyzerat ako kulturista, preto ma zaujima, ci je mozne toto mnozstvo zregulovat? Pri mojej hmotnosti by som sa vazne nedoplatil a pride mi, ze telo moze spokojne fungovat a zlepsovat sa aj pri mensich davkach. Nazory na internete su dost nejasne a nejednoznacne, tak sa pytam vas.

    Moja druha otazka je, ze ci nahodou nepoznate niaky dobry proteinovy prasok, ktory neobsahuje soju, umele farbiva a sladidla. Nemam z toho niaku fobiu, ale chcem sa tomu vyhnut. Mal som v plane si aj kupit susene vajecne bielky, ale opat, nazory sa znacne rozchadzaju.
    celkom sa mi zatial paci tento http://www.vegan-fighter.com/...nky/novy-vynikajici-vegansky-protein-ode-dneska-v-nasem-e-shopu.html
    Dik
    RADAR_PIBTL144
    RADAR_PIBTL144 --- ---
    Jak na vlnění tréninkové zátěže s kettlebellem? Čti ;)

    Dělej vlny! 2. díl | Železná Koule .CZ
    http://www.zeleznakoule.cz/delej-vlny-2-dil/
    PMPM
    PMPM --- ---
    JAROUSH: Devět večer, tak to už určitě po (třetí) večeři spíš :-) zítra pokračujeme v jízdě, Power to the KettleBear :-)
    JAROUSH
    JAROUSH --- ---
    PMPM: Ano, žiju! No ale ráno jsem byl trochu polámanej, přes den se to srovnalo, teď jsem dal rolování a mám chuť se opravdu leda tak najíst (teda, ne že bych se neládoval celej den) a spát :-)
    RADAR_PIBTL144
    RADAR_PIBTL144 --- ---
    MICKEY_MOUSE: Swing je spíš vertikální výskok bez výskoku s železem v ruce/rukách a TGU je vstávání do postoje a lehání s železem nad hlavou. A pak k tomu přihoď ještě asi tunu detailů :) Doporučuju návštěvu semináře/tréninku ;)

    DRAG: 360GEARS - prakticky identické zpracování jako RKC bells. Ale kůže se dá sedřít i s nima, to mi věř :)
    PMPM
    PMPM --- ---
    MICKEY_MOUSE: Pokud ani nevíš, co je to TGU a swing, tak s ní raději nedělej nic :-) viz rada od Jaroushe. (Jardo, co KettleBear, žiješ? :-) )

    Jinak pro ostatní - vynikající program 2+2 od Pavla Tsatsoulina!

    Síla a kondice: Šablona na komplexní týdenní program | Kettlebell KB5: Cviky, kurzy, semináře
    http://www.kb5.cz/2013/10/sila-a-kondice-sablona-na-komplexni-tydenni-program/
    DRAG
    DRAG --- ---
    RADAR_PIBTL144: uraa ... jaký label ?? Před týdnem jsem si sedřel kůži na Yorku ... když jsem pomýšlel na nákup u Ronieho. Mistr mi zakázal před dvěma roky posilovnu (proti KTB nic nemá) a mám ruce zocelené jen klávesnicí.
    JAROUSH
    JAROUSH --- ---
    MICKEY_MOUSE: jestli budeš dělat swing jako dřep s předpažením, tak toho raději včas nech. To ti ty záda opravdu "poděkují". Video z netu obvykle taky nadělá víc škody než užitku. Doporučuju nejdřív zajít na nějaký kurz (např. KB5 a zeleznakoule jsou obě jistě dobrý volby, asi budou existovat i další, ale tohle je vyzkoušený), kde tě naučí co a jak dělat a taky nedělat.
    MARTENX
    MARTENX --- ---
    MICKEY_MOUSE: čověče s tímhle přístupem tě tvoje záda nebudou mít ráda už vůbec..
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    RADAR_PIBTL144: Na mě musíš opatrně - swingy, to tpuju, že jsou takové ty dřepy s předpažováním. Ale TGU vůbec netuším co může znamenat.
    RADAR_PIBTL144
    RADAR_PIBTL144 --- ---
    MICKEY_MOUSE: Já bych to skoro viděl na swing + TGU :))


    TAURUS: Taurusi (nebo Taure? :), jedu pro ně 16. října, takže 17./18. by měly být k dispozici.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím, pořídil jsem si kettlebell na drobné každodenní cvičení. Sedím celé dny u počítače, tak abych kromě plavání s tělem něco dělal - mám jej v kanclu, abych si párkrát za den trochu zacvičil. Z dlouhodobého sezení začínám mít problém se zády - bolí cca v dolní polovině. Poradíte nějaké šikovné cviky s kettlem na tuhle partii? Díky!
    PMPM
    PMPM --- ---
    TCHAJ: :-D
    TCHAJ
    TCHAJ --- ---
    No offence / none taken... Jestli se nepletu, tak to rikal Hics ve Vetrelcich :) Dobre PM !!! :)
    PMPM
    PMPM --- ---
    YGGDRASSIL: No offence - none taken, vím jaks to myslel.

    VOY: JAROUSH: Díky gentlemen!
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    RADAR_PIBTL144: Radarééé... jak to vypadá s předpokladem konce září? :)
    RADAR_PIBTL144
    RADAR_PIBTL144 --- ---
    Tak jestli tohle není ultimátní argument pro železnou kouli, tak už nic :))

    3 Ways Kettlebells Make You Better at Sex | Breaking Muscle
    http://breakingmuscle.com/kettlebells/3-ways-kettlebells-make-you-better-at-sex
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam