• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATESISKOKettlebell - ultimátní posilovna do ruky
    KARUZKA
    KARUZKA --- ---
    děkuji. mám za sebou první cvičení a strašně mě bolej stehna, jako bych je měla uvnitř roztrhaný na kusy :) myslím, že by to mohlo znamenat, že technika byla správná.
    předpokládám, že by na to mohlo ze začátku pomáhat magnesium.
    je dobrý nevynechávat tréninky a cvičit i přes tu bolest? nebo dokud to bolí, tak regenerovat?
    skoro se mi nechce věřit, že by těch cca 45 minut cvičení 3x týdně mohlo nastartovat spalování tuků. je to přeci spíš silovej/kondiční trénink, ne?
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    RADAR_PIBTL144: Máme 18. 10., obligátní otázka -- jak to vypadá s kettlebells?
    PMPM
    PMPM --- ---
    A když už jsme u odkazů, holky mají na webu nový parádní článek o přínosu kettlebell od zkušené powerlifterky (na "hubnutí" se tam narazí taky)

    Kettlebell – láska (až) na druhý pohled
    http://www.funkcnitrenink.cz/2013/10/kettlebell-laska-az-na-druhy-pohled/
    PMPM
    PMPM --- ---
    KARUZKA: Jak píše SVATY, naprosto přesně, bravo.

    Na "spalování tuků" jdeme v KB5 úplně jinak, rozhodně ne běháním. Ledničku nepřecvičíš, soustředil bych se na tenhle aspekt - drž se jablíčka (odkaz), cvič Intro Kit (je to výborný mix silového a kondičního tréninku), něco spálíš při cvičení, ale hlavně nabereš svaly a nastartuješ metabolismus. Když už si zaběhat, tak úplně na pohodu, pro radost a regeneraci. Více neznamená lépe.

    Jablíčko:

    Zdravá strava: Co jíst, co občas a co úplně vynechat | Kettlebell KB5: Cviky, kurzy, semináře - StrongFirst ČR
    http://www.kb5.cz/2013/02/zdrava-strava-co-jist-co-obcas-a-co-uplne-vynechat/

    Mrkni též sem:

    Synergie cvičení a stravy aneb jenom cvičit nestačí!
    http://www.funkcnitrenink.cz/2013/08/synergie-cviceni-a-stravy-aneb-jenom-cvicit-nestaci/

    Až dojedeš Intro Kit, přihlaš se na KB5 Minimum, nauč se swing, a jedééém :-)
    SVATY
    SVATY --- ---
    KARUZKA: Hele to běhání je docela zbytečný. Pokud ti jde primárně o hubnutí, intro kit ti jako aktivita bohatě stačí (Metabolické procesy, které se rozběhnou v těle následujících 24 - 48 hodin po tréninku jsou mnohem podstatnější než to co spálíš v průběhu tréninku). Větší pozornost bych ze začátku věnoval JÍDLU a technice jednotlivých cviků. Upozorňuji že nejsem profík mluvím pouze ze svojí vlastní zkušenosti, uvidíš co ti na to řeknou ostatní :)
    KARUZKA
    KARUZKA --- ---
    dobrý večer.
    je vhodné cvičení KB5 intro kit 3 x týdně v kombinaci s během jako redukční trénink?
    cca 30-60 min intro kit, hned potom 30 min běh.
    nebo to chce ten běh alespoň na hodinu, aby se vůbec nastartovalo spalování tuků? (nebo to se nastartuje při tom TRX a běhání stačí těch 30 min?)
    děkuji
    PMPM
    PMPM --- ---
    Kettlebell ebook zdarma

    http://amzn.to/1bKYASO
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    RADAR_PIBTL144: už se těším... budu brát určitě šestnáctku a uvidím zda ještě něco
    PMPM
    PMPM --- ---
    TAURUS: Poděkování patří Pavlovi Tsatsoulinovi za důvěru - je to pro nás velký závazek.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    PMPM: moc pěkný ten seznam vypsaných kurzů - 15 kurzů v USA a 1 kurz ve zbytku světa - Wuchterlova :)))
    PMPM
    PMPM --- ---
    Kettlebell lifting a silový/kondiční trénink v ČR obecně postupuje na další level. Proud to be StrongFirst!

    Oficiální StrongFirst kettlebell & bodyweight kurzy poprvé v ČR! | Kettlebell KB5: Cviky, kurzy, semináře - StrongFirst ČR
    http://www.kb5.cz/2013/10/oficialni-strongfirst-kettlebell-bodyweight-kurzy-poprve-v-cr/

    YGGDRASSIL
    YGGDRASSIL --- ---
    TYPHUS: 140 kilo pri dvou metrech a 13 procentech tuku? v tom pripade beru zpet svoje kecy o blby vyzive, asi to nemas spatne poreseny, protoze takovyhle cisla jsou velice, velice dobry. obzvlast na ty moznosti, ktery ma clovek s praci barmana a jeste potrebou uzivit takhle velky telo.. ja se v praci prolejvam cimkoli od gaineru po sedesatku, kdyz nemam cas se doopravdy nazrat - lepsi suplement nez kalorickej deficit, zejo:) protein nebo aminokyseliny si klidne pridej, a vyzkousej, jestli budes mit pocit lepsi regenerace - jak rikam, nic tim nezkazis, maximalne to budou zbytecny penize.
    co do treninku - utazenej asi budes, sila ti zjevne staci, cili ja te do silovyho treninku cpat nebudu, na silovej trenink jsou tu jiny. akorat dozen ty slaby partie, abys byl rovnomernej. zminujes zada (opet - pro lidi s nasi vahou jsou shyby peklo, takze bych zacal na stahovani kladky, pripadne pritahy v predklonu nebo ruzny varianty rows atd., protoze 140 kilo nejspis neshybnes dobre a budes to tahat prackama nebo latissimama pri neaktivnich lopatkach, rhomboidech atd.). nicmene - pokud chces vseobecnou zdatnost a kondici, chybi mi tam pohyb (jsem fighter a my mame na kondici, zejmena kardio a pohyblivost, trosku jiny meritko nez pumpicky:) - zelezo neni vsechno, ani v podobe crossfitu. behas, plaves, skaces, delas kotrmelce, atletiku? pokud ne, jsi jednostranne silove zamerenej. nerikam, ze je to nutne spatne, ale pokud je tvym cilem skutecne vsestranna kondice, tak to nestaci.
    RADAR_PIBTL144
    RADAR_PIBTL144 --- ---
    Jak říká staré čínské přísloví: Nejlepší bota je žádná bota :)

    Jak vybrat tréninkovou obuv? | Železná Koule .CZ
    http://www.zeleznakoule.cz/jak-vybrat-treninkovou-obuv/
    RADAR_PIBTL144
    RADAR_PIBTL144 --- ---
    TYPHUS: Ale jen mlhavý, s kettlbellem cvičím jen občas :)

    Hele, nejlepší doplněk stravy je zdravá strava, takže tam bych začal... Pokud nejsi šedivej plesnivej dědek jako PMPM, tak suplmenty nepotřebuješ. Uznávám, že BCAA se hoděj kvůli regeneraci, pokud cvičíš fakt hodně, ale jinak bych ty peníze vrazil radši do dobrýho masíčka a zeleninky.
    PMPM
    PMPM --- ---
    TYPHUS:

    Protein pořeš kvalitní stravu, pokud hodně cvičíš, protein bych určitě suplementoval. Osobně jsem víceméně proti doplňkům, ale sám suplementuju protein (stejná značka, ale ne hrachovej) a BCAA. Pokud špatně jíš (a navíc s prací barmana je i regenerace na pikaču), výsledky nebudou, ať už chceš výsledky jakékoliv.

    Malý komentář k tréninku - to není silový trénink, ale trénink svalové vytrvalosti ve stylu "jak kočička s pejskem vařili dort" - milión podprůměrných opakování milión cviků. Nedáš shyb a chodíš na vzpírání? Osobně vidím programming úplně jinak. Kam chodíš na CrossFit, kam na kettlebell?
    TYPHUS
    TYPHUS --- ---
    YGGDRASSIL: mam nieco okolo dvoch metrov. Kludne ti o svojom treningu nieco napisem, napis, co ta zaujima, mozno sa k niecomu dostaneme. Co sa tyka obsahu tuku, sportova lekarka, ku ktorej chodim mi namerala okolo 13 percent, cize si urob predstavu sam, aku mam realnu telesnu hmotu. Mozno este o nieco menej, kedze toto su udaje spred priblizne roka.

    Bezne cvicievam aspon 2x tyzdenne hodinku crossfit (silovejsie zamerany), alebo kettlebell v nasom gyme.
    Popritom este raz az trikrat tyzdenne cvicim s kamaratmi vonku kliky ( klasicky, na uzko, hindu klik a klik so sirokym rozpatim ruk), drepy (klasicky, vyskok z drepu, lounges), brucho (sklapacky v roznych obmenach) a zacinam s hrazdou, aj ked tam sa este nevytiahnem, ale skusam progres podla PMPM-ho rad. Toto zatial dve serie na cvicenie.
    Obcas skocim do gymu na lekciu vzpierania, teraz pridali silove treningy,tak sa asi pojdem pozriet aj tam. Cize pohybu mam dost, jedavam menej, kedze sa zivim ako barman a tam nieje vela casu na jedlo.

    A co sa tyka cielov treningu. Chcem sa len citit a byt zdravy, vyzerat dobre a mat kondiciu. Preto ma uz nelaka kulturistika, ale skor celkova kondicia (sila, ohybnost, vydrz atd.).
    YGGDRASSIL
    YGGDRASSIL --- ---
    TYPHUS: hele, jestli mas treba dva metry deset a skoro metrak a pul, tak tyhle tabulkovy hodnoty neres vubec, protoze ses jinej zivocisnej druh. vazne. na obecny pindy z internetu zapomen uplne a budes si muset najit svoji cestu.
    ja mam taky dost pres dva metry, metrak a ctvrt a uz mam dobre vyzkouseny, ze spousta veci pro nas neplati nebo plati uplne jinak. rekneme, ze specifika treninkovy pripravy pro obriky jsou trosku moje specializace, at chci nebo nechci:D

    jestlize mas treba metrak deset realny telesny hmoty, tak tvy organy utahnou uplne jinou palbu nez kluk, kterej ma sice kopec svalu a 120 kilo, ale pod tema boulema je skrytej sedmdesatikilovej kluk, kterej akorat taha padesat kilo bicepsu navic.
    takze protein klidne pridej, tim vicemene nic nezkazis a bat se toho nemusis, akorat to mozna budou vyhozeny penize - to zalezi na tvym cili a tvym treninku (coz tu nepopisujes dostatecne, aby ti kdokoli mohl kvalifikovane odpovedet).
    TYPHUS
    TYPHUS --- ---
    YGGDRASSIL: no ja mam normalnu stravu, preto si myslim, ze sa tomu celkom blizim, ale mam okolo 140 kg (ale nevyzeram tucne, som vysoky a necvicim kulturisticke treningy, takze vacsina ludi mi tipuje 110-120 kg ) a neviem si predstavit tolko jedla denne zjest.
    Dakujem za ten hraskovy protein, popozeram si o tom nieco.
    A gram na kilo mi praveze pride celkom dost, skor som myslel, ze ci by mi nestacilo na normalne fungovanie menej.

    PMPM: Vegan niesom, ale hladal som protein, ktory neobsahuje veci, ktore vyslovene nevyhladavam- umele sladidla, farbiva atd.

    A preco chcem protein suplementovat? Nemam nato extra dovod. Mozno mam len vsugerovane z cias, ked som posiloval v klasickej posilovni a hltal casopisy ako je Muscle and Fitness, ze by som pri cviceni mal nieco take brat-z hladiska regeneracie, mozno aj z hladiska chudnutia atd.
    Mozno budem za hlupeho, ale kludne si tento pristup necham vyhovorit, kedze to je aj dovod, preco sa vas pytam na radu.


    RADAR_PIBTL144: Mas s tym skusenosti?
    YGGDRASSIL
    YGGDRASSIL --- ---
    TYPHUS: co takhle neupravenej hrachovej protein? http://www.4fitness.cz/vyhodna-baleni-naplne/hrachovy-protein-80-1kg-p-782/

    1) gram na kilo je prd, to je opatrna norma vyrobena doktorama na zaklade prumerneho nemocneho lenocha, kterej nema ledviny a jatra schopny utahnout poradnou latkovou vymenu. vetsina atletu se pohybuje kolem 1,5 az 2,5 gramu na kilo. kulturisti jedou pres tri gramy, alespon cyklicky, ale to bych neresil, tam je to hodne specificky.
    2) jestli neudelas bez suplementu ani gram na kilo, tak mas z hlediska sportu dost chudou stravu a nejdriv bych vyladil tohle. proteinak je DOPLNEK, ne NAHRADA stravy
    RADAR_PIBTL144
    RADAR_PIBTL144 --- ---
    TYPHUS: Suplementace proteinu imho naprostá zbytečnost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam