SRNECEK: Vyzkoušej si ještě KB5 a pak se rozhodni, důležité je, aby ses tam cítil dobře. Já byl v Železné kouli před lety na nějakém kettlebellovém semináři, to tam ještě napůl učila PK, která tehdy randila s Radarem. Seminář byl fajn, jen možná na můj vkus příliš velký dav - trochu jsem se rozhýbali, pak se učili s bulinou dřep, pozved, TGU a swing. Jak to mají dneska, nevím.
Arénu znám líp, nevím, jak v Nuslích, ale v Jinonicích zvedači a vzpěrači cvičí v jiném místnosti než bulináři a fajtři, takže tam problém nevidím. Je pravda, že si děcka ke zvedání často pouštějí nějakou pitomou posilovací muziku, ale není problém si to přeladit na Michala Davida, když nechceš poslouchat hophip. Nějaké křičení tam ale moc neslýchávám, možná jen občas nějakou tu nadávku a vzteklé dupání, když někomu na platformě něco nejde (třeba já včera.:).
U toho základního semináře nejde podle mně o to lidi nějak zatížit, ale spíš otestovat a nechat je i samotné vyzkoušet, jestli jim tenhle způsob cvičení bude vyhovovat; pak se s nimi na hodinách pracuje víc individuálně. Když někdo potřebuje na něčem pracovat víc, tak mu nabídnou soukromku. Mobilita a správné pohybové návyky se v Aréně berou jako klíčový základ, ze kterého všechno vychází, takže je to spíš pro lidi, kteří hledají cvičebnu pro dlouhodobý / trvalý rozvoj než jen rychlé nabrání svalů / zhubnutí / pocit zničení po tréninku.