• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATESISKOKettlebell - ultimátní posilovna do ruky
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, tak čtu diskuzi ohledně K5B... Všude po Praze je stejné zázemí, a nebo se tím vyznačuje pouze pobočka u Jiřího z Poděbrad?

    Jinak děkuji za reakce, čtu, ale moc neodepisuju.
    EUCHRID
    EUCHRID --- ---
    AXTHEB: Já se ve svém dospělém životě mohu třeba rozhodnout ten pokřik vynechat, jak tady ostatně někdo níže i píše. Taky toho nejsem zastáncem, ale podle mě se tady těm třem vteřinám přikládá neúměrná váha.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    STEMBUS: no, naposled tu byl v říjnu 2016... :o
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Páni, to jsou mi novinky. Někteří známí chodí do KB5ky, ale o žádném pokřiku se nikdy nezmínili :-) Co se teda řve? :-)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SYDO: Jojo. Byl sem v kb5 jednou a už tam nikdy nepůjdu, nepamatuji si že bych se někdy v dospělosti cítil tak hloupě jako při tom pokřiku
    VOY
    VOY --- ---
    BAAL: nevim, odstehoval jsem se do Nemecka :-) muj aktualni gym je na tom lip po strance zazemi, ale zase bych rekl, ze nas trener (byt to sam umi moc dobre) neklade az tak extremni duraz na techniku. snazi se, ale stejne vidim hodne lidi co delaji chyby, ktery jsem v KB5 nevidel. taky vahy jsou o poznani nizsi. obecne jsem ale asi spokojenejsi. Ale mas pravdu, cena neni hrozna, jen myslim, ze kdyz to za ty prachy clovek s tim mnozstvim lidi naskaluje tak by urcite zbylo na to, aby tam na 3 hodiny denne za kilo na hodku prisla uklizecka to otrit.

    SYDO: Ano, kricelo se vzdycky:

    Pavel: Zdar a silu!
    Zaci: KB5!
    Pavel: Powered by...
    Zaci: Strongfirst

    S KB5 jsem to daval, se StrongFirst to presahlo snesitelnou miru ;). Trochu sekta to je, s tim se to musi brat. Ale sekta lidi s prevazne slusnym TGU a military pressem :D.

    STEMBUS: Jsem si jist, ze se tehle debaty strategicky neucastni :-))
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    BAAL: v Aréně maj vstup za 150,-, volný váhy a čistý zázemí.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    BAAL: kdys naposled udělal kotoul vpřed? a hvězdu? :)
    BAAL
    BAAL --- ---
    NAVARA: tělocviku zdar, nazdar

    Proč si mě donutil si vzpomenout na tělák na základce? Stihne tě trest
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    SYDO: hele měl sem stejnej odpor a mám ho do tedka, a to už tam chodím přes 2 roky. Asi jedinej kdo chápe proč se to dělá je Pavel Macek :D ale prostě většina lidí si to na začátku zařve a de se dál... Já i tak tohle odmítám, takže prostě se tohohle rituálu neúčastním (neřvu) a hotovo... :) Celkový přínos KB5 pro mě daleko převyšuje hodnotu tohohle "sektářského" failu, čili jsem sto to překousnout :)

    Co se týče zázemí, záchodů, sprch a šatny, tak... je absolutní pravda co tu kluci píšou, taky si na to de zvyknout, ale nic to nemění na tom, že je to velká slabina KB5ky - jelikož tu Pavel Macek je, všechno to tu čte, tak.. třeba si něco z toho vezme a časem se něco změní :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SYDO: tak pozdravy na začátku máš všude možně, key-dah v KravMaze, apod

    Gym je ve sklepě, není možné rozdávat dole před gymem - s letáčky se chodí nahoru před gym, ke slečnám co tam cvíčí bikram jogu :)
    SYDO
    SYDO --- ---
    VOY: Vy fakt na zacatku hodiny rvete "Strong First" nebo tak neco? Nenuti vas pak stat dole pred gymem a nabizet letacky s naked warrior? "Nechcete si popovidat o nasem panu Pavlu Tsatsoulinovi?". Me prave to KB5 sektarstvi dost odrazuje.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    VOY: Se přístupem ke zázemí naprostý souhlas - za princeznu jsem se tu prohlásil nedávno - nepustěj korunu na regulérní uklízečku a recepční to v potřebném rozsahu dělat nebude. O dalších úpravách typu oddělení šatny aspoň přepážkou (P6 i P9 mají samostatné šatny), příčky ve sprchách,... nemluvě.

    Mne tam schází i nějaká forma klimatizace - aspoň blbé větráky z makra za pár korun do oken, když už ne normální klima nebo alespoň průtah komínem (máme v tělocvičně na smíchovské střední v rámci jiné aktivity a naprosto super - pasivní odtah přehřátého vydýchaného / přívod studeného čerstvého z venku). Ve chvíli kdy je vevnitř i venku 30°C, tak se to otevřeným oknem prostě nevymění a opravdu bych nechtěl blacknout s těžkou koulí nad hlavou.

    Ale metodika mi přijde nejlepší a pro začátečníka ten dohled prostě potřeba je a nevím o tom, že by byla někde tráva zelenější...
    BAAL
    BAAL --- ---
    VOY:A je? Myslím někde tráva zelenější

    V zásadě souhlas: věnování se nováčkům, hygiena, pokřiky, množství lidí v exponovaných hodinách, sem tam nás tam je 14 + převlékající se předchozí skupina a to je na ten mini prostor opravdu hodně.

    Jen ta cena mi nepřijde tak hrozná, protože žádné jiné místo kde bych měl k dispozici volné váhy včetně olympijské činky za 150kč/hod neznám, zkusil jsem ted projít pár posiloven a ve směs je to stejnej humáč s hygienou a nebo podivné osy z někde z aukra.

    Nicméně máš-li tip, tak sem s ním.
    VOY
    VOY --- ---
    NAVARA: Nevim no, chodil jsem do KB relativne dlouho a ke konci nas bylo na hodinach opravdu hodne (neprislo mi to uplne bezpecny) a treneri se venovali spis novejsim clenum. Ve finale to znamena, ze si pak za relativne penez chodim v podstate sam odjet nejaky prednastaveny program, to me az tak moc nebavi. Co se tyce zazemi tak asi nemam nic proti tomu kdyz jsou veci trochu punkovejsi, ale v KB5 na Jiraku mi prislo ze uz je to spis takovy aktivni nezajem o to jak zazemi vypada. Asi by mi ani nevadilo treba platit o kousek vic, ale mit k dispozici sprchu kde se nemusim bat slapnout na zem a zachod, ze ktereho se neobraci zaludek. Dalsi vec co osobne nemusim je pokrikovat na zacatku hodiny nazev neciho globalniho kettlebell brandu. Kdyby se mi to zdalo tak spatny, asi bych tam byval prestal chodit, ale musim rict, ze v poslednich mesicich jsem pak uz dost uvazoval jestli neni jinde trava zelenejsi.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Hele, na co jsem náhodou narazil https://www.slevomat.cz/sleva/1156657-unikatni-4hodinovy-kurz-na-mobilitu-a-kettlebell Takže jestli chce někdo vyzkoušet Arenu...
    BAAL
    BAAL --- ---
    SRNECEK: přidávám se k názoru otestuj KB5
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    SRNECEK: Vyzkoušej si ještě KB5 a pak se rozhodni, důležité je, aby ses tam cítil dobře. Já byl v Železné kouli před lety na nějakém kettlebellovém semináři, to tam ještě napůl učila PK, která tehdy randila s Radarem. Seminář byl fajn, jen možná na můj vkus příliš velký dav - trochu jsem se rozhýbali, pak se učili s bulinou dřep, pozved, TGU a swing. Jak to mají dneska, nevím.

    Arénu znám líp, nevím, jak v Nuslích, ale v Jinonicích zvedači a vzpěrači cvičí v jiném místnosti než bulináři a fajtři, takže tam problém nevidím. Je pravda, že si děcka ke zvedání často pouštějí nějakou pitomou posilovací muziku, ale není problém si to přeladit na Michala Davida, když nechceš poslouchat hophip. Nějaké křičení tam ale moc neslýchávám, možná jen občas nějakou tu nadávku a vzteklé dupání, když někomu na platformě něco nejde (třeba já včera.:).

    U toho základního semináře nejde podle mně o to lidi nějak zatížit, ale spíš otestovat a nechat je i samotné vyzkoušet, jestli jim tenhle způsob cvičení bude vyhovovat; pak se s nimi na hodinách pracuje víc individuálně. Když někdo potřebuje na něčem pracovat víc, tak mu nabídnou soukromku. Mobilita a správné pohybové návyky se v Aréně berou jako klíčový základ, ze kterého všechno vychází, takže je to spíš pro lidi, kteří hledají cvičebnu pro dlouhodobý / trvalý rozvoj než jen rychlé nabrání svalů / zhubnutí / pocit zničení po tréninku.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Tak KB5 není jenom o kettlebelech, najde se tam i velká činka - stačí říct trenérovi, že cílem není obecná síla, ale co největší napumpovanost svalů na pláž :)
    JAROUSH
    JAROUSH --- ---
    JEREMIUS: IMHO těmito školami sice svaly primárně nenabere (resp. nabere, ale ne takové ty kulturistické a ne tolik), ale bude mít hodně slušný základ a trochu si utříbí co a jak, co je důležité, co není, rozhýbe se apod.
    Chtít nabírat svaly je sice hezký, ale pro standartně nepohyblivý, zkrácený lidi dnešních dní je to cesta do pekla a zadělávání si na problémy do budoucna.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam