• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATESISKOKettlebell - ultimátní posilovna do ruky
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    MATESISKO:To teziste mne nenapadlo. Pokud to ale neni zavodni, tak vzdy ten tvar je trochu jiny. Pak jsem tedy jeste koukal na StrongGear.

    Kovový kettlebell – litinová bulina či girja | StrongGear
    https://www.stronggear.eu/p/kettlebell-4-kg-36-kg#32
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    SRNECEK: vyprdl bych se na to. Ma to divny tvar, tzn jine teziste. Vzal bych 360 gear z madarska, nebo neco podobneho
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    prodám Kettlebelly 20kg a 28kg
    Kettlebell Lifefit 20kg - Praha - Sbazar.cz
    https://www.sbazar.cz/maeverick/detail/100237471-kettlebell-lifefit-20kg
    Kettlebell Lifefit 28kg - Praha - Sbazar.cz
    https://www.sbazar.cz/maeverick/detail/100237120-kettlebell-lifefit-28kg
    info v poste
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ISCH
    ISCH --- ---
    JAROUSH, JEREMIUS,JAKOUBEK,NIXX: Díky moc všem.

    Nakonec to dopadne tak, že si dám cvičnou hodinu u holek z "funkcnitrenink.cz", pokud si sedneme, tak si tam domluvím asi pár individuálních hodin a někdy leden/únor mají seminář na swingování...

    Cestou samostudia se vydávat úplně nehodlám, přeci jen jsem poněkud vyžraná, kolena byla v lepší formě a bederka taky, takže bych si nerada nějakou samodomo aktivitou způsobila výjezd na pohotovost.
    NIXX
    NIXX --- ---
    ISCH: Ještě třeba zeleznakoule.cz
    POLYRHYTHM
    POLYRHYTHM --- ---
    JAKOUBEK: mam podobnou zkusenost, prvnich par tydnu se staci ucit kycelni ohyb a hlavne strecovat hamstrigy. kdyz jsem poprve zkousel swing, tak jsem ani nedokazal se z vychozi pozice pro kb natahnout. chce to zezacatku nepospichat a postupne se rozhybat
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Pavel, Strong First, KB5, FunkcniTrrenink - je všechno jedna a ta samá grupa /rodina.

    Mají demo lekce, ty bys mohla stihnout ještě letos a v lednu pak nastoupit.

    Jen ty swingy nebudou hned - nejdříve se musíš naučit lézt :)
    NIXX
    NIXX --- ---
    ISCH: Na tuhle otázku snad existuje jenom jedna odpověd! :-D
    Enter the Kettlebell - Pavel Tsatsouline
    http://www.youtube.com/watch?v=cKx8xE8jJZs
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    ISCH: Pokud chceš živého instruktora, tak asi KB5. Pokud máš doma kettlebell a jde o to si ji trochu osahat a mít dva týdny co dělat, tak youtube a instagram nabízí nepřeberné množství užitečných kettlebell swing progression tutoriálů. Nejsem instruktor. Mluvím za sebe z vlastní zkušenosti. V podstatě jsem si první týdny vystačil s tím, že jsem si zkoušel úchop, deadlift s osmikilovkou (např. proti zdi)... a před měsíčním intenzivním tréninkem navykal nohy na zátěž, takže cviky na stehna, hamstringy (ty se po swingování vždycky ozvou), pánev, záda. Stačí obecné cviky z kalisteniky, jógy, fitness. Nevím, jak moc jsi zvyklá cvičit. Já ze začátku druhý den po swingování sotva vyšel schody.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    ISCH: Předpokládám, že jsi z Prahy. Nevím jak tam, ale v Brně jsou třeba semináře na základní kettlebell cviky. Ale teď do konce roku už to asi nestihneš. Na tvém místě bych těch 14 dnů počkal... Jen bych nepočítal s tím, že tě hnedka pustí na swingy. Zrovna KB5 je (nebo min byla) známá tím, že tě nutí projít strašně dlouhým přípravným kolečkem, než tě pustí na normální cviky
    JAROUSH
    JAROUSH --- ---
    ISCH: pokud tam chceš chodit od nového roku, tak bych oslovil rovnou někoho z funkčního tréninku - určitě ti nabídnou individuální lekce. Nebo z KB5 (bratrská škola) všichni chválí https://www.facebook.com/antonin.tuma

    Na individuální lekci nevím, jak to bude chodit, ale během pravidelných lekcí nebude swing asi hned na začátku. Tipuju, že až po pár lekcích různých pomocných drilů, protahování a přípravy.
    ISCH
    ISCH --- ---
    Koho mi doporucite na vysvetleni techniky jak swingovat? Nevim o tom ani prd, nemam navyky (takze ani zlozvyky), po Novym roce chci zkusit na mesic funkcnitrenink.cz, ale mozna se mi proste uz nechce cekat.
    FIRGO
    FIRGO --- ---
    neprodava nekdo starsi 24kg, Ostrava/Brno ? RKC vyhodou
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    JAKOUBEK: Mám, používal jsem bez problémů, dneska už kettlebelly moc neprožívám
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    NIXX: Jj. S tou velikosti je mi to jasne. Zajimalo me, jestli se ten vetsi objem, zvlast u lehcich kouli, projevi pri cviceni (napr. snatch, kdy musis relativne rychle rukou pod kb). Zatim jsem nenarazil na nikoho, kdo by s temi zavodnimi realne cvicil, ale obcas se prodavaji za slusny peniz, tak jestli o nich vubec uvazovat. Zavodni ambice nemam.
    NIXX
    NIXX --- ---
    JAKOUBEK: pokud vím, tak soutěžní kettlebelly jsou všechny stejně velký nezávisle na hmotnosti. Kamarád kupoval soutěžní 16 a říkal, že je zhruba stejně velká jako moje nesoutěžní 32.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Tak ještě jeden lama dotaz a pak už dám pokoj. Máte někdo srovnání mezi klasickým kettlebellem a soutěžním kettlebellem? Mají jinou egonomii, tak by mě zajímalo, zda je ve cvičení nějaký podstatnější rozdíl (zvlášť třeba snatche). Týká se to vah cca 12-20 kg.

    PS: Nakonec se 16ky opravdu někdo zbavoval... ne te da na Nyxu. Ale dostal jsem k tomu i metcony. Top manažer neměl na cvičení čas. :)
    NIXX
    NIXX --- ---
    NAVARA: Přesně, nedovedu si představit zbavit se 16 :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam