• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CNVVoňavý život - parfémy, parfuméři, historie, teorie
    O parfémech a vůních zeširoka - pojďte si pokecat o tom, jak se vyrábějí, kdo vymyslel Chanel No. 5, čím se voněla Kleopatra a proč voní Angel po cukrové vatě.

Kde je teorie, ať nechybí praxe - vyšmelíme vzorky a učicháme se xmrti! K tomu si můžeme dát výlety do světa exkluzivek a vintage pokladů.
    Chodíte-li očichávat a testovat, pochlubte se, co jste dneska zkoušeli a jak vám to vonělo nebo nevonělo.

Jako bonus nabízím parfémovou poradnu pro nováčky - co si vybrat, kam to nosit a kde to nejlevněji sehnat. Nechci ze sebe dělat tu pravou a jedinou odbornici a doufám, že budeme na případné dotazy reagovat všichni, ale vyzkoušela jsem ledacos a můžu nabídnout přehled v parfémové produkci.
    rozbalit záhlaví
    EVA_
    EVA_ --- ---
    LIMONADA: Taky je na nekterych serverech mozne si objednat odstriky. To je od 1 do cca 20 ml. parfemu, nestoji to tolik, jako cele baleni. Premyslim jeste o Guerlain Shalimar Parfum Initial, to je podle me dost povedena novinka. Taky zadny kytky a spis do panska. Ale chce to pockat tak pul hodinky, zacatek je prisernej.
    EVA_
    EVA_ --- ---
    LIMONADA: Tobe by mozna sedel Sisley Eau de Soir, a vsadim boty, ze by Te dostal Caron Parfum Sacre, ten je treskute krasnej.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    LIMONADA: bych napsala chanel, ty jsou fakt nesladky, ale to je cenove mimo
    tak jsem se podivala na xparfemy a muzes zkusit CK a vsechny jeho obsession (naposled jsem zaznamenala 3 druhy)

potom rozhodne bvlgari black, to je povazovany casto za panskou a navic hodne povedenou (jenomze tady je problem, ze v parfumerce ho mit spis nebudou, protoze se uz nejakou dobu nedela)

si lolita (ono obecne lolity jsou docela jedinecny vune, ale ta klasika anyz + fialky by se ti asi nelibila), mne se treba hodne libi L, voni jako addict, takze je to tezky, vylozene pod(zimni) ale zaroven i spis sladky ... no zkusit to muzes

lanvin arpege

to jsem projela testery, nekdo treba doplni dal

habanita je zrovna docela zvlastni vune, tezko hledat nejakou podobnou
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    prosím o typ.
    chtěla bych novou vůni, obě moje mi došly. používala jsem D'air habanita od molinardu http://www.parfumer.cz/damske-parfemy/molinard/un-air-de-habanita/
    Hlava: mandarinka, pupen černého rybízu
    Srdce: grapefruit, orchidej, jasmín,růže
    Základ: kosatec, vanilka, vetiver, pižmo, ambra
    znovu si jí nemohu dovolit, a i bych ráda něco nového
    a pak olejovou vůni sukuba kterou vyrábí Riwaa (jo, ta co šije korzety, sladký - vanilka, pačuli a ještě něco)

miluju klasickou habanitu co používá máti, ale je na mě moc asi moc těžká, navíc teď na ní ani nemám peníze, radši bych něco levnějšího, koukala jsem že na xparfemech se dá toho dost sehnat i kolem 7 stovek.

mám ráda težší kořeněné vůně, ale charakterem jdoucí spíš do pánské vůně než sladké, miluju jasmín. nebráním se ani povedené pánské vůni. nesnášim květinové vůně, ani citrusy mi moc nejsou po chuti, myslím že težší věci unesu lépe, zvlášť pro podzim a zimu.
    prosím o navedení jakým směrem se mám dát, jaké firmy či konkrétní parfémy myslíte, že by se mi mohly líbit. nechci očuchávat v parfumerce uplně všechno.
    děkuji
    BARUNKA
    BARUNKA --- ---
    ENTENTYKY: to ja taky nesouhlasim se vsema recenzema,ale podle me hezka knizka pro lidi co se zajimaji o parfemy. ja si z toho vzala par dobrych tipu na parfemy a ted kdykoliv jdu okolo obchodniho domu nebo parfumerie tak vlezu dovnitr a ocuchavam :)
    ETINA
    ETINA --- ---
    XMARGE: ENTENTYKY: super, diky moc za tipy!pisu si a jdu zkouset do parfumerky :)
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    mne prisla kremova pure od dkny
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    ETINA: a pak mě ještě napadají dvě, které nevlastním, ale celkem se mi líbily a byly krémové - Lacoste Pour Femme a Bvlgari: Petits et Mamans
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    ETINA: krémová je pro mě aktuálně Kenzo - L'eau par kenzo Indigo. Pak lehce Pure poison od Dioru, ale ta je hodně výrazná a je tam pro mě příjemný hlavně jasmín a použitelná asi jen do chladnějšího počasí.
    ETINA
    ETINA --- ---
    XMARGE: Muzes sem napsat ty parfemy kremovky ktere mas na mysli? Taky me takove voni a moc jich zatim neznam :(
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    BARUNKA: jj, turin, klasika :) ale s dost jeho recenzema teda nesouhlasim, podle me ma divnej vkus
    BARUNKA
    BARUNKA --- ---
    jinak se musim pochlubit ze jsem k narozeninam dostala svuj vytouzeny parfem
    od Florisu (nejstarsi parfumersky dum v Londyne) Madonna of Almonds (limitovana edice)
    BARUNKA
    BARUNKA --- ---

pro milovniky parfemu - kniha ktera ma v sobe pres 2000 recenzi parfemu plus zakladni informace o tom jak se parfemy vyrabi a trocha historie
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    _AMBRA_: není to špatně, jen sis na tu vůni zvykla. Mně se to obvykle stává cca po 4 dnech, že už tu vůni nevnímám, ač voním. Mám akutálně 3 parfémy a pár odstřiků a snažím se to střídat, abych jeden parfém používala max. ty 4 dny.
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    XMARGE: áha, děkuju za cenné info, a jak je to s tím, když už na sobě svojí vůni necítím, ale okolí ano...to je asi něco špatně, ne?
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    _AMBRA_: ono se k tomu musíš pročichat. Já jsem začínala na velmi svěží, nekomplikované L'eau par kenzo a postupně se propracovávala k těžším vůním, ale trvalo mi to třeba 6 let. Aktuálně jsem někde na pomezí a líbí se mi hlavně gurmánské vůně, nebo krémovky (voní jako krém). Hlava parfému je to, co voní na začátku, zaujme a rychle vyprchá (do několika minut), pak se rozvoní srdce, ale to voní třeba 2 hodiny a pak nastupuje základ, který vydrží několik hodin.
    Pičivuk od kvality poznáš asi tak, že pičifuk musíš každou hodinu obnovovat, dobrý parfém vydrží minimálně půl dne (jak na kom, někomu stačí dva střiky a voní celý den, někdo musí obnovovat i u drahých parfémů). Těžší parfémy vydrží víc než ty svěží - ty rychle vyprchají.
    _AMBRA_
    _AMBRA_ --- ---
    Zdravím, tak jsem dozrála do věku parfémů, a potřebuju trošku poradit, jak se v tomhle světě neztratit... a jak poznám "pičifuk" a jak kvalitu...a co to vůbec kvalita u parfému je...
    chtěla bych si pořídit nový parfém, a nevím, podle čeho se řídit...k čemu je to rozdělení: hlava/srdce/základ ?

od té doby, co vydělávám, střídám tyhle voňky: Mochino Funny, Brunno Banani a Hugo

mám v nich pokračovat nebo mi dáte nějaký tip na změnu...?

předem díkec za nakopnutí, případně nasměrování :)
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    CNV: už jsem ti říkala, že jsi skvělá? :)
    CNV
    CNV --- ---
    GALTHEA: Tak to nevím, mrkni na ty shopy, budou to mít v podmínkách. Dobírka na Slovensko je problematická, protože je dost drahá, ale mám dojem, že zrovna Elnino tam na dobírku posílá.
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    CNV: díky moc. jěště ale přeci jenom dotaz: třeba něco co doručuje na Slovensko, tak aby bylo možné zaplatit za zásilku až když si ho vyzvednu? (obávám se že jinak tady nic nedoručí...)
    CNV
    CNV --- ---
    GALTHEA: Ty, co jsem vyjmenovala, + parfemy.cz
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    CNV: máš nějaký ověřený pls? ať se nestrefím do toho jednoho co není ok:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam