• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    RENFRI: Já o tom fakt přemýšlela, ale přišlo mi to praštěný, nikoho takovýho neznám. Tak díky za zkušenost, testnu to. Jenom nevím, kam tu stěrku před tím naším všetečkou schovám, abych ho s ní o pár dní později neviděla míchat v mističce nebo ji oblizovat :-)...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já teda nedám dopustit na celulózové separačky, nechci s tím obsahem mít víc co do činění, než že to sbalím a odnesu do záchoda :o)
    HC_
    HC_ --- ---
    BLANCHE1: hehe to me pobavilo:)
    my ted sprchovali Vojtu po te, co mel vyjimecne jednorazovku a byl pos*anej az na zada...to se mi s latkovkama fakt nestalo
    no u nas, jak jsou prikrmy (necelých 8m), tak se to dá celkem vyklepnout a když ne beru toaletak, ale ta sterka neni asi marna
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    BLANCHE1: Já tohle nikdy neresila, ale hodně holek kolem prostě používá klasickou gumovou sterku na pečení.
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    Potřebovala bych radu/vaši zkušenost s bobajzy na látkovkách, kdo nemáte zájem číst, přeskočte, prosím!

Poraďte, prosím, jak nakládáte nekompaktními (= nevyklepnutelnými) bobky v látkovkách? Mám to tak 2x denně, plena pořádně plná, nálož nevyklepnutelná, ale všude :-(. Používám čč a fleecové separačky, papírové jsem přestala dávat, protože 8x denně je to jen čůrání a pak 2x takováhle hrůza.
    Mám zas začít dávat papírové přes ty fleecové? Jako pomůže to, že nebudu z pleny dostávat 100% nálože, ale třeba jen 40%, stále mě to ale nezbaví té práce s (občas vcelku odpudivou) látkovkou.
    Včera už jsem tu fakt už tiše zuřila, během doby, co jsem čistila plenu se mi dítě vyráchalo po lokty v záchodě (naštěstí už spláchnutém) a zbytek bobku z kalhotek si rozmázlo po vlasech a po WC...
    Nebo mě napadla nějaká "stěrka", kterou bych to z toho dostala, fakt nevím. Možná jen nejsem dost kreativní, tak když byste někdo měl tip, budu ráda.
    Tohle mě teda vcelku prudí, dítě, ač do 6ti měsíců jakž takž bezplenkované, na nočník, WC i nabízenou vanu či umyvadlo na velkou z vysoka kašle a než tohle, to budu radši, ač nerada, na přechodnou dobu používat papírovky.
    Předem díky!

NIENNA
    NIENNA --- ---
    DALEEN: L. má skoro deset měsíců...a stolici má pořád několikrát za den...nejčastěji dvakrát, ale klidně i čtyřikrát... S příkrmy se hodně zlepšila konzistence...než jsem najela na příkrmy, tak jsem měla pocity asi jako ty... (klidně čtyři svrchˇnáčky za den špinavé...)...pak jsem tak různě inovovala sklady až jsem to pořešila....(taky mám čtvercovky...a používala jsem DLOUHO novorozenecký sklad)...Takže za mě je to normální, časem to přejde...a třeba se ti podaří to pořešit vlastní šikovností a důvtipem dříve... :-)
    HADE
    HADE --- ---
    HC_: Mně ty protizipy vyhovují u svrchňáků i kalhotkovek. Lépe se to potom i věší.
    HC_
    HC_ --- ---
    holky díky, ještě to zvážím
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HC_: je to fajn, ale taky nevybírám kalhotky podle toho.
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    HC_: Jo, ja to pouzivam vzdycky:) zas me nikdy nenapadlo otocit naruby, jak tu radite:)))
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    DALEEN: Me na to pomohly zavazovaci plenky (babyidea). Z tech malokdy neco utece:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    DALEEN: No a ani pevná strava ještě není zárukou, že se nepodaří občas řídký případ :o) Nicméně už to není třikrát a víc denně, ale maximálně dvakrát.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HC_: Nepřekáželo by to tam? Já si to moc nedovedu představit a kalhotky peru provozně v ruce, jenom když mi přijdou už hodně jetý, tak je hodím do pračky, to pak není problém pozapínat a obrátit naruby. Za mě tedy spíš ne.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    DALEEN: Příkrmy, no nechci tě zklamat, ale u nás se pevnější stolice konala až poté, co dítě pije minimum mléka a jí kusovitou stravu, čili tak od 1 roka. Do té doby 10x denně nálož v plíně. Ale tak všude je to jinak že :-))
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    LANTHAL: Nejsou mu ani tři měsíce a s příkrmy nehodlám spěchat.....takže mi nezbývá nic jiného než vydržet a pořídit víc svrchňáčků. Stejně budu muset pořizovat, ty Haipa Daipa mu budou brzo malé :) Díky
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    DALEEN: pokud kadí x-krát za den a má pořád stolici blátivou, tak s tím nic neuděláš ... jen vydržet na příkrmy, stolice se zahustí a až ke svrchňákům se obvykle nedostane :)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Mám úplně pitomý dotaz. Používám klasické čtvercovky poskládané na osminky a svrchňáčky od HC, Haipa Daipa nebo Bambino Mio (i když ty nemám moc ráda). Malej jakse začíná víc vrtět tak je schopen zadělat klidně i dvoje troje svrchňáčky za den. Po stranách rozkroku, u nožiček. Ne že by protekly, ale jsou špinavé. Je to normální a musím se smířit s tím, že budu každý den prát minimálně jedny svrchňáčky. Nebo jsem fakt lemra a dělám něco blbě?
    HC_
    HC_ --- ---
    KEYA: diky, ja prave nevim, zda to u kalhotek nasivat, tak sonduju:) jo a diky za doporuceni, potesilo:)
    KEYA
    KEYA --- ---
    Jinak - zbavuji se kalhotkových plen - mám 6x biofroťáčky poppolini s vkládací plenkou. Dám za 100,- jedny. Jsou vcelku stále zachovalé, patentky na místě. K celé sadě zdarma přihodím jedny bioflanelky téže značky (ty mají bohužel vypadlou jednu patentku, ale jinak jsou stále funkční...)
    KEYA
    KEYA --- ---
    HC_: Přijde mi to sice fajn (mám to i na Thirsties), ale nevybírám si kalhotky podle toho. U mě je hlavní, že dlouho vydrží (zmenšovací patentky) a dobře sedí (tedy neprotečou) - s obojím jsem u Thirsties velmi spokojená. Tvoje kalhotky, co jsem viděla, mi je hodně připomínají, ale bohužel jsem už byla dost zásobena, když jsi začala šít :/. Ale už jsem tě na základě zdejších referencí doporučila dál :).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam