• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    SEBIEN: Haha, to me nenapadlo...
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    SINSEMILLA: jj, to je vtipný, tos vlastně mohla dítěti kdykoli sundat plenu a vrazit ho babičce, že už je bez plen, když nehody vadí míň než plíny...
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    DALEEN: Tak jsem udajne byla v deseti mesicich bez plen, kdyz jsem se ptala na podrobnosti, mela jsem i osm nehod denne, takze mama pry prala nespocet teplaku a utirala louze. A tomu ja holt nerikam odplenkovani. A je fakt, ze s vnukem zacala byt vic az v momente, kdy byl bez plen, coz bylo dva mesice po 2,5 letech. Hrozne ji to lezelo v zaludku. Tomuhle pristupu fakt nerozumim
    KYO
    KYO --- ---
    nejni zac ;]
    RYNA
    RYNA --- ---
    KYO: mně malej už taky vyrůstá z nejmenší velikosti svrchňáků, takže my bychom to asi dlouho nevyužili, ale děkuju! :)
    KYO
    KYO --- ---
    RYNA: ja mam nastrihany fleece z IKEI, je to daleko lepsi a davam dva kousky na sebe. Jinak mam znacku plenek BAMBOOLIK - babusovy plenky a jsem velmi spokojena, ted jsem tu davala odkaz na jejich svrchnaky, co male uz nejsou, kdybys je chtela zkusit, tak jsou k mani :D
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    SEBIEN: samo kdyz dite spi, tak nebudim;))
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    JANISKA: Jo, to je taky pravda. Vím jak mi máma hrdě oznamovala, že jsem byla od deseti měsíců bez plen (rok 1985) a syn její kamarádky, stejně starý, měl pleny ještě v roce a půl (?).
    Opravdu si nemyslím, že bych byla v deseti měsících schopná říct mamince, že potřebuju na nočník :)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    RYNA: hele s tema jednorazovkama. Mela jsem tady baleni jednorazovek (davala jsem na noc a na ven), co jsem chtela dopouzivat, bo uz ji byly male. Zhrozila jsem se, kolik odpadu produkuju a jak rychle to baleni bylo pryc a ty pliny nebyly k dispozici. Proste byly pryc! Takze hezky latkovky a konec, pro mne pres to nejde vlak.

DALEEN: tenhle model jsem taky jela, bohuzel se mi mala po jednorazovkach od leta strasne vyhazuje. Tak uz resim logistiku prepravy latkovek. Ja verim, ze to pujde!
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    JANISKA: a někde je to tak pořád.
    Teď zrovna mi kamarádka se skoro stejně starou holčičkou (moje má 20 m, její 22) říkala, že v jejím okolí je naše Zorka jediný další dítě v tomhle věku s plínkama a že se ostatní tváří, že je normální být přeci bez plen....
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    DALEEN: Já bych k tomu ještě doplnila, že v době, kdy jsem byla na plenkách já (1989/1990) byl i daleko větší sociální tlak na to, aby bylo dítě co nejdřív bez plenek. Ono to zní blbě, ale zatímco dneska se říká "nechme dítě hlavně dozrát", tehdy bylo svým způsobem otázkou prestiže, aby dítě začalo brzy chodit na nočník, a starší dítě v plenkách bylo považováno za znak neschopnosti matky. Nebo alespoň tak mi to máma s tchyní líčily.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    JANISKA: to jsem teda jeste neslysela. Ja pouzivala rybilku z porodnice a pak uz nic.
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    MORPED: Tak teda asi v obojím :) No uvidím jaké to bude u nás
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Hele, řešil jste někdo používání krémů proti opruzení v kombinaci s látkovkama? Doteď jsem nikdy neslyšela, že by to mohl být problém, ale kamarádka mě upozornila na tohle: "Ne všechny krémy jsou vhodné a bezpečné v kombinaci s látkovými plenami. Krémy na opruzeniny mohou způsobit protékání Vašich plen, protože látku ucpou, naimpregnují." viz http://www.latkovky.info/top-10-nejvetsich-chyb-s-latkovymi-plenkami/
    MORPED
    MORPED --- ---
    SANCHA: ty ani ne tak v rodicich,ale v detech. Ja se mohla snazit jak chtela,ale on proste nechtel. Kdezto syn kamaradky nechtel byt ve srackach,ikdyz v pamperskach,ani minutu a v roce a pul byl bez plenky!
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    To co píšete dává smysl, že to spíš bude v rodičích :)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    SANCHA: Teorie to tvrdí, praxe bude jiná. Spíš bych řekla, že to vychází z minulosti z toho, že dřív nebyly vymakané pračky jako dnes a tudíž byla snaha maminek zbavit se plen co nejdřív. Tedy posazovaly děti na nočník jen co to šlo, podkládaly je polštářema a tak různě. Ono prát pleny na valše není žádná sranda (vyzkoušeno na chatě). A řekla bych, že ne že by dítě chodilo na nočník, ale matka praktikovala něco jako bezplenkovou komunikační metodu.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    SANCHA: spis bych rekla, ze dite si na vlhko zvykne a pak mu to nevadi ani u teplaku. U nas je ta motivace na strane matky :-)
    RYNA
    RYNA --- ---
    SANCHA: no já jsem na látkových plenách vyrostla (asi jako všechny děti té doby) a na nočník jsem prý začala chodit ve 2,5 letech. Ale budu se k této teorii upínat s vlastními dětmi :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SANCHA: U nás neplatilo :-) Podle mě záleží na dítěti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam