• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    TABBY
    TABBY --- ---
    TRISSIE: Pokaždé, když se pokazila? Co to ty tvoje děti produkují, ze to žere pračky? ;)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ale jinak samozřejmě soucítím!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNNA: to je ještě ta lepší alternativa.
    Nevím, co vyřažuje moje čerstvě zapnutá pračka plná plínek, ale pokaždé, když se pokazila, bylo to zrovna s plínama vevnitř! :-/
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Já si jen tak povzdechnu... co to vyzařuje čerstvě zapnutá pračka plná plínek, že se při tom miminům tak dobře kadí?! Kadí jednou za tři dny, ale mám neodbytný pocit, že si vždycky počká, až zapnu pračku.
    KAI
    KAI --- ---
    TABBY: super, dekuji! Bamboolik ;)
    TABBY
    TABBY --- ---
    KAI: Pokud peres bez avivaze, tak je to OK. A pokud je to nějaká seriózní značka, ne Aliexpress.
    KAI
    KAI --- ---
    holky, jedny novy AIO, staci pred prvnim pouzitim vyprat s ostatnim pradlem na 40 misto s plinama na 60? nechce se mi cekat na prani plin, mnm zrovna vyprave...
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    No... máme děti taky v lesní školce. U starší jsme to ze začátku asi dost podcenili, nechávali to na ní, a první zimu byla teda nemocná dost hnusně. Smysluplně hlásit zimu/vedro začala ve čtyřech letech.

Jako ano, ze studených nohou nepanikařím (když např. přijedeme z výletu, nohy jsou chladný, ale za krkem teplo, tak příště přidám možná ponožky, ale určitě ne kombinézu), ale pokud doma chodím já v dlouhých kalhotech, mikině a někdy přidám tlusté ponožky, tak ležící mimino fakt nebudu dlouho nechávat s holýma nohama ;)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KOTENCE: babicka myho muze taky skoro nikdy nechodila v ponozkach a dozila se skoro stovky :)
    LENIEUX
    LENIEUX --- ---
    Odrostlé děti měly studený odchov. Vždy měly o jednu až dvě vrstvy méně než ostatní děti. Třeba v dubnu chtěly nafouknout bazén a koupaly se ve vodě o 6 stupních. Venku bylo 14 stupňů...
    A musím uznat, že nemocné nijak extra nejsou a nebyly. Max rýma. Sem tam nějaká angína.
    Také nejsem pro přílišné balení dětí. S nástupem do lesní školky jsem to více méně nechávala na jejich pocitech, jestli zima, nebo horko.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TABBY:
    Pisu konkretne o nozickach, ze jejich teplota neni smerodatna, dulezitej je stred tela.
    TABBY
    TABBY --- ---
    KOTENCE: No, myslím, ze pokud je v baráku 19 stupňů, je vhodné mimino zateplit...
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ANNNA: Rikala mi stoleta pediatra, ze studeny koncetiny u miminek nevadej. Ze jeste nemaj dobry periferni prokrveni a at to neresim. Hlidat se ma teplota na hrudniku. Ridila jsem se tim, mimina mela vecne studeny bosy nohy, ale nemocna z toho nikdy nebyla. Akorat babicky silely a furt jim osahavaly ty nohy. To je nejakej mytus o tech nohach v teple, nohy muzou bejt klidne otuzily stejne jako ruce. Spousta lidi ti rekne, ze nene, ze oni od nohou hnedka nastydnou, ale to je prave tim, ze jim odmala davaj ponozky i v lete.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    VERCA_ZABA: nahatej od pasu dolů je vždycky jen chvíli u prebaleni.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    VERCA_ZABA: tak to jo. My jsme v baráku v mikinach a někdy tlustých ponozkach ;) jak nemá mimino dvě vrstvy + mimo náruč peřinku , prochládají končetiny.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    VERCA_ZABA: a teda mysleno, ze synator je nahatej od pasu dolu, dycky má bodycko a nekdy i ponozky
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    ANNNA: my topime prave dost aneb druzstevni panelak, topit se musí:/ i my chodime doma v kratasech a tilku..
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    VERCA_ZABA: No, s tou nahatostí... nevím, jak topíte vy, ale u nás to nepřichází v úvahu kvůli teplotě :/
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    NUDLINEK: no, Otík je právě taky dost žížalák - 3 měsíce, 5kg, hubenoučky nožičky, takže ve všem má zadek hroznej. Bambooliky jsem uplně zavrhla, protože ty patentky mezi nohama ten pohyb uplně znemožnuji, Imse Vimse nejsou na hubený nohy, takže jedeme Bambino Mio a ty jako jdou.

JANISKA:
    ANNNA: budu to tedy dál zkoušet. ono stejně nejvíc je nahatej, i za cenu toho, že bychom mohli gauč a koberec tepovat stále aneb kluk s pindourem má čůrací dostřel mnohem větší jak holka:))) jinak to přebalování každou půl hodinu až hodinu mi nevadilo, ono aspon si dycky vzpomenu - přebaluju, šup s ním na břicho.
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    VERCA_ZABA: jelikoz byl Tonik drobnej a hubenej, pripadal mi v latkovkach (bamboolik SIO, nebo ctverce + pul) jak brouk pytlik, kterej se nehejbe.. taky dost rval kdyz jsem mu je nasadilo.. pomohl az cas, cca od pul roku.. latkujeme ted uz vesele, ale zacatek teda nic moc..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam