• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    CAMELLA: meh, nase anabaze je az komicka... imho prcek zadnej problem nema, ale kdyz pediatra zaveli...

pediatra - křížový zatnuti, ale hezky drží hlavičku, k neurologovi
    Neurolog: křížový zatnuti je v tomhle věku normální, ale tu hlavičku drží špatně, k fyziodoktorovi
    Fyziodoktor: poprvé ok, budeme jen sledovat, podruhé - moc má zatnuty pesticky, komplikace pro pasení, cvičení
    Včera mladá fyzio: pesticky ok, hlavička super, predilekce prakticky není, jen brisaky ma málo posíleny, protože mu při přitahování nožiček vadí objemný látkový pleny. V praxi mi ukázala, co s plenou neudělá a musela jsem uznat, že má pravdu.
    navrhla rezimovy opatreni 2-3 tydny a pak nebudeme muset cvicit, nebo cviceni a pak pleny muzou zustat. Ja jsem navrhla kombinaci a ona byla spokojena. Cviceni 2-3 denne a pleny tak nejak, jak to vyjde, s vedomim toho, ze haipa daipa pastelky proste jen na noc a do satku... do doby pred cca 2 tydny jsme jeli vyhradne novosklad, ale uz nejakou dobu s vkladackou, aspon ctvercovkou nebo pulkou ctvercovky. Pravda, my jsme hodne liny na casty prebalovani a prckovi to vubec nevadilo, takze se to bude muset zmenit :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CAMELLA: měl by tě odeslat pediatr.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    Hele a jak vlastně přijdete na to, že je třeba jít na rehabky? Samozřejmě u Trissie s Barčou je to jasné, ale jinak, když vše vypadá Ok? Používáme novosklad se svrchnaky skoro od narození, malé jsou 4mesice...
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    GUDRUN: Na rehabku jsem chodila s oběma holkama... když viděli látkovky, tak z toho nejdřív moc radost neměli - vysvětlovali mi, v čem všem to má skrytá úskalí.... Ale po rozbalení mi to schválili - používala jsem novosklad + GroVia. A nám to fungovalo super - ale má to úskalí, jak píše TRISSIE.

TRISSIE: Bylas rychlejší, tak tu druhou půlku už psát nebudu... :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GUDRUN: jo, měli jsme látkovky asi na 4 měsíce zakázané, protože se to sešlo s obdobím, kdy už malá potřebovala do kalhotkové pleny vkládací plenu a dohromady to bylo prostě moc. Bohužel v tomhle se nedá moc vyhrát - když potřebuješ vyšší savost, bude to objemnější, posouvá se tím těžiště a u dítěte, které má motorický problém, se ten problém bude zvětšovat a fixovat.

Můžeš experimentovat s častým přebalováním a novoskladem s klasickým čtvercem bez vkládačky, ale je otázka, zda bude proveditelné přebalovat dost často, nebo zda to vůbec pojme ten objem (u dítěte, které "neucvrkává", ale vypouští ve větších dávkách). A kombinovat s jednorázovkama na spaní.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: má 5,5kg a hodně útlý boky. U fyzio jsem byla včera, budeme zkoušet různé možnosti, mám tu i kalhotkové Baby Lucy, které mi přijdou dost drobné. Mě prostě jednorázovky smrdí :-/
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    byli jsme u fyzio s prckem, ani ne tri měsíce, a prý má kvůli látkovým plenám málo posílené břišní svaly. Setkala jste se s tím některá? Ukázala mi, co v látkovách neudělá a musela jsem uznat, že má pravdu. Tak ty haipa daipa pastelky zatím odložíme, než poporoste, ale ráda bych látkovky používala dál, jen bych měla najít nějaké dost kompatní řešení i za cenu dalšího nákupu. Máte pro mě nějaký tip? Díky!
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TABBY: Zkušnost nemám, líbí se mi ty Bubugau... mají ty natahovací nějakou podšívku? Trochu bych se bála o ten PUL, až to bude dítě rvát přes plínu...
    TABBY
    TABBY --- ---
    ANNNA: Jaké natahovací kalhotkovky můžeš doporučit? Svrchnaky mám natahovací PUL od Petit Lulu, ty by asi šly použít (abych nemusela kupovat longies).
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    TABBY: O natahovacích AIO taky nevím :/ Ale co natahovací kalhotkovky plus vlněné nebo fleecové longies (třeba tu https://www.fler.cz/zbozi/fleece-longies-s-pul-vel-92-tenke-petrolej-5289858 ) a má to rovnou jako pyžamové kalhoty?
    TABBY
    TABBY --- ---
    SARKUSA666: Potrebuju vse v jednom. Ve skolce umoznuji spani s plenou pouze v pripade, ze si ji dite umi samo nasadit. Takze to chci diteti co nejvic zjednodusit.
    SARKUSA666
    SARKUSA666 --- ---
    Natahovací AIO jsem ještě neviděla...Hodně maminek to řeší denní nebo noční kalhotkovou plenou (záleží na jak velké a učůrané dítko plenku chcete) Možností jsou i natahovací kalhotkové plenky (Bubugau, ByVeru) a na ně natahovací PUL nebo vlněné svrchní kalhotky. Nebo potom tréninkové kalhotky od KatyvBaby - jsou to takové PUL kalhotky, do kterých se pomocí patentků nacvakne savá vrstva (ekodecko.cz)
    TABBY
    TABBY --- ---
    Máte tip na noční plenu, která by byla AIO a natahovací? (Koukala jsem na Petit Lulu, a tam nic.) Potřebuji pro dítě na spaní do školky.
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    GUDRUN: To je fakt, legíny teda občas taky peru, ale ne tak často. Jsem teď zvědavá na svoje svetříčky do práce, těch pár černých mám.

Já mám docela drobné dítě a skládám stále novosklad, mám to v ruce a jsem líná se učit něco nového:)) zatím to funguje. Přidávám teď (pár týdnů) navíc tenčí plínku na osminy nebo froté žínku z Ikea, ta mi přijde velikostně a savostí super.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: vlastně mi šlo o to, jestli není něco na vychytání chlupů, jako vím, že se někdy dává do sušičky tenisák, tak jestli není podobný trik na chlupy
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ANTIHERO: nebo nenošíš moc černou :-) černý džíny to nechytají, ale treba legíny děsně.
    btw jak ctvercujes větší dítě, co už není na novosklad? na draka a osminy jako vkladacku?
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    CAMELLA:
    GUDRUN: Tak to mám štěstí nebo blbě vidím :) Taky používám prakticky jen čtverce, už teda rok a točím jich dost málo...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ANTIHERO: zatím používáme téměř výhradně čtverce, bude to jejich stavem, nejsou nové. Peru na 60C, takže teplotou to nebude.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ANTIHERO: mě to tedy čtverce taky delaj, peru sensitive denkmitem na 60.
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    GUDRUN: Tak se slizem zkušenost nemám, ale žádný konvenční ani eko (sonett) prášky mi tohle nikdy nedělaly. Plíny napřed máchám a pak peru na 60 s dalším mácháním navilc. Nemůže ten problém dělat třeba vyšší teplota?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GUDRUN: to chápu, já peru cca jednou za tři dny a buď dávám ten prázdný cyklus, nebo po latkovkach peru ručníky/povlečení/světle pradlo
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    CAMELLA: můžu zkusit jen máchání, 18minut, ale máchám látkovky kazdej den a máchat po tom ještě jednou celou pračku je takový neekologický :-/

ANTIHERO: plíny v prásku z kokosovýho mejdla a prací sody, svoje černý v slizu z jelena.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam