• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FOXOVAJako v bavlnce***
    Vse o latkovych plenkach
    - co jsou to latkovky, jak vlastne dite prebalovat do latkovych plenek,
    - odkazy na vyrobce, porovnani cen, druhu a typu....

Podelte se o vlastni zkusenosti a ptejte se co a jak je potreba, aby se mimnko citilo jako v bavlnce .....

!! BAZAREK na nastence !!
    - inzeraty davejte sem nebo do posty FOXOVA)

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs148.snc1/5488_122931406114_521371114_2989702_5395381_n.jpg
    rozbalit záhlaví
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    ANNNA: na utahování/couhajici plenu si davam bacha
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    ANNNA: právěže v místech jakoby nad patentkama body...
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KACHITA: Provlhlé plošně, nebo podle lemů? Pokud podle lemů, čekala bych provlhání podle čouhající pleny (v tom případě lépe těsnit při přebalování) nebo body zalézajícího pod svrchňáky (v tom případě nejdřív zkusit větší body).
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    ANNNA: já je o víkendu právě vezu sestřenici :)
    "Sedí" Unuo a Bamboolik.. ale viz můj dotaz níže.. provlhají body... :(
    Zkoušela jsem Breberky a ty mu moc nesedly.. Imse Vimse veliké, ty byly úžasné ve Small verzi..
    Takže teď jsem ve fázi, že látkuju půl na půl :(
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    Když už jsme u těch svrchňáků, tak stává se vám, že má dítě provlhlé body? syn má necelých 17m a stává se mi to velice často a je to pro mě dost obtěžující a i už chci prodávat výbavu :( Používám unuo kalhotky, protože jako jedny z mála sedí (je hubený). Bamboolik provlhá ještě víc. Prebalovala jsem relativně často (kalhotovky nebo SIO kolikrát byly jen málo počůrané)...
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KACHITA: Chm...zajímavé. Já díry pozorovala jenom při tom zmenšení na minimum, to jsem nedokázala zapnout dobře. Jinak se vždycky přizpůsobí...

No tak kdyby ses jich chtěla zbavit... ;)

Jaký svrchňáky sedí u vás?
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    ANNNA: právěže byly kupované nové a používané úplně minimálně (max třeba 3x prané) - protože neseděly..
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KACHITA: Jo, s fleesem. Zajímavé. Různé jiné svrchňáky vždycky chvíli těsní, pak těsnit přestanou, jak se mění proporce bříško/stehna. Jen PL se zatím přizpůsobily vždycky... Nj. Tak jsou to zázračné univerzální svrčhnáky jenom pro naše děti ;)

Nemáš je z druhé ruky? Jedny, které mám ještě po prvním dítěti, jsou už hodně vytahaný...
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    ANNNA: a máš s fleesem okolo nozicek? já ať utahuju, jak utahuju, vždy tam je díra, jakoby tam žádné gumy nebyly :(
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Já si tu dovolím zapět chválu na PetitLulu svrchňáky. Fakt jsou nejlepší. Na třeťátko se mi sešla pestrá sbírka plínek, a žádné jiné se jim prostě nevyrovnají - hlavně co se týče přizpůsobivosti. S jinými svrchňáky tu čaruju, abych našla plínu, která sedí přesně správně pod ně. Do PL můžu narvat cokoliv. Netlačí. Sucháče neškrábou. Neprotékají. Miluju je ;)

S výjimkou váhového rozpětí cca 5-7 kilo, když dítě vytloustlo z novorozeneckých a než dorostlo do Mkového nastavení svrchňáků. To zmenšení o dvě patentky už je prostě moc.
    LD_DRTH
    LD_DRTH --- ---
    SARKUSA666: ano mám klasické čtvercové plenky, separačni vlozky pouzivam jedborazove, ten norozenecky sklad mi na maleho uz nesel nasadit, zkusím sklady co radite, díky za radu
    SARKUSA666
    SARKUSA666 --- ---
    Pokud používáte pouze čtvercové pleny, tak tento sklad není vhodný na řídkou stoličku - spíše zkuste sklady jako novorozenecký, na draka nebo možná i JO fold - sklady, u kterých je plenka uvázaná okolo celého bříška a zahnutá okolo nožiček, aby právě se zamezilo protečení....A ještě bych k tomu tedy dovnitř přidala separační plenku (pratelnou flísovou nebo jednorázovou rozložitelnou celulozovou)- ta pomůže také zachytit stoličku (ekodecko.cz)
    LD_DRTH
    LD_DRTH --- ---
    Můžu vás poprosit o radu? Malý má 7mes už leze, a poslední týden má řídký kadění kvůli zubům, vždy to proleze na svrchnaky, takže ani ne po 13te dávám jednorazovky protože mám svrchnaky vlhké. Používám sklad na osminky https://latkovepleny.cz/skladani-plenek/klasicke-plenky-pro-batolata/ poraďte jaký sklad se vám osvědčil. Diky
    JONKA
    JONKA --- ---
    GUDRUN: já teď pětiměsíčnímu na domácí pobyt na zemi dávám jenom dlouhou vkládačku a starší typ PL svrchňáků, které mi přijdou takové tenoučké, a to ho neomezuje skoro vůbec. ale jedu částečně bezplenkovku, takže moc nečekám, že se pokadí (nyx prosím neposlouchá), to by takhle byla docela spoušť.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    TABBY: v ty dobe se propagovalo spani na brise, to baliky plen asi tolik nevadily?
    KAI
    KAI --- ---
    TABBY: si presne taky rikam..
    KAI
    KAI --- ---
    TRISSIE: NIENNA: diky diky, no ono uz na pohled je docela zrejmy, ze to mozna diteti ani neni pohodlny, takto lezet. Ale chtela bych s druhym pripadnym potomkem latkovat naopak vic jak s prvnim, tak to snad nejak vychytame a bude to ok. Chtela jsem prave poridit spis vic novoskych kalhotovek nez se motat se ctvercama, ale ty jsou objemnejsi, ze
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TRISSIE: nyx kouzlo funguje, asi tak dvacet minut poté, co jsem napsala, že se malá jeste nepretaci, se přetočila ;))
    TABBY
    TABBY --- ---
    NIENNA: Hele, a co ty generace před vynálezem jednorázovek? Měli na to nějaké vychytávky?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CAMELLA: ne každé dítě má problém! většina ho nemá :-)
    akorát prostě u těch, co ho mají, je vhodné vytvořit jim optimální podmínky pro to, aby se ho dokázaly zbavit co nejrychleji. A holt on ten lidský psychomotorický vývoj je něco, co se vyvinulo v době, kdy lidi byly chlupatí a čůrali pod sebe :-)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    KAI: Pro fyzio nevím, ale pro vývoj určitě...
    Je to velký balík na zadečku.. mění tím celé rozložení váhy, zapojování svalů... a tak... Navíc bývá velký balík mezi nožkama, což je dává od sebe - super pro tvorbu stříšky u kyčlí, blbé pro pohybový vývoj...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    No, dneska jdeme na očkování, tak uvidíme. Malá se ještě nepřetaci, ale už ji chybí jen trocha a nohy si zvedá až skoro do pusy, tak snad břišáky v klidu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam