• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: nemusíš ani rozkládat, ale s každým výběrem je stěhovat mezi nimi, ale proč když jinde to jde i bez toho?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    komentar z nize odkazovaneho clanku...

mohu si zalozit 4ucty eMax+ a penize rovnomerne rozlozit a mam 4 prevody zdarma mesicne z techto uctu.

je to sice jasne ale dokud jsem to necetl tak me to netrklo
    NELDE
    NELDE --- ---
    TANTRICK: U mně by to dělalo tak 10 tisíc krát 1,5% ročně, tedy 150,- Při 200 000 klientech je to až 30M.
    Asi je hlavní rozdíl v tom, že zjistili, že eMax s kartou je pro ně ztrátový (lidi místo dávání rezerv na eMax tam dávají všechno). Nejprve zkrouhli kartu zdarma a potom vlastně i počet výběrů.
    Další rozdíl je v tom, že na Plusu mohou půjčovat peníze na delší období. Normální emax je stavěný na overnightu ČNB, který je ale hodně dole. Při velkém objemu peněz na spořícím účtu už to bylo velké riziko, že ty peníze nevydělají.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    TANTRICK: imho jediný důvod budou přesouvači. když byl eMax nejvýhodnější tak to hodně lidí mělo takhle: výplata na eMax a z něj sem tam převod na mKonto podle placení běžných výdajů občas i platba kartou přímo z eMaxu. Banka tedy mohla s penězi na eMaxu relativně v pohodě počítat. Pak však eMax ztratil a četnost přesunů jinam vyvolala nutnost eMaxu plus kde je počet přesunů bez poplatku omezen a nelze mít ani kartu ani plánovat přesuny v budoucnu :-(
    VANEK
    VANEK --- ---
    KOKES: Jako kterým, resp. čím?
    TANTRICK
    TANTRICK --- ---
    Je pro mBank opravdu rozdíl v objemu peněz držených na spořících účtech, když se zavede 1 měsíční termíňák se zpoplatněním dalších výběrů oproti normálnímu eMax?
    KOKES
    KOKES --- ---
    WITTGENSTEIN: já bych se přikláněl spíš argumentům v diskuzi pod článkem.Možná také z důvodu, že spořící účet nevyužívám.
    ATAN
    ATAN --- ---
    BUNDA: Diky, uz jsem jim poslal email.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ATAN: viz tohle vlákno z mFóra je to tam podrobně a mockrát Paypal - platba v cizí měně a její zaúčtování
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    BUNDA: Tohle platilo, platí a platit bude vždy. Lidi víc věří příběhům než faktům.
    ATAN
    ATAN --- ---
    BUNDA: mohl bys mi prosim trochu priblizit, jak je v tom nejlepe presvedcit?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ATAN: ano conversion options, ale musíš přesvědčit technickou podporu PP, aby ti to u mBank karty zpřístupnila. U karet jiných českých bank je to tam automaticky.
    ATAN
    ATAN --- ---
    BUNDA: "pokud nemáš zvolen převod Paypalem (defaultně u mBank nemáš)". To se dela jak? To se nejak nastavuje u PayPalu?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    WITTGENSTEIN: má tam i pár nepřesností, ale pod tohle protože v dnešní době rozhodují spíše pocity a příběhy než fakta bych se podepsal.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    mBank - smutný konec jedné pohádky
    Prouza to vystihl moc pěkně.
    TOSHIRO
    TOSHIRO --- ---
    BUNDA: Díky za upřesnění, blbě jsem se vyjádřil, kdo na tom a jak vydělá. Každopádně to hlavní co jsem psal je, že pro klienta jde o odstranění dvojí konverze měny, pokud člověk platí přes paypal jinou měnu než EUR.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    BUNDA: ještě bych doplnil, že v případě převodem PP vidíš hned reálnou blokaci v IB. V případě kurzu Visa-mBank je blokace bez těch 2% a kurzem Visa takže ti nesedí ani s kurzovním lístkem mBank. Až po zaúčtování vidíš reálnou částku (vyšší).
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    TOSHIRO: pokud nemáš zvolen převod Paypalem (defaultně u mBank nemáš) tak na konverzi vydělá Visa (nikoli Paypal) a mBank v případě jiné měny se navíc šábnou o ty dvě procenta.
    ADAMM: občas při nákupu v dolarech sem si dělal porovnání a většinou to vyšlo lépe přes PP.
    TOSHIRO
    TOSHIRO --- ---
    ADAMM: K paypalu. Tam je problém v tom, že karta není rozpoznávána jako vedena v měně CZK. Tedy jí paypal defaultně bere jako v EUR. Pokud platí člověk například v dolarech, tak paypal strhne z karty eura a nechá si zaplatit transakci USD > EUR. mBank poté strhne z účtu koruny a nechá si zaplatit transakci EUR > CZK.

Lze s Paypalem vykomunikovat převod karty pod měnu CZK a tím člověk ušetří jednu konverzi (nevýhodný kurz + poplatek).

Vím, že se to řešilo na Hofylandu, že je problém v Paypalu, každopádně je to vcelku velká nevýhoda karet mBank pokud chce člověk používat paypal, na každé transkaci se prodělává řádově několik procent částky. Zjistit si v čem je problém a přenastavit si to není úplně jednoduché většina lidí o tom ani netuší. Kdyby zvládla mBank identifikovat defultně své karty u paypalu vedené ve správné měně, určite by to bylo zajímavé zlepšení.
    NYX
    NYX --- ---
    ADAMM: vemes to za ten prouzek nahore a pretahnes na obdelnicek "zahlavi" vlevo :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam