• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    KAREN
    KAREN --- ---
    mozna mi to mysli pomalejs, ale jak je mozny, ze kdyz zadam plat. prikaz s datem splatnosti 12. 8., tak ma ted este status "cekajici", "Plánované datum transakce 12-08-2009" a ta castka neni blokla?
    myslela sem, ze to odejde 2 dny predem, aby to 12. lezelo na inkriminovanym uctu... nebo to probehne nejak expres?;) (platba faktury za telefon)
    NELDE
    NELDE --- ---
    Právě mi bankomat Citi odmítl vydat více než 10 tisíc. Na účtě je více (to jsem právě kontroloval). Nějaké pravidlo specifické pro tuhle banku? Nebo byl vybraný? Nechápu ale pokud bankomat odmítne vydat dostačné množství na jeden výběr, proč bych měl za takový výběr platit plný poplatek!
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Víš na co mi budou 2 koruny. Nicméně pokud ta reklamace uspíší řešení, tak ji podej.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    mám teď dovolenou, tak se omlouvám, jestli budu reagovat se zpožděním...

NELDE: po pravdě řečeno - maximum, co mohu udělat, je ve středu zadat reklamaci a cca do měsíce dostaneš ty dvě koruny. pokud ti jde o princip, já to chápu, ale reálná možnost s tím něco udělat v horizontu kratším než půl roku imho není. ale po mém upozornění (už před časem) se tím zabývá vedoucí oddělení financí (a účetnictví) - imho jediný člověk, který má dostatečné páky to nějak ovlivnit.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Ne no. Ale doporucuju pri hrani si s paypalem poradne cist co tam pisou;)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    YBUKO: Tech 50 korun ti vratej, neboj. Na vypisu mas neco jako

PLATBA KARTOU
    1234PAYPAL--*EXPUSE/9911991100

-50,00 CZK

Tak to 1234 je ten PayPal code
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: jinak mozna doporucuju co nejdriv prezvykat a vystavit ten kvartalni report bre bank, nez zacnou lidi panikarit, ze krachujete (jako mi rodice treba) :)
    http://www.brebank.pl/en/bre_bank_news/News/?id=14542
    POLINA
    POLINA --- ---
    prosím, jak nastavim smsky ,které mi oznámí, že mi přišly platby? Já to nastavené mám, ale ptá se kolega a já to nemůžu najít.
    MARC
    MARC --- ---
    NELDE: :) Podle podobneho principu se delaji exekuce na majetku za dluh bance par korun. Ja bych po podobne zkusenosti tam proste nechaval par korun a neztracel s tim cas (=penize)..
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Mám bilanční účet. Po jeho zavedení jsem samozřejmě peníze ze všech Maxů převedl na bilanční účet. Protože shodou okolností jsem ho měl zaveden ke konci měsíce, byly ty převody udělány na konci měsíce. V době, kdy tam byly připsány a zúčtovány budoucí úroky. Chápu, že díky vyzvednutí peněz dříve, mi jejich část strhly (i když je to kravina to takhle dělat). Že to udělali další měsíc bych ještě chápal. Proč mi ale dávají penalizaci za nedovolený debet, který jsem nezpůsobil? Resp. konal jsem v dobré míře, že ty úroky jsou správně spočítané? Zejména, když na ostatních účtech mám peněz mnohem více. Mimochodem to stržení úroků je do jisté míry protiprávní, protože jsem s ním nesouhlasil.
    Nejedná se mi o ty peníze (dohromady to dělá méně než dvě koruny) ale o ten princip.

A jinak spořící účet je spořící účet, tam není běžné nechávat pár korun pro strýčka Příhodu.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    asi mas pravdu ale jsi nejake promile uzivatelu co proste musi ten ucet drancovat s kazdou objevenou korunou... proste tam mel porad kilo a hotovo ;-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    A to nepočítám, že jste mi úroky z debetu už jednou naúčtovali!

01-07-200930-06-2009

ÚROKY - PŘIPSÁNÍ NA VRUBZÚČT. ÚROČ. DEBETU30-06-2009

-1,35 CZK

NELDE
    NELDE --- ---
    P.S. Mám těch 0,05 uhradit nebo to budete nějak řešit?
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: ty úroky ve všední den mně fakt ničí. Nově se mi na Plusu objevila položka -0,05 s popisem "ZÚČTOVÁNÍ ÚROKŮ". Nějak nechápu, resp. si připadám jak v Kafkově románu. Tady je historie:
    Na konci května to připsalo úroky dříve a já je vyzvednul. Ergo jsem neměl nárok na úroky za celý květen a na na konci června jste mi 87,08 strhli (bez varování, či potvrzení). Tak jsem je 2/7 poslal na PLUS, abych neměl na účtě zápor. Jestli se dobře domnívám, tak těhle 0,05 je sankční úrok z těch 87,08? Tys mě ale upozorňoval, že by žádný sankční úrok neměl nastat?
    Tenhle chaos je jenom důsledek neschopnosti počítat úroky na konci měsíce, který přijde na víkend.
    VIDA
    VIDA --- ---
    NELDE: Pravda, v předchozích týdnech jsem zrušila kartu, trvalé příkazy a všechna inkasa a KOC256: obsluhovala mě bystrá pracovnice.

Ale nijak se mi po KB nestýská.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    VIDOCQ:
    me taky u CS :)
    VIDOCQ
    VIDOCQ --- ---
    KOC256: jo s těma výběrama se mi stalo úplně to samé akorát že u ČS :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    VIDA:
    nejprve ze mam na uctu velkou hotovost at si ji vyberu (nevim proc mi to nechteli prevest). tak jsem to vybral (10minut). pak mi rekla ze se blbe podivala a najednou jsem se octl v minuse (tak jsem tam zase musel jit neco vlozit). pak mela problem se zrusenim karty kterou mi dali na zkousku na rok zadarmo a byla jiz X let prosla (a bral jsem ji za zrusenou), takze nevedela jak to resit jestli jako ztratu nebo proste ji jen odepsat... Pak nez zrusila vsechny "vymozenosti" jako kontokorent, zasilani vypisu a nevim co jeste...

Bud byla ta pani extremne nesikovna nebo nova ale proste bylo to trapeni na dobrou hodinu.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    co se týká hypotéky, u mB asi nic jako 90-100% neexistuje, co? :))
    NELDE
    NELDE --- ---
    VIDA: Ono to asi bude záležet na vyúžívaných službách. Doporučuji zrušit prvně karty trvalé příkazy a po měsíci zbytek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam