• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    BONGO
    BONGO --- ---
    chci k mBance, uz mam KB dost..a mozna se zeptam na neco uz x-krat receneho, ale projizdel jsem to tady nekolik mesicu zpatky a na vsechny otazky jsem odpoved nenasel, tak snad to nebude uplne OT..planuju si zalozit mKonto jako bezny smrtelnik (=fyzicka osoba)..dotazy:
    -jake jsou poplatky v nenulove vysi,ktere nejcasteji platite? vsim jsem si poplatku za 4.vyber v mesici 35 Kč, jake jsou dalsi takove, na ktere nekdy dojde?
    -jak daleko je mozno jit v historii plateb pres internetbanking (a vytvorit si elektronicky vypis)? u KB to je myslim max rok zpatky, coz me dost prekvapilo, je to tady lepsi?
    -je nejake omezeni, na ktere bych pri beznem pouzivani (tzn. i placeni v zahranici, PayPal apod.) mohl narazit? vypozoroval jsem, ze nelze zadat trvaly prikaz s rocni periodicitou a pak ze nelze zadavat zahranicni platby (doufam, ze chapu spravne, ze jde o klasicky prevod penez na zahranicni bankovni ustav)..jeste neco?

diky za odpoved
    NELDE
    NELDE --- ---
    JAYME: Já osobně byl překvapen cenou bytu na odhadu. Otázka je, jak moc podhodnocuješ. Nicméně bych na tvém místě ve stávající bance požádal (cca dva měsíce před koncem fixace) o "bankovní informaci" - jak je možné udělat předčasnou splátku. Když nic, tak banka bude vědět, že máš úmysl utéci a může ti nabídnout lepší podmínky. Dále bych změnil fixaci na kratší - 10% by mohlo být splatitelné za rok nebo za dva (při současném růstu ceny nemovitostí). A pokud přemýšlíš o refinancování, tak se spoj s nějakým odhadcem, jestli by ti neudělal odhad, kolik to tak bude. Bez papíru ti to stejně žádná bank nevezme. Případně se ho zeptej, jestli ten odhad bude na více než příslušná částka. Odhad by měl být max. pár měsíců starý.
    Anebo si holt těch 10% někde půjč. Nemůžeš třeba vypovědět stavební spoření?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    JAYME: ale pokud se dostanes klidne i uplne presne na 50% (pokud to vidis na neco kolem nebo mirne pod 60%), tak mozna stoji za uvahu sebrat nekde tech 10% a pak do toho jit...
    JAYME
    JAYME --- ---
    ADAMM: to jsem chtel vedet - esli je to systemovy anonymni narizeni shora, nebo se nekdo obtezuje posuzovat individualne (a tim padem ma smysl zkouset presvedcovat, ze zrovna ja jsem bezrizikovej). diky.
    JAYME
    JAYME --- ---
    NELDE: odhadni cena je zatim jenom muj odhad, ziskanej sledovanim cen podobnejch bytu. samozrejme, svuj odhad podhodnocuju, je mi jasny, ze ceny bytu na netu jsou silne nadsazeny a odhad bude silne podsazenej. fixace mi konci az za 4 mesice, takze teprve zacinam resit. kazdopadne asi nema smysl delat si odhad do foroty, kdyz nevim, jestli mi ho pak banka uzna.

a za zeptani neco dam - to, ze mi to zamitnou a budu naveky zamitnutej :) aspon v tomhle smeru me vsichni desej - ze zamitnuti od banky je neco jako nadprirozeny prokleti, ktery se neda odvolat.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    JAYME: bohužel. výjimky jsou velmi velmi málo časté. není to náš výmysl, ale nařízení shora.
    NELDE
    NELDE --- ---
    JAYME: Oficiálně na stránkách mají sazby pro větší LTV, ale pokud vím, tak je zamítají. Nicméně za zeptání nic nedáš.
    Píšeš 60%. Jak čerstvý je ten odhad? Pokud je starší - což obvykle bývá při refinancování, tak ten byt může mít větší cenu a budeš pod 50%. Nám za pět let vzrostla odhadní cena na skoro dvojnásobek kupní.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    JAYME: cokoliv nestandardního je v mBank problém. Takže asi tak.
    JAYME
    JAYME --- ---
    repast

JAYME --- --- 8:43:17 22.9.2009
    označitodkaz
    a ja mam dotaz z jineho soudku - je tady nekdo, kdo pracuje v mbank (a vi neco o fungovani, tj nedela tam recepcni nebo ajtaka)? mam pocit, ze se tu nekdo takovej erudovanej ochomejtal. potreboval bych se zeptat - na strankach pisou, ze delaj refinancovani jen od 50% hodnoty nemovitosti. ja na to nedosahuju, potrebuju refinancovat cca 60%. delaj v tomhle ohledu casto vyjimky? jinak bonitni jsem, historie splaceni bez poskvrnky, nemovitost myslim kvalitni - po kompletni rekonstrukci, ne panelak, ne za prahou.. berou tyhle faktory v uvahu? nebo se fakt jede jenom podle tech procent?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    K těm zahraničním převodům - teď to bude zkoušet sestra, ale můžete se podívat na zkušenosti některých lidí z mFóra (dalich = Dalibor Chvátal, šéfredaktor Měšec.cz), potvrzují, že to funguje: http://www.mbank.cz/forum/read.html?f=1&i=123074&t=123074&p=4
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    GOR: a máš to i v IB pod "Datum minimální splátky"
    NELDE
    NELDE --- ---
    GOR: Ano. Měl bys to mít na výpisu do kdy je třeba to splatit. Osobně doporučuji pár dní předem, abys měl jistotu, že ti nějaké úroky nedají.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    GOR: ano.
    GOR
    GOR --- ---
    Jen pro jistotu dotaz, jestli spravne chapu. Mam u kreditky konec zuctovaciho obdobi 17. v mesici. Znamena to, ze dluh vytvoreny od 17. minuleho mesice do 17. soucasneho mesice musim pro zachovani bezurocnosti splatit do 24 dnu od 17. soucasneho mesice?
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Petrem Frolíkem. BTW Tomáš Vokroj mi právě potvrdil, že to jinak zatím nejde.
    Ale díky za snahu.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ADAMM: Dík
    Takže si asi udelam vejlet do Hradce at se snazej
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PISTA1: http://www.mbank.cz/pruvodce/dokumenty/#tabs=1 - tam jsou změnové formuláře - buď úředně potvrzené korespondenčně nebo osobně na kterémkoliv obchodním místě.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: petrem?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Jen se chci zeptat.
    Kdyz sem se ozenil, mam tedy novou obcanku a trvaly bydliste. Co vsecno musim nahlasit a kde? Dik
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Nicméně se mu zkusím ozvat - žádost o zrušení jsem ještě nepodal (měli až od deseti, tak jsem to nechal na večer).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam