• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    NELDE
    NELDE --- ---
    CAIDEL: Tak nějak. Je to něco jako předčasná splátka, kterou můžeš kdykoli vzít zpět (během 5 minut). Tedy tam máš všechny přebytečné peníze. Dokonce existuje noční automatický přesun mezi normálním a běžným účtem, který ti nechává na běžném účtě jen definované minimum.
    Nesplácíš rychleji, ale méně. Pokud ve splátce máš 6k splátka základu a 6k splátku úroků, tak platíš jen 9k (pokud máš 50% půjčky na bilančním účtě). Můžeš si půjčit od příbuzných a dát jim část ušetřených úroků (více než jim dají jinde). Je to skvělé pokud jsi schopen splácet více, ale nechce se ti k tomu zavázat. Máš to místo šetření na předčasnou splátku jinde. A navíc, když potřebuješ někde investovat, tak na to můžeš klidně sáhnout.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    KOC256: Hypoteční záležitost. Myslím, že by to měl být speciální účet, na kterém když máš uložené peníze, tak se ti virtuálně odečítají od výše tvé hypotéky a úroky platíš jen z rozdílu.

(takže když máš hypotéku 1 mega a na kontě 0,5 mil., platíš úroky jen z půl milionu a splácíš tak rychleji. Poměrně mocná zbraň mBank, řekl bych.)

(pokud se v něčem pletu, tak mě opravte, sám hypotéku u mBank nemá, ale tohle jsem někde kdysi nastudoval :))
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    co je bilanční účet ? :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: U mně to bylo něco přes 100. Jenom tím, že jsem převedl příchozí a odchozí transakce do mBank, jsem ušetřil kolem 50 měsíčně plus dalších asi 100 vydělal tím, že jsem měl větší zůstatek na eMaxu (aktuálně mám zůstatek na bilančním účtě).
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    KOC256: U spořky myslím tak kolem kilča dvou?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BTW...

kolik stoji pro normalniho cloveka taklovy prumerny mesic u CS, KB, RAIFKY, ... ?
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Já za celou dobu platil jen jednou, za 4. výběr z bankomatu.

Takže vzato kolem a kolem, jsem za srovnatelné období u např. ČSpořky o pár tisíc v plusu.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BONGO:
    já zatím neplatil nikdy ale občas to je na pováženou když si hodně peněz převedu na eMax+ a už mám jeden převod zdarma pryč. Ale zatím jsem všechno dokázal vyřešit.
    trochu tě to nutí přemýšlet a plánovat ale za ty ušetřené peníze u jiných bank to stojí.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    BONGO: VISA není problém, ale občas je problém VISA od mBank :-( Pro konkrétní případy nejlépe na mFórum.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BONGO: Slyšel jsem, že v některých zemích je MC rozšířenější a v některých VISA. Osobně jsem neměl problém. Nicméně to pro někoho může být negativum.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BONGO: Například jsem platil za druhý výběr z eMax Plusu. A úroky z kreditky, protože se mi sešla platba s jinou a nebylo dost peněz na běžném.
    BONGO
    BONGO --- ---
    NELDE: muzes plz uvest priklad chyby, kdy pak platis? a znamena VISA nejaky handicap oproti MasterCard? kazdopadne dik za odpoved..
    NELDE
    NELDE --- ---
    BONGO:
    1) U mně nejsou žádné časté poplatky. Jen když udělám chybu.
    2) Vidím celou svoji historii - cca 20 měsíců. Více to skoro nejde (mBank tu tak dlouho není).
    3) Witt narazil na problém, že mu v jednom US eshopu nechtěli akceptovat kartu.

Nedostatky:
    - mBank neumí kontokorent a není možné zahraniční platby přijímat nebo odesílat.
    - vydává jen VISA
    - mBank nemá dceřinné firmy na další "služby" - stavební spořitelnu, penzijní fond, leasingovku, spotřebitelské úvěry, faktoring, pojišťovnu, atd.
    BONGO
    BONGO --- ---
    chci k mBance, uz mam KB dost..a mozna se zeptam na neco uz x-krat receneho, ale projizdel jsem to tady nekolik mesicu zpatky a na vsechny otazky jsem odpoved nenasel, tak snad to nebude uplne OT..planuju si zalozit mKonto jako bezny smrtelnik (=fyzicka osoba)..dotazy:
    -jake jsou poplatky v nenulove vysi,ktere nejcasteji platite? vsim jsem si poplatku za 4.vyber v mesici 35 Kč, jake jsou dalsi takove, na ktere nekdy dojde?
    -jak daleko je mozno jit v historii plateb pres internetbanking (a vytvorit si elektronicky vypis)? u KB to je myslim max rok zpatky, coz me dost prekvapilo, je to tady lepsi?
    -je nejake omezeni, na ktere bych pri beznem pouzivani (tzn. i placeni v zahranici, PayPal apod.) mohl narazit? vypozoroval jsem, ze nelze zadat trvaly prikaz s rocni periodicitou a pak ze nelze zadavat zahranicni platby (doufam, ze chapu spravne, ze jde o klasicky prevod penez na zahranicni bankovni ustav)..jeste neco?

diky za odpoved
    NELDE
    NELDE --- ---
    JAYME: Já osobně byl překvapen cenou bytu na odhadu. Otázka je, jak moc podhodnocuješ. Nicméně bych na tvém místě ve stávající bance požádal (cca dva měsíce před koncem fixace) o "bankovní informaci" - jak je možné udělat předčasnou splátku. Když nic, tak banka bude vědět, že máš úmysl utéci a může ti nabídnout lepší podmínky. Dále bych změnil fixaci na kratší - 10% by mohlo být splatitelné za rok nebo za dva (při současném růstu ceny nemovitostí). A pokud přemýšlíš o refinancování, tak se spoj s nějakým odhadcem, jestli by ti neudělal odhad, kolik to tak bude. Bez papíru ti to stejně žádná bank nevezme. Případně se ho zeptej, jestli ten odhad bude na více než příslušná částka. Odhad by měl být max. pár měsíců starý.
    Anebo si holt těch 10% někde půjč. Nemůžeš třeba vypovědět stavební spoření?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    JAYME: ale pokud se dostanes klidne i uplne presne na 50% (pokud to vidis na neco kolem nebo mirne pod 60%), tak mozna stoji za uvahu sebrat nekde tech 10% a pak do toho jit...
    JAYME
    JAYME --- ---
    ADAMM: to jsem chtel vedet - esli je to systemovy anonymni narizeni shora, nebo se nekdo obtezuje posuzovat individualne (a tim padem ma smysl zkouset presvedcovat, ze zrovna ja jsem bezrizikovej). diky.
    JAYME
    JAYME --- ---
    NELDE: odhadni cena je zatim jenom muj odhad, ziskanej sledovanim cen podobnejch bytu. samozrejme, svuj odhad podhodnocuju, je mi jasny, ze ceny bytu na netu jsou silne nadsazeny a odhad bude silne podsazenej. fixace mi konci az za 4 mesice, takze teprve zacinam resit. kazdopadne asi nema smysl delat si odhad do foroty, kdyz nevim, jestli mi ho pak banka uzna.

a za zeptani neco dam - to, ze mi to zamitnou a budu naveky zamitnutej :) aspon v tomhle smeru me vsichni desej - ze zamitnuti od banky je neco jako nadprirozeny prokleti, ktery se neda odvolat.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    JAYME: bohužel. výjimky jsou velmi velmi málo časté. není to náš výmysl, ale nařízení shora.
    NELDE
    NELDE --- ---
    JAYME: Oficiálně na stránkách mají sazby pro větší LTV, ale pokud vím, tak je zamítají. Nicméně za zeptání nic nedáš.
    Píšeš 60%. Jak čerstvý je ten odhad? Pokud je starší - což obvykle bývá při refinancování, tak ten byt může mít větší cenu a budeš pod 50%. Nám za pět let vzrostla odhadní cena na skoro dvojnásobek kupní.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    JAYME: cokoliv nestandardního je v mBank problém. Takže asi tak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam