• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    NELDE
    NELDE --- ---
    BIGZ: A aktivuješ ji jako platební nebo jako kreditní? Na té stránce jsou dvě tlačítka - první z nich je pro kreditní.
    BIGZ
    BIGZ --- ---
    Po blokaci karet jsem si nechal vystavit novou kartu. Dnes mi prisla, ted zkousim v netbankingu aktivovat a halsi to "Nespravy typ karty". Cislo jsem zkousel zadat 3x

Co s tim? Volat na mLinku?
    GOR
    GOR --- ---
    BUNDA: Ahaaa. Takze kdyby vam v Pze Novych Butovicih tvrdili, ze neCSOB nelze, neverte jim, muze za to moje ryba :-)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    GOR: ne z mKreditky nelze.
    GOR
    GOR --- ---
    ADAMM: Kdyz uz je rec o Cash Back, jde udelat CB z kreditky? Ja to zkousel v Albert HM 2699 a ho*no...
    NELDE
    NELDE --- ---
    CASTER: Protože máš jeden PIN. Pokud si ho změníš internetem, tak nebude vidět na kartě, pokud ho změníš na kartě, nebude vidět on-line. Jedině, že bys ho změnil v on-line bankomatu (a mBank nemá žádný bankomat).
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ALESH: tak hodí se jako záložní karta a pro občasný výběr zdarma v jakémkoliv bankomatu. Na běžné placení kreditku od jiné banky a splácet ji v bezúročném období.
    KAREN
    KAREN --- ---
    NELDE: aha, to jsem nevedela
    CASTER
    CASTER --- ---
    NELDE: tak bych cekal ze prouzek se bude overovat online a chip offline, ale proc chip online?
    NELDE
    NELDE --- ---
    KAREN: Ne nutně - můžeš si pořídit kreditku bez účtu.
    Ad chip - ověřování PIN přes linku je asi nutné, dokud existují kombinované karty a terminály. Třeba v US mi chip vůbec nebrali - rovnou proužek.
    KAREN
    KAREN --- ---
    ALESH: hmm to asi jo, pac budes muset platit poplatky ty druhy bance tak jako tak;/
    ALESH
    ALESH --- ---
    CASTER: nojo, ale kdyz si poridim kartu od jine banky, tak ji muzu prouzivat i v cr a tim padem je mi mbank na nic :/
    CASTER
    CASTER --- ---
    BUNDA: coze, ani s chipem se pin neoveruje v chipu? na co to teda je? myslel sem ze to je hlavni duvod proc mit chip - pin necestuje pryc... ale mas pravdu ted uz mi dava smysl, proc se da i u chipovky menit pin po netu :/

kvuli te spolehlivosti bych se opravdu bal vyrazit nekam jen s mbank kartou, navic jinde je k tomu i cestovni pojisteni...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ALESH: výběr z bankomatu se vyplatí v případě malých částek, ale placení u obchodníků a zvlášť mimo eurozónu jednoznačně jinou kartou. A spolehlivost karet mBank je na mFóru i jinde často diskutovaná. Problém je asi v online ověření pinu s čímž zahraniční terminály jaksi nepočítají :-( Tohle zmizí až bude pin přímo v chipu, ale kdy to mBank zavede kdo ví.
    ALESH
    ALESH --- ---
    Ac jsem jinak s mbankou spokojen, premyslim, ze si na cesty poridim jinou kartu jine banky. Casto cestuju a vybirani penez z bankomatu je dost nevyhodne... oproti kamaradovi s KB jsem na vyberu v zaharanici (celkem cca 15000) prodelal nekolik stovek.

A to nemluvim o tom, ze mi v cca 30%kartu odmitli vubec vzit. (bankomaty v asii,nekolik obchodu v londyne...automat na listky na letisti v NY) (mam starou kartu s delfinem, je mozne ze s tou novou to bude lepsi)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: zálohy neexistují.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: 100 už zní mnohem líp :-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    Našel jsem na stránkách http://www.mbank.cz/osobni/mkonto/#tabs=1
    Práci s internetovým bankovnictvím vám usnadní možnost definovat až 100 předdefinovaných příjemců plateb.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Starší příspěvky bývají v archivu - klikni na Zálohy. Ale fakt je, že jsem to nikde jinde neviděl.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    BUNDA: nedofiltroval sem se. Ale třeba to tu ADAMM ještě upřesní.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: fakt? V tom případě brzo narazím na limit a mbank bude mít další mínus.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam