POPEYE: účet mám už skoro dva roky. Za tu dobu jsem platli jen poplatky z vlastní blbosti. Jednou jsem vyzvedával z Emax plusu podruhé (přehlédl jsem, že úrojky byly připsané předčasně) a podruhé jsem prošvihl termín splatnosti kreditky (resp. se mi sešly platby, takže na kreditku nezbylo). Háček není žádný, jen je omezení, že některé služby zatím nejdou vůbec - jak píše ADAMM, není možnost vkladu na pobočce, nejsou zahraniční platby, není věrnostní program u karet, není kontokorent, nejsou další produkty jako penzijní, stavební, pojištění, leasing, atd. Nemá vlastní bankomat.
Na tři výběry mám jeden trik - žena má také účet a jsme všeobecní disponenti navzájem (karty k obou účtům), ergo máme dohromady 6 výběrů. Převody mezi účty mbank jsou okamžité, takže když to hodím na její, tak to mohu ihned vybrat.
Vklad na pobočce má většina bank zpoplatněných, takže ta varianta přes poštu není až tak špatná. Doufám, že se rozjedou ty vkladomaty. Místo kontokorentu je lepší kreditka (je i bez poplatků). Jediné, co fakt vadí, je nemožnost zahraničních plateb, hlavně příchozích.
Velmi výhodný je bilanční účet u hypotéky.