• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    DAMIAN
    DAMIAN --- ---
    HUBIK: no čekal jsem kdo to napíše... limit dvou let není pro mě dostatečný
    HUBIK
    HUBIK --- ---
    DAMIAN: kdyz ho budes zavadet "za par mesicu" tak by ti limit dvou let asi nemel vadit.
    DAMIAN
    DAMIAN --- ---
    HAYES: to nelze..."UVEDENÉ POČÁTEČNÍ DATUM PŘEKRAČUJE PŘÍPUSTNÝ LIMIT 2 LET"
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    A vůbec jste mě neupozornili, že tady na Nyxu jsem dodneška úrokovou sazbu z 2.5% na 2.1% nezměnil!
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TOM: můžeš mi hodit do pošty číslo reklamace? neslibuju, že něco změním, ale můžu to zkusit...
    HAYES
    HAYES --- ---
    DAMIAN: nastav dobu splatnosti treba na rok 2018 :-)
    DAMIAN
    DAMIAN --- ---
    Nevíte zda se dá nějak v IB pozastavit trvalý příkaz? nechce se mi ho rušit když vím , že za pár měsíců ho budu zase zavádět...
    TOM
    TOM --- ---
    jinak povinnost mít tři skupiny znaků v hesle ... je po prvním zablokování irelevantní .)
    po odblokování nemáš jinou možnost, než přes hlasový automat zadat použe číselnou kombinaci (min. 8 čísel)
    TOM
    TOM --- ---
    KOC256: :-)))))
    rozumím Tobě, operátorům, programátorům i hledání chyb v procesu/systému (koneckonců se tím živím .)

zkoušel jsem všechno co mě napadlo. jinou stanici, česká/anglická klávesnice.... hlavně mi ale nejde do hlavy ta mLinka. ta vlastně ani nechce heslo, ale neprojdu už tím prvním krokem - zadáním identifikačního čísla

jinak ten "aut" se mi nelíbí. čekal jsem lepší přístup. minimálně hovor někoho od "technicky schopnějšího" než je běžný operátor...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TOM:
    no jako programtor vim ze pokud neco funguje 99,9% lidi tak pokud to jednomu nefunguje tak je chyba vesmes u neho... (mas zapnuty numlock? - ne sranda)...

Jak pak takovou chybu mohou hledat programatori kdyz to nikomu jinemu nikdy nedelalo? A neni to prostredi stylu rekni mi sve heslo k NYXu a ja to vyzkousim... tu se resi bankovnictvi, penize,... tu to proste neni tak easy... taky bych nevedel co s tim udelat. tak to proste zahrali do outu...

Doporucuji to zkusit jeste jednou pripadne u jineho PC nebo si pozvat kamarada ktery bude mit treba trochu jiny nahled na tvuj pojem "vsechno delam ok". Co ja vim tak me mBanka nutila abych mel v hesle jak cislo tak pismeno (nebo se pletu?).
    TOM
    TOM --- ---
    "řeším" s mbankou zajímavý problém
    vypadá to, že mi přestalo "fungovat" identifikační číslo klienta pro přihlášení k internetovému bankovnictví a do mLinky

číslo jsem vždycky vkládal z texťáku. heslo jsem měl relativně jednoduché (kombinace tří kláves - používám téměř všude), přesto jsem se nemohl přihlásit. po několika pokusech došlo k zablokování.
    pokus o přihlášení do mLinky dopadl obdobně. údajně "nesprávné údaje"
    nastalo řešení problému s operátorem. pětkrát. poprvé s jedním pánem, podruhé s jiným, a poslední tři hovory jsem měl štěstí na jednu slečnu (naštěstí sympaťačka, jinak bych se asi neudržel a choval se... neslušně .))
    proces byl vždy stejný: odblokování účtu operátorem(/kou), přepojení na hlasový automat - a nastavení 8mi (pak i 9ti, 10ti... bezvýsledně) místného čísla jakožto nového dočasného hesla, opětovný pokus o přihlášení do internetového bankovnictví (i mLinky), opět neúspěch, opět zablokování, opět hovor operátorovi .)

nebylo kde udělat chybu. identifikační číslo klienta, které jsem operátorům diktoval, bylo podle nich správné. dočasné číselné heslo jsem vždy dával co nejjednoušší (např. 88888888, 123456789, .... )

slečna operátorka mi založila reklamaci, s tím že se mi do 30ti dnů ozvou.
    po měsíci se ozvali tímto mailem:
    Dobrý den,

na základě Vaší žádosti byla celá situace předána na technické oddělení. Prozatím se nepodařilo problém odstranit. Situaci jsme pourgovali a čekáme na odpověď technického oddělení.
    Z toho důvodu tuto reklamaci pozastavujeme. Jakmile budeme mít informace týkající se přihlašovaní na internetové bankovnictví budeme Vás ihned informovat.

Věříme, že tato situce nijak nenaruší naší další spolupráci.

S pozdravem a přáním pěkného dne,

už je to tři týdny. od té doby žádná reakce
    mít šest týdnů zamrznutý účet (i když z bankomatu naštěstí vybírat jde) se mi zdá jako velké "narušení spolupráce" :o(
    POPEY
    POPEY --- ---
    dekuji moc vsem
    stacilo me to na to abych se rozhodl

:-)))
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    CASTER: prý ano, nejdříve se tvrdilo, že od nového roku, ale na slovenském mfóru se psalo, že teprve začne testování. Takže sem na to raději upozornil. Některé věci Newsletter a mFondy se také měli realizovat velmi brzo a jak to dopadlo.

KOC256: také funguju s nulovými poplatky, ale na eMax+ mám peníze jen když to je výhodné takže v praxi jsou jinde :-D
    KOC256
    KOC256 --- ---
    POPEY:
    da se celkem v pohode fungovat s nulovymi poplatky. jen to je trochu o planovani. ja vsechny penize navic drzim na EMAX+ a tak obcas je treba hlidat abych mel na mKontu penize ktere ten mesic budu potrebovat. pak je trea si hlidat tri vybery. ale tak da se s tim celkem slusne fungovat...
    CASTER
    CASTER --- ---
    BUNDA: nemelo se tohle uz brzo menit?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: a pozor PIN stále není uložen na kartě. Na jednu stranu výhoda, volíš si svůj doma přes IB na druhou stranu, zejména v zahraničí se můžeš setkat s problémem, kdy právě z tohoto důvodu bude platba nemožná. Někdy pomůže opakovaný pokus (terminál se přepne z offline do online) někdy je nutné vysvětlit obsluze, že tam má nabušit číslo karty což většina obsluh odmítne.

Naštěstí to není problém v bankomatech.
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    NELDE: Maestro elektronická grátis.. ale ja si katru ani nenechal vydat.. mbank mi vicemene vyhovuje a co neumi mBank tak umi FIO..

FIO - zahranicni platby, hotovostni operace(pokud to správně chápu tak to je uz mozne na vsech pobockach DZ).. (Prip. vybery u CSOB 6,-)
    mBank - Visa gratis(ne vsude maj radi Maestro), 3 vybery gratis, zahranicni vybery jsou levnejsi pravdepodobne i pres horsi kurz, mpujcka..

Proste kazda z tech 2. ma sve + a - :-) ale dohromady se da dost z - "zredukovat" :-)

NELDE
    NELDE --- ---
    NOSPAM: To mi zrovna moc nevadí (-;

NOSPAM: A na kolika místech to vložíš? Fio má kartu zdarma?
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    PS: Jeste mBank neumi jakekoliv pujcky, uvery, hypoteky atd. pokud jste non EU..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam