Ještě nějaké dotazy - naklikala jsem do té žádosti eMAX, kartu k eMAX a eMAX Plus, nevyznám se v těchto spořících produktech, u mBank mám jen asi rok běžný účet.
Nerozumím úplně jaký je rozdíl mezi eMAX a eMAX Plus. Kromě toho, že na Plusu je vyšší úrok. A proč je vhodné mít kombinaci eMAX a eMAX Plus mimo to kdybychom chtěli dělat jednou měsíčně převody mezi účtama (to by nás asi nebavilo).
Vpodstatě potřebujeme s partnerem dlouhodoběji spořit na nějakém rozumném účtu, na který jeden i druhý každý měsíc pošleme stejnou částku. A pak když je budeme potřebovat, třeba za rok, si je vybírat. Jestli tomu dobře rozumím, bude to lepší dávat na eMAX Plus kvůli vyššímu úroku a pak když budeme potřebovat vybrat, přehodit si to na eMAX ke kterému bude karta? K eMAX Plus kartu nedávají? Pro nás nevidím moc jiný důvod proč mít eMAX. Byl by problém, kdyby na eMAXu byla dlouhodobě nula? Na co jiného by se dal používat eMAX? Kdybych chtěla ještě spořit, třeba jenom za sebe, stejně bych chtěla další eMAX Plus jestli to jde, abych měla co nejvyšší úroky.
Bylo by nějak zpoplatněno kdybychom jeden účet - eMAX zrušili? Nechyběl by nám pak na něco? Nebylo by jednodušší kdybychom si chtěli z eMAX Plus peníze vybrat - přehodit je na běžný účet, který už u mBank mám? Je vůbec možné mít eMAX Plus bez eMAXu?
Jsou to takové elementární dotazy, četla jsem trochu info k těmto produktům na webu mBank, ale teda nejsem z toho moc moudrá... spořící záležitosti jsem dosud neřešila... a pořádně to studovat mě dost stresuje...
Možná jse