• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    KERRAY: nevim, titanik se imho potapi uz od snizeni uroku na emax+... resp. i kdyby za mesic vymysleli, ze ty platby jsou ok, tak tam nikdo zadne "vetsi" castky shromazdovat za 0.75% nebude.
    obecne mi prijde, ze tim opatrenim primeli dost lidi si vycistit emax+ a tim aktualnim je primejou vyuzivat sluzeb mene (resp. vic pocitat a pouzivat ucelneji), pripadne nejake male procento vyhnat uplne.

obecne nejake zlepseni na jejich strane v tom nevidim, ale ekonom nejsem.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    hm, ještě mně napadlo, že obzvláště korporátní by bylo, kdyby nastavili třeba ten limit 10 s tím, že věděli, že se proti tomu zvedne povyk, a po čase povolí, dají tam třeba třicet, a zákazníci budou ještě rádi, že se banka zachovala "rozumně", a že to vlastně je ok
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    NELDE: To je samozřejmě nesmysl. Když mBank na konci roku 2007 začínala, byla diskontní sazba 2.5% a úrok na eMaxu 3%.
    FIN
    FIN --- ---
    KOC256: můj tip je, že jim choděj kokotský pokyny z polska, část českého vedení je z toho nešťastná, ale nemohou s tím vůbec nic dělat.
    NELDE
    NELDE --- ---
    WITTGENSTEIN: To mi nemusíš vysvětlovat. Hlavně se jim změnili podmínky - když začínali, tak byl diskont nad eMaxem, tedy stačilo peníze spravovat. Dneska je diskont tak nízký, že musí půjčovat a zvyšovat přijmy jinde. Jenže
    1) Ty jejich důvody jsou trapné a blízké lži.
    2) Portfolio zákazníků je velmi citlivé na podobné chování a poplatky, kvůli tomu šlo k mBank
    A jak jsem napsal, pokud se lidé přizpůsobí nebo odejdou, tak těma opatřeníma naopak ztratí.
    Hypotéka Light je prima nápad.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PIZI:
    nemam ty statistiky v ruce ale pokud tam nejsou fakt jen ignoranti (slovo amateri je pro ne moc mirne a nepravdive) tak musi vedet co delaji, kdo je jejich klientela a co to (ne)zpusobi
    PIZI
    PIZI --- ---
    KOC256: Jenomze zavedeni tech opatreni ktere ti tu castku maji vydelat, zmeni vzorec chovani zakazniku, takze oni se ted chovaji jinak a nevydelas tolik.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    FIN:
    ja myslim ze to tam nevymysleji trubci... pokud ano dal netreba cist ;-)

byt to na me tak bych si udelal nejake meze napriklad 10, 15, 20, 25, 30 transakci a sleduji kolik % lidi se mi do takove meze vleze a podle toho to pak kutim... pripadne drsnejsi pohled na penize... dostanu jako analytik castku jakou musiám vydelat a opet pomoci techto mezi hledam cislo ktere mi naplni pokladnu dle pozadavku... ;-)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    NELDE: No, myslím, že to tu nedávno shrnul Munin, co je na tom nejasného? Jasněže na tom chtějí vydělat!

Pro připomenutí ještě jednou:
    Existují analýzy, podle kterých má BRE Bank dost nízkou Tier 1 kapitálovou přiměřenost. Minulý týden vyhlásili novou strategii, jejíž podstatou je snaha prodat nové akcie asi za 2 miliardy zloťáků a banku dokapitalizovat. Aby se jim to povedlo, slibují 10% meziroční nárůsty zisku a nárůst RoE na 20% v roce 2012, což je čtyřnásobek dnešního stavu.

Laický překlad: BRE má málo vloženého kapitálu majitelů v poměru ke spravovaným penězům a riziku. Aby to napravila, chce vydat akcie. To je akt zahrnující vůli akcie vydat, jakož i existenci zájemců o koupi. Aby se investoři namlsali, vyhlásila, že do dvou let zečtyřnásobí návratnost vloženého kapitálu. Jediný způsob, jak to udělat, je zvýšit výnosy a redukovat náklady, a to současně.
    Největším nebo jedním z velmi vysokých nákladů (retailové) banky jsou úroky z vkladů. Hlavními zdroji výnosů jsou úroky z půjček a poplatky.
    Howgh.
    NELDE
    NELDE --- ---
    WITTGENSTEIN:
    ADAMM:
    Přečetl jsem si to mezitím jinde. Jak říkám omezení na nějaký počet transakcí do jiné banky měsíčně bych chápal, ale 10 je fakt hodně málo. Zejména s přihlédnutím, že si to dělám sám, že banku to stojí jen provoz, takže to zavání snahout zpoplatnit, nikoli vychovat. Pokud chtějí vychovávat, tak mají počet omezit vyšším číslem. A hlavně ale by měla aplikace říkat - pozor tohle bude placená platba.
    Jinak udělat trvalák není o moc těžší, takže jako řešení se to bude opravdu používat.

Co mě štve docela dost je zpoplatnění bankomatu v zahraničí - to je totiž proti tomu, čeho chtějí dosáhnout (= platby kartou!) Dneska se snažím co jde platit kartou a hotovost v cizí měně mít jen malou. Jakmile bude poplatek, tak to otočím a nebudu platit kartou méně. Lepší by bylo udělat 3 výběry zdarma v zahraničí a další za 35,-

Mimochodem pokud chtějí dát cenu výběru podle obratu na kartě, tak proč ne, ale stálo by za úvahu dát klientům něco navíc - třeba při obratu 10000 čtvrtý výběr. Ty limity 2k,3k,4k jsou docela divné - asi vychází z analýzy používání a zapomnělo se uživatele se přizpůsobují nastavení. Nemluvě o tom, že opravdu mohou počítat vyběry per účet nikoli per kartu (abych ženě zakázal vybírat - to jí ale mohu tu kartu zrušit, ergo bude méně plateb a zase mBank prodělá).

Celé to přijde, že se produktový manažer je mimo realitu!
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    VANEK: Uznej, že klienti mBanky s takovou potřebou posílat peníze do všech stran se nad těch 90 Kč/hod dostanou :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    WITTGENSTEIN: Je řada prací placených míň než 90 čistého / hod; a shánět práci, za kterou se platí po minutách, taky není taková sranda.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    CASTER: to je takovy marketingovy slovnik, oni napsali, ze mas tu moznost. v reklame by u toho byla hvezdicka a dole necitelnym pismem podminka.
    KEEPER
    KEEPER --- ---
    Asi jim tam vypadlo slovo "až".
    CASTER
    CASTER --- ---
    Ja furt nepochopil to ze je vyberu zdarma 0-3 podle vyse plateb kartou, ale soucasne pisou ze stale jsou 3 zdarma?
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    .. ne tom vyberu z bankace mne take nejvic stve ze to budu muset hlidat ..
    PYVERRN
    PYVERRN --- ---
    me hlavne vadi, ze jestlize chci platit malo, coz je JEDINA vyhoda mbanky (jinak je konkurence mnohem lepsi), tak budu muset sledovat kolik jsem zrovna kartou platil? nechci abych se ja musel prizpusobovat bance, ale aby se banka prizpusobila me... docela uvazuji o zruseni...
    FIN
    FIN --- ---
    co ale vůbec nechápu jsou lidé pravidelně generující stovky transakcí denně. jak to dělají? proč? posílají sousedům 500 po korunách a nazpátek? ze srandy? a kolik jich asi tak je?
    FIN
    FIN --- ---
    ADAMM: no, jsou lidé, víc než jeden, kteří například kvůli podstatě volnější práce neplatí nájmy a řadu podobných věcí trvalákem, ale každý měsíc si to odklepnou - což zejména díky modernímu digitálnímu věku možné je. (ještě pořád nejsme u "luxusních srandiček" a la nakupování a objednávání mnoha služeb po netu, včetně jejich placení, což je taky čím dál tím normálnější). proto by mi z podstaty věci přišlo "30 plateb odchozích, včetně inkas a spol." jako mnohem lepší nápad než takhle. přičemž teď jen čekám, kdy někdo zneužije ty trvaláky, jak kdosi nastínil níže, a problém se jen přesune...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    FIN: imho velká většina lidí se do 10 vejde, protože se 1) nepočítají trvaláky a inkasa 2) nepočítají převody v rámci mBank (i na tom Aukru má každý druhý mB kvůli rychlosti). což nemění nic na tom, že je to debilní číslo - 30 by bylo mnohem lepší a argumentace pak méně napadnutelná.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam