• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    ADAMM: divny! vcera po pulnoci mi prestaly fungovat.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    JUANITA: všechno jede normálně... teda aspoň u mně.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    taky vam nebezi mbankovnictvi (a stranky mbank jako takovy for that matter)?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    WITTGENSTEIN: myslím, že ne. předpokládám, že v týdnu se to objeví. jestli to je co k čemu - to se neodvažuju soudit :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    WITTGENSTEIN: ano klasické marketinkové žvásty. MBank již dávno není jiná.

Otázka: Nezdá se vám neseriózní, že na webových stránkách stále inzerujete "osobní účet zcela zdarma", když zjevně víte, že za měsíc a půl to již nebude pravda? A chlubit se cenou z ankety Zlatá koruna za již neexistující produkt, není to tak trochu ubohé?

Jan Horák, mBank: Ne, mKonto zůstává dále bez poplatku.

:-)
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    Když si nás porovnáte s konkurencí, zjistíte, že jsme zůstali nejvýhodnější na trhu.

Je to smutne u nas v kocourkove, ale je to tak...
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Mimochodem, Adamme, chápu to správně, že vedení mBank zaujalo k tvému poslednímu blogpostu postoj "necháme to vyhnít, však ono to za pár týdnů přestane být aktuální"?
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Chcete se dozvědět, jak spáchat zoufale neefektivní online rozhovor s naštvanými klienty? Jan Horák, marketingový ředitel mBank, vám řekne jak:
    http://aktualne.centrum.cz/finance/penize/clanek.phtml?id=670501&online
    NELDE
    NELDE --- ---
    Mně se jednou nepovedl trvalý příkaz (díky svátkům se mi sešlo více plateb než jsem měl na mKontu). Dostal jsem zprávu a mohl si kliknout na Provést znova.

Do nepoleného debetu se můžeš dostat také kvůli změně kurzů - blokace je kurzem blokace, strhává se datem strávání.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MRTVY_KENNY: jo také sem si to vyzkoušel. Zabránit tomu lze buď dostatkem peněz na účtu (projde hned první pokus) nebo jejich doplněním a čekáním, jestli stržení projde znovu a až když neprojde použít ten jednorázový.

Já volal předem na jejich infolinku zda se pokusí strhnout znovu nebo zda mám použít jednorázový, dozvěděl jsem se, že musím použít jednorázový a druhý den se strhlo i inkaso :-) Tak sem tam volal znovu a za dva dny přeplatek vrátili.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    MRTVY_KENNY: Jak sem psal, vcera se me nestrhlo sipo tak sem si to asocioval ;)

Co se tyce sipa tak zalezi na smlouve banky s postou ve ktery dny se strhava a jestli jednou nebo dvakrat.
    Např: CSOB se strhava 14 a 20, naproti tomu KB pouze jednou 11.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    PISTA1: ale on sipo nezminoval..
    znamena to muze udelat kdykoliv az bude moct, ne?

ale k inkasu jeste bacha na to, se mi stalo, ze se nestrhlo inkaso, poslal jsem ho tedy prikazem v ten den rucne a o pulnoci na nasledujici den se mi strhlo znovu (konkretne CEZ a na infolince tvridli, ze je to vec banky).
    tomu lze nejak zabranit?
    VXP
    VXP --- ---
    ADAMM: ok, diky za info ;-)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    VXP: Taky se me vcera nestrhlo sipo, chybelo me 15 korun :(

Zkusej to znova kolem 20

7. Banka provádí inkaso SIPO z účtů klientů s ohledem na stav jejich účtů. Nemůže-li banka provést inkaso z účtu v plné výši v den prvního inkasa, může provést inkaso v dalším termínu téhož inkasního měsíce.
    Nemůže-li banka provést inkaso v plné výši ani v jednom termínu daného inkasního měsíce, inkasoneprovede a data neprovedeného inkasa předá ČP.
    8. Banka převádí částky vyinkasované v první den inkasa na účet ČP nejpozději do 15. dne inkasního měsíce,částky vyinkasované v dalším termínu inkasa převádí tak, aby byly na účet ČP připsány nejpozději 23. dne inkasního měsíce. Připadne-li den převodu na sobotu, neděli nebo svátek, je dnem převodu nejbližší předchozí pracovní den.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VXP: mbank za normálních okolností nepovolí debet žádný. ale můžeš se tam dostat třeba platbou na offline terminálu kartou, když na ní nemáš dost peněz. další možnost je ta, že si obchodník nestrhne peníze během 14 dní, kdy jsou v blokaci. blokace zmizí - peníze jsou "jakoby" zpátky, pak za pár dnů obchodník peníze strhne, ale tys na to mezitím zapomněl a utratil je jinak - a jsi taky v nepovoleném debetu.
    VXP
    VXP --- ---
    ADAMM: nevynada... posilam je 5 dni predem, takze tentokrat prijdou jenom o 3 dny predem :-)

a do kolika teda povoli mbank debet? ja o zadnym nastaveni nevim... a kdyz to maji v sazebniku, tak asi nejakou castku povoli... ;-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VXP: za to ti možná vynadá ten, komu měly peníze přijít - mBank je to upřímně jedno.
    VXP
    VXP --- ---
    kdyz se mi neprovedl prikaz kvuli nizkymu zustatku na uctu na mKontu, tak bude nejaka sankce? v ceniku jsem nasel jenom 50,- za spadnuti do nepovolenyho debetu, ale nic za to ze se to neprovede vubec :)

prisel neocekavanej bezhotovostni vydaj kterej musel jit hned a penize budou na uctu az zitra :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: A čo si predstavujetě pod takým slovom fér, nevojak Zbiejczuk?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    hraju fér. a to by fér nebylo :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam